Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sannadalsvägen 6 - ACCEPTERAT PRIS!
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 45 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 953 kr/mån Inkl. värme och vatten )

Sannadalsvägen 6 - ACCEPTERAT PRIS!

GEMYTLIG OCH GENUIN FUNKISTVÅA MED BALKONGPLANER

STYLING: RYDMAN FOTO: BOUKARI TEXT: KLANG

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sannadalsvägen 6 - ACCEPTERAT PRIS!
Område
Gröndal
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
45 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 953 kr/mån Inkl. värme och vatten

Driftskostnader

El
2 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
4 000 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Carl Melin 1937–1938

Fastigheten Grenljuset 2 uppfördes under åren 1937–38 av arkitekt Carl Melin, på beställning av det nystartade bolaget Stockholmshem som hade som huvudsaklig uppgift att bygga bostäder åt barnrika familjer. Fastigheten består av fyra smalhus i tre våningar, belägna med grönska runt, allt enligt den tidens stilideal ”hus i park”. I slutet av 1980-talet genomfördes en genomgripande ombyggnad med bland annat nya fönster, kök och badrum. Husen är idag putsade i en vit nyans med grå sockel och förvaltas sedan 2008 av Brf Sannadalshöjden.

FÖRENINGEN

BRF Sannadalshöjden

Allmänt

Föreningens fastighet består av Grenljuset 2 i Stockholms kommun med adress Sannadalsvägen 4-30. Totalt innefattas fyra huskroppar med totalt 113 lägenheter, varav 99 st är bostadsrätter (4 595 kvm) och 14 st är hyresrätter (602 kvm). Hälften av lägenheterna är om två rum och kök på ca 45 kvm. Husen innehåller även ettor på 33 kvm och treor på 62 kvm likaväl som enstaka fyror på 69 kvm. Man har även 16 lokaler, hyresrätt (240 kvm) samt en möteslokal ( 72 kvm).

Mark

Föreningen äger marken och belastas inte av tomträttsavgälder.

Urval renoveringar

2021 Samtliga portlås utbytta till ett elektroniskt system. 2019 Ny takpapp på samtliga huskroppar. 2018 Upprustning av trapphus genom golvslipning, ytbehandling, samt nymålade väggar och tak, inklusive åtgärd gällande säkerställande av brandcell, stamspolning i samtliga lägenheter och huvudstammar, inklusive inspektion av samlingsledningar. 2017 Trapphusbelysning med LED och rörelsesensorer. 2016 Installation av LED lampor i källaren. 2015 Tilläggsisolering vindar. 2012 Renovering av ventilation. 2011 Byte undercentral för fjärrvärme. 2009 Stamspolning. 2009 Nya fasader och entréportar. 1991 Stambyte (kök och badrum). Samma år byttes även fönster, samt elstigar.

Kommande renoveringar:

Balkongbygge kommer ske om ärendet avgörs med positivt beslut i hyresnämnden.

Ekonomi

Föreningen har de senare åren sålt flera hyresrätter vilket medfört att man amorterat av tiotals miljoner och stärkt kassan som nu innehåller ca 5,6 miljoner kronor. De långfristiga skulderna är ca 12 miljoner, vilket ger cirka en skuldkvot på ca 2 300kr i lån per kvm boyta. Snittet i Stockholms kommun är strax över 6 000 kr i lån per kvm. Man har 14 stycken hyresrätter kvar i föreningen som utgör ett mycket stort, dolt kapital. När hyresgästerna flyttar säljs bostäderna och summan tillfaller föreningen, som då kan amortera eller använda pengarna till renoveringar. Föreningens ekonomi är god och styrelsen arbetar aktivt för att bibehålla låga avgifter för de boende vilket är lika med låga utgifter för föreningen. Lån kommer tas om balkonger kommer att byggas som kommer ge en avgiftshöjning på ca 300 kr.

Andrahandsuthyrning

För att hyra ut sin bostadsrätt söker man tillstånd av styrelsen. Där anges skäl för önskad uthyrning och under vilken period uthyrning ska ske. Maximalt godkänns 1 år men detta kan förlängas efter periodens slut med ny ansökan.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår styrelseansvar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen, fastighetsskötseln samt städning har under året skötts av Fastighetsägarna Service Stockholm AB. Svea Park AB har anlitats för snöröjning. Takskottning med tillhörande bevakningsavtal sköts av Plåt och Byggkonsult AB. Trädgårdsskötsel har utförs av Lidingö hustomte AB.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Allians Försäkringsmäklare. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Tvättstuga

Föreningen har två tvättstugor: port 4 (lägenheter i nr 4-14) och port 16 (lägenheter i nr 16-30). Öppettider: månd-sönd 07:00 - 22:00

Gemensamma utrymmen

På de gemensamma, prunkande och stora gårdarna mellan husen finns en grill, trädgårdsmöbler och diverse planteringar. Det finns även en aktiv växthusgrupp som även ställt upp pallkragar och växthus för den odlings intresserade. Mer information finns på hemsidan. En bokningsbar övernattningslägenhet finns i grannfastigheten och kan bokas upp till 4 nätter i följd för150kr/natt.

Parkering/garage

Boendeparkering på gatan. Föreningen har även 4 parkeringsplatser som kostar ca500 kr/månad på Ljusstöparbacken, kö till dessa.

Bredband och TV

Kabel-TV och bredband från Ownit. Ownit har uppdaterat bredband till 250 Mbit/s.

Förråd

Tillhörande lägenhet har ett källarförråd om ca 8 kvm.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift samt upplåtelseavgift

Upplåtelseavgift, överlåtelseavgift, pantsättningsavgift samt avgift för andrahandsupplåtelse fås tas ut efter beslut av styrelsen. Överlåtelseavgift får uppgå till högst 2,5% och pantsättningsavgiften till högst 1% av det prisbasbelopp enligt lagen (1962:381) om allmän försäkring som gäller vid tidpunkten för ansökan om medlemskap respektive tidpunkten för underrättelse om pantsättning. Avgiften för andrahandsupplåtelse får uppgå till högst 10% årligen av gällande prisbasbelopp. Upplåts en lägenhet under en del av ett år, beräknas den högsta tillåtna avgiften efter det antal kalendermånader som lägenheten är upplåten. Överlåtelseavgift betalas av förvärvaren, pantsättningsavgift betals av pantsättaren och avgift för andrahandsupplåtelse av bostadsrättshavaren.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem men godkänner delat ägande.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från stadgar, årsredovisningen, föreningens hemsida samt föreningens styrelse, februari 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Att så enkelt och snabbt kunna nå både natur och stadspuls är en av de stora fördelarna på denna adress. Sommartid är det badrocksavstånd ner till sandstranden i sjön Trekanten, alternativt gå tio minuter åt motsatt håll upp till klippbadet vid Mälaren. Anrika Lundbergs konditori passeras då på vägen så man kan svänga in och köpa med sig fikabröd. Eller gå en kvart västerut till sagolika Vinterviken! Barerna och publivet i Hornstull nås på en kvart över bron åt andra hållet. Till knutpunkten Liljeholmen med stort shopping- och serviceutbud och tunnelbana tar man sig på under tio minuter, buss och tvärbana finns närmre än så.