Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lidköpingsvägen 51
  [Område] => Hammarbyhöjden
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 49 kvm
Enligt uppmätning
*Enl Brf information är det 48kvm och 2ROK. [Tomtareal] => [Avgift] => 3 812 kr/mån Inkl Värme och vatten, k-tv bas )

Lidköpingsvägen 51

NATURNÄRA FUNKIS – MYSIG OCH NYRENOVERAD TREA MED BALKONG

TEXT: MUREN FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lidköpingsvägen 51
Område
Hammarbyhöjden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum
Area
49 kvm
Enligt uppmätning
*Enl Brf information är det 48kvm och 2ROK.
Avgift
3 812 kr/mån Inkl Värme och vatten, k-tv bas

Driftskostnader

El
3 500 kr/år
Försäkring
2 283 kr/år
Total driftskostnad
5 783 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Nytorpsgärde
Här tas underbara promenader och bad på Nytorpsbadet.
Ong vietnam
Godaste vietnamesen!
Bonne femme på Malmövägen
Frukost, gelato och grönsakshandel.
Hammarbyhöjdens fritidsträdgårdar
Magisk grönska i skuggan av Hammarbybacken.
Sicklasjöns bryggor
Morgondopp, nästan året runt.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1942 Arkitekt Ture Holmquist

Huset

Brf Professorn består av sju trevåningshus som uppfördes under 1940-talets början av Riksbyggen. Bostadsföretaget Svenska Riksbyggen grundades 1940 av byggfacken inom LO för att sätta fart på bostadsbyggandet. Detta, Stockholmshus nr 2, blev Riksbyggens andra hus och det färdigställdes under 1942 eller 1943, exakt årtal varierar. Föreningen hette då också Stockholmshus nr 2. Arkitekt var Ture Holmquist som ritade samtliga av Riksbyggens fyra första föreningar. Byggnaderna är klassiska smalhus i tre våningar som är fint inpassade i kuperad terräng. Huset på nummer 51 är putsat i en gulbeige kulör.

FÖRENINGEN

Brf Professorn

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Professorn består av 7 byggnader med 84 stycken lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och består av fastigheterna Professorn 5-11 med adresserna Lidköpingsvägen 37-59 och Skarabacken 47-49. Huset ritades 1942 av arkitekten Ture Holmqvist. Föreningen bildades 1942 och denna förening är Riksbyggens näst äldsta bostadsrättsförening!

Mark

Fastigheterna är upplåtna med tomträtt som löper till år 2032.

Förvaltare

Förvaltningen sker av Riksbyggen.

Urval renoveringar

Takrenovering, 1986. El- och rörstambyte, 1993. Nya balkonger, 1994. Fjärrvärmeinstallation, 2006. Byte av värmeväxlare, 2009. Ny övernattningslägenhet, 2011. Tilläggsisolering samt fasad- och balkongrenovering, 2011. Nya portar och kodlås, 2013/14. Fiberinstallation, 2017. Stamspolning, 2018. Byte av horisontella stammar, 2019. Nya tvättstugor, 2019.

Kommande renoveringar

Enl underhållsplan planerar föreningen att renovera alla fönster i föreningen under 2023. Trapphusen ska målas om efter fönsterrenoveringen samt att alla källardörrar ska bytas ut.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och har haft det i många år. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 14,3 Mkr, boytan är 4053kvm, vilket ger cirka 4700kr per kvm boyta. Snittet i området ligger på 6 500kr/kvm. Föreningen har enl årsredovisningen 2021 en kassa om ca 3,2mkr. Föreningen diskuterar dock om de kommer att behöva höja avgifterna under 2023. De pratar om ca 8-10% just för att möta rådande situation med dyrare elpriser osv.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två städdagar per år där medlemmarna deltar och där det bjuds på lunch och fika. Dessa dagar brukar vanligtvis vara i april och november.

Tvättstuga

Det finns tre tvättstugor i föreningen. Den större tvättstugan är belägen på Lidköpingsvägen 39. Tvättstugorna på nr 39 är utrustade med 3 tvättmaskiner, 1 grovtvättmaskin, centrifug, 2 torkskåp och en torktumlare. Det finns även ett separat torkrum. I tvättstugan på Lidköpingsvägen 59 finns två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och en varmmangel. Där finns också en tvättpelare med tvättmaskin och tumlare som inte behöver bokas.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har gemensamma gårdar mellan byggnaderna. Det finns cykelförvaring i källaren i samtliga hus. Föreningen har även extra förråd till uthyrning. Det finns två stationer för hushållssopor samt ett återvinningsrum på Lidköpingsvägen 41. På Lidköpingsvägen 45 finns en hobby/snickerilokal med enklare verktyg samt verktyg och inventarier att låna ut. Det finns tre tvättstugor i föreningen, den närmsta är belägen på Lidköpingsvägen 59. Det finns ett övernattningsrum med två bäddsoffor, pentry och toalett. Priset för lokalen är 200 kr/dygn eller 120 kr/kväll.

Parkering

Föreningen har 7 garageplatser, samtliga uthyrda och det är kö till platserna. Kostnad för parkering är 803-943 kr/månad. Gatuparkering gäller annars längst gatorna, så kallad "Boendeparkering". Avgiftsbelagt enligt

stadens tariff. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas

hos Stockholms stad.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A samt kabel-tv bas ingår i avgiften. Fiber och ComHem finns indraget i huset så medlemmar kan teckna valfritt abonnemang. Bredbandsabonnemang ingår inte i avgiften

Förråd

Till lägenheten hör två förråd. Ett större samt en mindre matkällare.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp (ca. 1 100 kr) debiteras av säljaren. Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2022-09-29, föreningens hemsida, stadgar samt årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.brfprofessorn.se.

OMRÅDET


På denna adress bor du med ett underbart läge uppe på en höjd. I närheten finns flera utkiksplatser som man kan promenera till på kvällen och beskåda solnedgången. Närheten till Nackareservatet och dess omgivande sjösystem utvidgar naturupplevelserna och ger de bästa förutsättningarna för ett rikt friluftsliv, motion och bad. Nytorps gärde och Nytorpsbadet ligger dessutom bara ett par minuter bort. Genar man genom skogspartiet nås tunnelbanan på mindre än 5 minuter. Här finns också ett levande torg, Finn Malmgrens plan, med Seven eleven, Coop, apotek, caféer, pizzeria och krog.