Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hertigvägen 2
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 70 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 720 kr/mån Inklusive värme och VA. Tillkommer obl. avg. för bredband om 100 kr/mån )

Hertigvägen 2

FAMILJEVÄNLIG GAVELTREA MED RUNTGÅENDE PLANLÖSNING OCH SOLIG BALKONG

Text: Remnes Styling: Gärde Foto: Borgelin

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sara Engberg
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hertigvägen 2
Område
Aspudden
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
70 kvm
Föreningens information
Avgift
3 720 kr/mån Inklusive värme och VA. Tillkommer obl. avg. för bredband om 100 kr/mån

Driftskostnader

El
5 000 kr/år
Försäkring
1 200 kr/år
Övrigt
4 000 kr/år
Total driftskostnad
10 200 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Under övrigt framgår kostnad för gas.

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Aspuddsparken
Perfekt för barnfamiljer med lekpark, grönytor, plaskdamm, djur, samt minigolfbana med restaurang.
Vintervikens trädgårdscafe
God mat och fika i vacker och lugn miljö.
Badplatsen i Vinterviken
Bästa stället att hänga under sommaren för alla barn.
Örnsbergs bageri
Opretentiöst och gott.
Promenadstråk längsmed Vinterviken
Utmed vattnet mot Mälarhöjden

Arkitekturen

Arkitekt: CURT STREHLENERT 1947

Föreningens byggnader uppfördes under åren 1947–1950 av Ohlsson & Skarne, och arkitekt för projektet var Curt Strehlenert via HSB:s arkitektkontor. Byggnaderna utgörs av ett antal smalhus uppförda i tre våningar samt ett punkthus som är fem våningar högt och sammanlänkat med en av längorna. Lägenheterna fick en tidsenlig och förhållandevis hög standard. Samtliga försågs med badrum och i de större fanns dessutom ett separat WC. Köken var rymliga och disponerades med skafferi, spis och diskbänk samt generösa arbetsytor och förvaringsmöjligheter. 1940-talsbebyggelsen i Aspudden har stora kvalitéer, både sett till arkitekturen och till stadsplanering. Några av husen har fasader i gult tegel vilket är ett material som stått sig väl genom åren. Detsamma kan sägas om Brf Rovfågelns vackra byggnader, som ursprungligen uppfördes för Familjebostäders räkning. Föreningen tog över ägarskapet av husen 2009 och består idag av 92 st lägenheter med bostadsrätt, samt 8 st med hyresrätt fördelade över fyra bostadshus. Föreningen erbjuder en nyrenoverad festlokal, hobbyrum och två gästrum som kan hyras av boende i föreningen för övernattande familj och vänner.

FÖRENINGEN

Brf Rovfågeln (769614-8233)

Antal lägenheter och lokaler

Brf Rovfågeln (org. nr 769614-8233) innehar fastigheterna Rovfågeln 1 och Kungsörnen 1 med adresserna Hertigvägen 2-18 samt Blommensbergsvägen 180-190. Föreningens fyra bostadshus är belägna i Aspudden och uppfördes 1949. Föreningen upplåter 92 st lägenheter med bostadsrätt, samt 8 st med hyresrätt. Uppvärmning via fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen tog över ägarskapet av husen 2009 från Familjebostäder.

Mark

Föreningen innehar marken genom tomträtt, avtalet med kommunen löper till 2027.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av AllaBrf.

Renoveringar

I urval har följande skett. 2011 – Stambyte i två etapper varav etapp ett utfördes 2005. Fönsterrenovering med energiglas. Dränering hus C. Allmänna utrymmen förbättrades så som cykelrum och barnvagnsrum. 2013 – Fiberinstallation. 2014 – Bygge av lägenhet i f.d. lokal samt iordningsställande av gästrum. 2015 – OVK, framtagning av underhållsplan, byte av låssystem och färdigställande av pingisrum. 2017 – Portrenoveringar, el-renoveringar (3-fas), porttelefon och nytt styrelserum på Hertigvägen 4. 2018 – Tvättstugor renoverades och erhöll ny utrustning, renovering av förskolans entré, målning av entrédelar samt smidesräcken. 2019 – Ommålning av trapphusen. 2020 - underhållsmålning av fönster och balkongdörrar. 2021 - Fyra nya ståldörrar till yttre entréer, källare och cykelrum. Renovering och ombyggnation av två övertagna hyresrätter. Föreningen har även etablerat två uteplatser på Berget och Bersån. Samtliga vindar är tilläggsisolerade. Nymålade väggar och golv i källargångarna. 2021 - Pannrummet renoverades för att bli till en ny föreningslokal. Samma år påbörjades renovering och ombyggnation av garaget vid Blommensbergsvägen 190, denna tillsammans med två f.d lokaler har precis byggts om till tre nya lägenheter varav två nyligen ombildats till bostadsrätter. Den sista lägenheten planeras att säljas under 2022.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades efter en fastighetsbesiktning 2009. Man har budgeterat för underhåll som avser 10 år framåt, räknat från 2019.

