Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Skridskovägen 9D
  [Område] => HÄGERSTEN
  [Våning] => 2 av 4, hiss finns
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 99 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 5 516 kr/mån Telia digitalbox, TV, bredband, fast telefoni 129:-/mån tillkommer. )

Skridskovägen 9D

UNIK FYRA I DET GAMLA LÄROVERKET MED MAGISK RYMD, PLANLÖSNING OCH BALKONG

FOTO: OZOLLAPA STYLING: LINGSELL TEXT: TÄCKENSTRÖM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skridskovägen 9D
Område
HÄGERSTEN
Våning
2 av 4, hiss finns
Rum
4 rum och kök
Area
99 kvm
Förvaltarens information
Avgift
5 516 kr/mån Telia digitalbox, TV, bredband, fast telefoni 129:-/mån tillkommer.

Driftskostnader

El
6 700 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
9 200 kr/år

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Lugnet
en fantastisk parklek i Västertorp som erbjuder lek för alla åldrar. På somrarna fyller de upp plaskdammen.
Simhall, gym och utomhusbadet
bara ett par minuters gångväg iväg ligger både Västertorps simhall samt utomhusbadet.
Bakstugan i Västertorp
känd för sina bakverk.
: Närheten till hela Hägersten
restauranger i Aspudden, Telefonplan och Midsommarkransen bara en tio minuters cykeltur bort.
-
Långbro park med Långbro värdshus ligger en kortcykeltur bort.

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Laudon 1957

Västertorps gymnasium, eller Västertorps läroverk som var dess ursprungliga namn, ritades på 1950-talet av arkitekt Curt Laudon, en man som ritat många skolbyggnader, både i Stockholm och runt om i landet. Under 2007–2009 byggde Oscar Properties tillsammans med WAK Arkitekter om skolan till bostäder. Västertorps gymnasium är en klassisk 1950-talsbyggnad som bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende, men har kompletterats med balkonger i samband med ombyggnaden. Alla lägenheter har balkong och/eller terrass. Man har tagit vara på många ursprungliga detaljer som marmorgolv, stora glaspartier och trapphus.

FÖRENINGEN

Brf Skridskoprinsessan

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen köpte fastigheten 2008 och Oscar Properties omvandlade den gamla skolan till bostäder som stod färdiga 2009. Föreningen är en äkta sådan och består av 62 lägenheter upplåtna med bostadsrätt om totalt 5691kvm boyta. Huset ritades som en skola av Laudon år 1957.

År föreningen övertog fastigheter

Bostadsrättsföreningen Skridskoprinsessan förvärvade fastigheten år 2009.

Mark

Föreningen innehar marken med äganderätt och påverkas ej av tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ViRedo.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägg ingår för medlemmarna. Se föreningens hemsida för mer information.

Garage och parkering

Föreningen har 40 parkeringsplatser runt huset. De vanliga parkeringsplatserna kostar 450 kr/mån. 10 platser har elbilsladdning och de kostar 700 kr/mån (exklusive el). Separat kö som administreras av ViRedo AB, tel. 08-55516060.

Renovering

Huset byggdes år 1956 som gymnasieskola och har sedan dess haft ett antal olika användningsområden - år 2008-2009 totalrenoverades huset och gjordes om till bostäder. 2013 reparerades hissen, en ny entré byggdes, tvättstugan kompletterades med en grovtvättmaskin och stammarna spolades. 2014 målades taket. 2016 underhållsmålades föreningens fönster samt renovering/byte av karmar vid behov. Hissen renoverades i C-porten och OVK-besiktning genomfördes. 2017 utfördes en stamspolning. 2019/20 installerades bergvärme och hissarna renoverades. Det installerades även 10 laddstolpar för bilar. Taket renoverat 2021/2022.

Ekonomi

Föreningen är relativt ny och har amorterat löpande sedan den bildades. Föreningen har långfristiga skulder på 66 445 000kr vilket ger en belåning på ca 11,700kr/kvm. De har dessutom ca 3,7 mkr i kassa & bank (årsredovisning 2020). Räntorna på de långfristiga skulderna sänktes betydligt under 2019 då de omförhandlades. Föreningen har dessutom fått ned uppvärmningskostnaderna genom att installera bergvärme. Vid planerat tillträde har det gjorts en avgiftshöjning med 2%.

Avgifter

Avgiften betalas kvartalsvis och innefattar värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 129 kr/mån för bredband (1000/1000 mbit/s) och Telia Play (linjär tv samt playtjänster i tv-boxen) tillkommer avgiften. Under året har en avgiftshöjning med 2% gjorts. Överlåtelseavgift betalas av köparen med 2,5% av prisbasbelopp (1 207 kr) och pantsättningsavgift med 1% av prisbasbelopp av låntagaren (483 kr).

Gemensamma utrymmen

Utanför huset finns det ett skogsparti med uteplats och tillhörande lekplats. Platsen används som föreningens mötesplats med grill och gemensamma aktiviteter. Innergården har renoverats under 2020 med en ny pergola, sittplatser och planteringar. Ett hobbyrum finns i föreningen, samt ett grovsoprum och separata sopkärl med sortering. Föreningen har även ett stort antal parkeringsplatser samt en tvättstuga i port 9E. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, ett torkskåp, och en torktumlare. Cykelrum finns i källaren i trapphus D.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisning för 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. http://www.skridskoprinsessan.se/.

OMRÅDET

Förorternas Östermalm var smeknamnet på Västertorp då det var nybyggt på 1950-talet. Här satsades starkt på den konstnärliga utsmyckningen. Känslan idag är kanske mer en mysig småstad med ett trevligt förortscentrum i en välplanerad miljö, rik på konst och skulptur. På denna adress bor du i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till det mesta – tunnelbana, skolor, förskolor, restauranger, caféer och närservice som kiosker, apotek, skomakare, kemtvätt, frisörer, bank, blomsteraffär, optiker, keramikverkstad, antikhandel, secondhandaffär, tandläkare, kiropraktor m m. Det är en mycket grön stadsdel med stora och uppvuxna träd och parkleken Lugnet med bland annat plaskdamm och lekpark. Huset ligger granne med Västertorpshallen med bassänger, gym, gruppträning och många fritidsaktiviteter för barnen. Bada kan man även göra i utomhus vid Personnebadet och i Mälaren vid klipporna i Örnsberg.