Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Katarina Bangata 61
  [Område] => Södermalm/Blecktornsparken
  [Våning] => 3 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 37 kvm
Förvaltarens information
Lägenheten är 1 rok enligt utdrag ur lägenhetsutdraget [Tomtareal] => [Avgift] => 2 332 kr/mån Värme, vatten, kabel-TV och bredband via Bahnhof (obl. tillägg på 91kr inräknat i den totala avgiften) ingår i avgiften. )

Katarina Bangata 61

HÖRNTVÅA MED NYRENOVERADE RUM, PARDÖRRAR OCH FANTASTISK BALKONG MOT PARKEN

FOTO: OZOLLAPA STYLING: LINDHOLM TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sandra Vestin
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Katarina Bangata 61
Område
Södermalm/Blecktornsparken
Våning
3 av 6, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
37 kvm
Förvaltarens information
Lägenheten är 1 rok enligt utdrag ur lägenhetsutdraget
Avgift
2 332 kr/mån Värme, vatten, kabel-TV och bredband via Bahnhof (obl. tillägg på 91kr inräknat i den totala avgiften) ingår i avgiften.

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 788 kr/år
Total driftskostnad
4 788 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Schablonberäknad. Driftskostnader varierar beroende på vilket avtal man tecknar samt hur mycket man förbrukar.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bondens Marknad om våren och hösten
Checa - Peruviansk restaurang ett stenkast bort
Bar Ninja
Bleck - lägenhetens förlängda vardagsrum!
Urban Delis matbutik

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: HAGSTRAND - 1933

På denna adress bor du mitt emot de båda Blecktornsparkerna, med vacker grönska och ett skönt stim från kvarterets populäraste hak Bleck. Dessutom ligger Vitabergsparken och Nytorget på kort promenadavstånd, liksom vattnet och kajerna med fina motionsstråk och bad vid Hammarbykajen och vidare bort mot Årstaviken. Längre bort i allén är det marknad om helgen där du kan köpa sylt, grödor och ägg, och Urban Delis färskdisk erbjuder fina bidrag till middagen. Två välsorterade Coop-butiker ligger i området, dels lite längre upp, runt hörnet på Gotlandsgatan, dels nere vid Vintertullstorget. Du har ca 10 minuters promenad till Skanstull, och närmsta busshållplats ligger någon minut bort där linje 76 och 3 tar dig in mot stan.

FÖRENINGEN

Brf Beda

Bostadsrättsföreningen

Föreningen Beda (org.nr: 769606-6765) äger fastigheten Vitbetan 33. Föreningen är äkta och består av 48 lägenheter, varav 47 är upplåtna med bostadsrätt och en med hyresrätt. Föreningen har även 3 lokaler med hyresrätt, hyresgästerna är en fotograf, journalist, samt CJ ledsagarservice. Huset ritades 1933 av arkitekt Rolf Hagstrand. Husen värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen ombildades år 2002.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Votiv.

Renovering:

2018/19 Renovering av trapphus samt modernisering av hissen. 2018 Stamspolning av samtliga stammar. Komplettering av plattor på innergård. Nybyggnation av balkonger mot gård, 2017 Renovering av en hyreslokal. Sopkärlshus inköpt. Byte av stenplattor på innergård. Renovering av tvättstuga och byte av tvättstugefönster, 2016 OVK av bostadsrätter, Renovering av hörnbalkonger, Målat om taket, Kompletterad taksäkerhet, Nedmonterade handdukstorkar pg.a felaktig inkoppling mot tappvatten, 2015 Nytt ventilationsaggregat i en hyreslokal, Ny tvättmaskin, 2014 Fasadrenovering. Ny torktumlare, 2013 Värmeslinga i stuprör vid entré installerades, Ny elcentral, 2011 Ny undercentral för fjärrvärme installerades, 2010 Fönsterrenovering och renovering av kungsbalkonger, 2002 Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar (ej alla dörrar) och V/A-stammar byttes enligt följande, Stambyte i kök, badrum och källare. Totalrenovering av badrum med nytt tätskikt och ytskikt av kakel resp klinker. All rör dragning i badrum och kök byttes. Nya elstigar samt centraler i lägenheter. Ny el och belysning i källare.

Kommande renovering

Inga större renoveringar eller underhåll planerade de närmaste åren.

Ekonomi:

En förening med god ekonomi där man har positiva rörelseresultat och bra kassaflöde. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 4.480 MSEK och en kassa och bank på ca 1 MSEK. Hyresrätten är en dold tillgång. Föreningens skuld/kvm uppgår till ca: 2 300 kr. Inga avgiftsändringar är planerade.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med två maskiner, torktumlare samt torkskåp, cykelförråd och återvinningsrum för glödlampor och el-avfall.

Städning

Trappstädning sköts av städfirma.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Bredband och kabel-tv

Kabel-TV via Tele2 (grundutbud) ingår i månadsavgiften. 100/100 Mbit via Bahnhof, obligatoriskt avgift på 91kr/mån.

Bredband och kabel-tv

Kabel-TV via Tele2 (grundutbud) ingår i månadsavgiften. 100/100 Mbit via Bahnhof, obligatoriskt avgift på 91kr/mån.

Delat ägande

Delat ägande tillåts, minsta ägarandel 10%.

Förråd:

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Juridisk person:

Föreningen godkänner inte juridisk person.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Vitbetan 33 byggdes 1933 under funktionalismens era i Sverige. Funktionalismen avvek radikalt från tidigare decenniers byggande, även om en viss stramhet hade varit märkbar redan under 1920-talets sista år. De nya husen saknade traditionell utsmyckning, istället var det rena fasader med horisontella fönsterband och balkonger som karaktäriserade arkitekturen. Vitbetan 33 är ett klassiskt funkishus vars nedre del är klädd med gråröda konststensplattor. Huset har i stort sett bevarat sitt ursprungliga utseende. Arkitekt Hagstrands skapelse är dessutom en ståtlig byggnad med vackra tidstypiska hörnbalkonger i smide som är helt korrekt renoverade, något som är mycket ovanligt. Fasaden är putsad i en brunröd nyans och pryds av vita två- och treluftsfönster. Det översta våningsplanet är indraget och även här finns smidesräcken av “pinnmodell”. Den vackra porten med sin omfattning av marmor förtjänar också att nämnas.