.

Ekonomi

Föreningens totala lån uppgår till ca 34 mkr vilket ger en skuldkvot på ca 6 252 kr/kvm boyta. Detta ligger precis i linje med genomsnittet för Hägersten. I samband med att bindningstiden för lån löper ut (År 2024) planerar de även att amortera 10 mkr. I kassan finns ca 8,2 mkr och i den yttrefonden ca 1 mkr. Föreningen har 9 st kvarvarande hyresrätter vilka var för sig utgör en tillgång den dagen de kan upplåtas till bostadsrätt. Lokalintäkterna i föreningen uppgår till nästan en halv miljon kronor årligen. Föreningens påbörjade arbete om att iordningställa tre lägenheter utifrån ursprungligt garage och föreningslokal utgör också en dold tillgång vid upplåtelse till bostadsrätt.

Avgifter

Inga planerade avgiftsändringar. Avgifterna har tidigare sänkts år 2016, 2019 samt 2021 med 5 %, 10 % samt 10 %. Pantsättningsavgift (ca 500kr) och överlåtelseavgift (ca 1210 kr) betalas av köparen.

Månadsavgift:

I avgiften ingår värme och vatten, tillgång till två tvättstugor, förråd, internet, barnvagnsrum och cykelrum. Förening har tecknat en gruppanslutning för bredband med Bredband2 AB. Bredband 1000/1000 Mbit levereras mot en obligatorisk tilläggsavgift på 100 kr/mån. Kabel-tv analogt grundutbud via Comhem.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Trygghansa, inkl. bostadsrättstillägg.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma. Gemensamma städdagar förekommer, vår och höst med korvgrillning och fika. En trädgårdsgrupp ombesörjer föreningens planteringar.

Tvättstuga

Föreningen har två tvättstugor (Hertigvägen 16-18) med moderna maskinparker. Tvättstugorna är utrustade med 2 st tvättmaskiner och 1 st torktumlare i respektive tvättstuga. Dessutom finns två torkrum utrustade med dubbla torklinor, moderna avfuktare och cirkulationsfläktar. Kallmangel i tvättstuga 2.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har förutom en lummig utemiljö med odlingsmöjligheter i egen pallkrage även två gästrum för uthyrning (200 – 300 kr/natt), tvättstugor (Hertigvägen 16-18), barnvagns- och cykelrum samt föreningslokal. 2021 renoverades även ett tidigare lokalutrymme i föreningen till 4 stycken arbetsrum med bredband, vatten och avlopp vilket passar utmärkt för medlemmen som planerar att jobba hemifrån. Gästrum bokas elektroniskt (bokningstavla/internet). I fastigheterna finns 5 st skyddsrum som omfattas av lag om skyddsrum (2006:545)

Parkering

Inga egna p-platser finns. Boendeparkering taxa 4 gäller i området, ett tillstånd kostar 500 kr/mån och med detta kan du parkera på omgivande gator. Läs mer om boendeparkering på Stockholm Stad hemsida.

Bredband och TV

Bredband 1000/1000 Mbit/s via Bredband2 AB. Obligatoriskt tillägg på avgiften om 100 kr/månad. Kabel-tv analogt via ComHem (grundutbud).

Övrigt

Föreningens hus har en högre kulturklassning hos Stadsmuseet vilket innebär att byggnaderna är särskilt betydelsefulla för stadsbilden ur en miljö- och kultursynpunkt. Föreningen har ett vårdprogram för att se till att husen tas hand om, mestadels i exteriör bemärkelse. På Hertigvägen 2 finns förvaring av originalinredning.

Kontroll

Ovanstående grundas på föreningens officiella information 21 april 2022 samt styrelsekontakt. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Läs med om föreningen på deras hemsida: https://www.rovfageln.se/information-for-maklare/

OMRÅDET

Detta är en lugn och barnvänlig del av Aspudden. Husen är placerade med ett luftigt avstånd, med trevliga grönytor utanför fönstren och bara en kort promenad till Aspuddsparken och Aspuddens IP. I parken finns 4H-gård, lekpark med grönytor och en minigolfbana med en bar som har serveringstillstånd. Mälaren erbjuder fina badmöjligheter och inte minst flertalet mysiga kaféer och restauranger, däribland Café Uddvillan och Vintervikens trädgårdscafé. Vinterviken är även det en pärla med sina kulturbyggnader, promenadstråk och restaurang. I själva Aspudden finns flertalet restauranger och caféer, mataffärer och en mindre biograf, liksom en fin liten bokhandel. En småstadskänsla endast fem minuters tunnelbanefärd från Hornstull.