Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Nytorgsgatan 15
  [Område] => Södermalm - Katarina-Sofia
  [Våning] => 0.5 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 36 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 026 kr/mån En obligatorisk avgift om 65 kr /månad tillkommer för bredband [Pris] => 3 295 000 kr Utgångspris )

Nytorgsgatan 15

VÄLPLANERAD OCH FIN FUNKISTVÅA PÅ KATARINABERGET

TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTO: SPINNELL

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Nytorgsgatan 15
Område
Södermalm - Katarina-Sofia
Våning
0.5 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
36 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 026 kr/mån En obligatorisk avgift om 65 kr /månad tillkommer för bredband
Pris
3 295 000 kr Utgångspris

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Cornelisparken med fin utsikt över Stockholm
Katarina kyrkas ”park”
Mosebacketerrassen
Nytorget med kaféer och restauranger
Fotografiska museet

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Albin Stark 1938

Nytorgsgatan 15 i kvarteret Sandbacken Mindre 27 ritades 1938 av arkitekten Albin Stark. Fastigheten består av två bostadshus i fem våningar med delvis inredd suterrängvåning. Huskropparna är anpassade till den sluttande terrängen genom att våningsplanen förskjutits i halvplan. Fasaden är gulputsad och fönster och balkonger är vita. Gatan är enkelriktad och lugn. Sedan övertagandet av fastigheten år 2000 har föreningen lagt stor vikt på att återskapa husens uttrycksfulla funkiskaraktär. I samband med ombildningen genomfördes en rejäl renovering där bland annat fasaden omfärgades och balkongerna renoverades i tidstypisk stil. Interiört lyftes trapphusen med väl vald färgsättning, armaturer och nya säkerhetsdörrar med tidstypiska trycken. Dessutom stambyttes husen och tegeltaket på fastigheten lades om.

FÖRENINGEN

Brf Nytorgsbacken

Föreningen

Brf Nytorgsbacken (org.nr 769603-8657) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Sandbacken Mindre 27 år 2000. Föreningen består av två hus med adress Nytorgsgatan 15 och Nytorgsgatan 15 A, och omfattar 77 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 4 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 7 302 kr/kvm. En obligatorisk avgift för fiber tillkommer om 65 kr per månad. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Bredband och kabel-tv

Kabel-tv levereras av Tele2. Bredband och ip-telefoni levereras av AllTele. Föreningen har fiberanslutning med 1000 Mbit/s.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 208 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns i källaren, utrustad med två maskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en centrifug samt mangel och torkrum. Det finns ett cykelförråd och ett grovsoprum. Mycket fin gemensam grönskande innergård med grillmöjligheter. Föreningen anlitar en trädgårdsmästare som sköter om gården. Det finns två takterrasser, en på varje hus.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 3 kvm.

Renoveringar, i urval

2018 renovering av lokal till bostad. 2017 upprustning och renovering av gården, 2015 renovering av trapphus, ytskikt i tvättstuga, 2012 hissrenovering samt installation av säkerhetsdörrar, 2011 renovering av tak, 2009 uppdatering av ventilation och installation av mekanisk frånluft, godkänd OVK, nya köksfläktar kopplade till fastighetens frånluftsventilation, 2007 montering av nya fläktar på taken, ny värmecentral för fjärrvärme och justering av hela värmesystemet, 2006 målning av tak, 2004/2005 provtryckning av samtliga rökkanaler med resultat alla eldstäder godkända, 2003 fasadmålning, nya ekportar i entrén, renovering av trapphusen, 3-fas el samt stambyte för kök och badrum.

Kommande renoveringar

De närmaste åren är det inget stort som planeras, endast löpande underhåll. Se årsredovisningen för mer information.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år. Trappstädning sköts av städfirma.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På Katarinaberget samsas flera århundradens arkitektur med grönska och parker. Här bor du i äkta kulturkvarter intill Katarina kyrka där bland annat Cornelis Vreeswijk ligger begravd. I kyrkogårdens östra del - som inte har gravar - finns även ett parkområde där man kan läsa eller ta en kopp kaffe. Två kvarter från huset, vid Dihlströms trappor, öppnar sig en mäktig utsikt över Stockholms inlopp och staden med Skeppsholmen, Djurgården och Gamla stan i främsta blickfånget. På denna adress bor man dessutom inom ett av Sveriges krogtätaste områden, med Nytorgets folkliv och många matställen åt ena hållet och Mosebacke torg, Södra teatern och Götgatsbacken i motsatt riktning.