Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Heleneborgsgatan 40, 6 tr
  [Område] => Södermalm - Högalid
  [Våning] => 6 av 7, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 74 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 225 kr/mån Inkl värme, vatten och bredband. Balkongtillägg 79 kr/månad utöver avgiften. )

Heleneborgsgatan 40

HÖRNTREA HÖGST UPP I HUSET MED KUNGSBALKONG

TEXT: TÄCKENSTRÖM STYLIST: YNGFALK FOTO: BORGELIN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Tobias Springfeldt
Mäklarassistent

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Heleneborgsgatan 40, 6 tr
Område
Södermalm - Högalid
Våning
6 av 7, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
74 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 225 kr/mån Inkl värme, vatten och bredband. Balkongtillägg 79 kr/månad utöver avgiften.

Driftskostnader

El
3 500 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
5 500 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Baseras på schablon

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Långholmen
Härliga promenader året runt och ljuvliga bad på sommaren. De vackra kolonilotterna och syrenernas prakt.
Café
Stans bästa kaffe på Café Delo Sport, doldisen Cinnamon och klassikern Vurma
Restaurang
Många favoriter, några av dem är Bar-Bro, Hoo’s och Tjoget

Arkitekturen

Arkitekt: Ture Sellman 1928

Huset på Heleneborgsgatan 40, Borren 36, uppfördes 1928. Det ritades av Ture Sellman, en arkitekt som ritat en hel del hus runt om i Stockholm, men även i till exempel Eskilstuna och Katrineholm. 1940 avslutade han dock sin arkitektkarriär för att gå in i filmbranschen. Borren 36 är ett bostadshus i sex våningar samt en suterrängvåning. Huset visar upp ett både vackert och pampigt gavelparti mot gatan och har en vitputsad fasad och vitmålade ursprungliga spröjsade fönster. Brf Borren 36 är en trevlig och välskött förening med god koll på ekonomin. Innergården har både grill och utemöbler, och under de varmare månaderna kan man boka plats i trädgården om man vill använda den för födelsedagsfirande eller dylikt.

FÖRENINGEN

Brf Borren 36

Föreningen

Brf Borren 36 (orgnr 716417-8704) är en äkta bostadsrättsförening som registrerades redan 1982. Det finns 36 lägenheter varav samtliga är bostadsrätter. Föreningen äger marken.

Renoveringar, i urval

2021 Resterande fönster renoverades. 2020 Granitgolvet i hela trapphuset polerades 2020 2019 Ny entrédörr monterad. 2019 Ny plantering på sidan mot privatgatan anlades. 2019 Drygt hälften av alla fönster renoverades. 2018 Trapphuset målades om. 2017 Sopkärlen flyttades ut till trädgården och nytt sophus inköptes. 2017 Ny grind till trädgården installerades. 2016 Nya tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugan. 2016 Installerades postboxar i trapphuset på bv. 2014 Nytt torkskåp till tvättstugan. 2013 Installerat fibernät i huset med hastighet 100/100. 2013 Ny värmecentral. 2011 Renoverades tak och vindsvåning samt kungsbalkongerna. 2010 Renoverades trädgården. 2005-2006 Renoverades fasaden. 1990-talet byttes stammarna och tvättstugan renoverades. 1980-talet byttes elstigarna samt lades taket om.

Planerade renoveringar

Ventilationen, föreningen behöver göra något utsug på taket. Pågrund av att man haft kallras i några kanaler som de avser åtgärda.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket god. Föreningens långfristiga skulder uppgår enligt årsredovisningen för 2021 om 4,5 Mkr. Det innebär en belåning om ca 2 600kr/kvm boa. Föreningen sänkte vi årskiftet avgiften med 5% 2021-01-01. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 486 kronor per pant samt en överlåtelseavgift om 1207,7 kr som betalas av köparen.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Bredband/Tv

Bredband 1000/1000 Mbit via Stockholms Stadsnät ingår i avgiften. Kabelt-Tv via comhem

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Det finns gemensam trädgård, tvättstuga och cykelrum. I tvättstugan finns två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Alla maskiner inköpta 2016.

Medlemskap

Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel 10%. Juridisk person godkänns ej.

Hemsida

Läs gärna mer på föreningens informativa hemsida http://brfborren36.se/

OMRÅDET

Heleneborgsgatan är en central gata som sträcker sig längs med övre delen av Hornstull ända bort till trapporna invid Skinnarviksparken och Skinnarviksberget - Stockholms innerstads högsta berg som bjuder på fantastiska panoramavyer över staden och vattnet. I grannkvarteren finns Kristinehovs Malmgård som är en lite dold pärla med välbevarade 1700-talsmiljöer, en fin trädgård och höns som får spatsera omkring fritt. Heleneborgsgatan är avstängd för genomfartstrafik vilket bidrar till områdets lugna karaktär. Här bor du granne med Södermälarstrand och Högalidsparken, och på ett fåtal minuter når du de gröna oaserna Tantolunden, Långholmen och Reimersholme med sina promenadstråk och badplatser. Mysiga och lugna kvarter, naturnära och samtidigt mitt i stadsvimlet – kanske är det vad som gör Hornstull så speciellt. Omringat av vatten och med ett eget centrum bestående av butiker, mataffärer, apotek, bibliotek, gym, systembolag, barer, takbar, restauranger och caféer. Stadsbuss fyra går i princip utanför porten och en minut bort ligger både tunnelbanan och flygbussar för den som känner för att resa lite längre.