Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Katarina Bangata 62, 2 tr
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 2 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 48 kvm
Förvaltarens information
1 rum och kök enl. föreningens info [Tomtareal] => [Avgift] => 2 341 kr/mån Inkl värme, vatten, kabel-tv. För bredband och balkong tillkommer 226,50 kr/mån. )

Katarina Bangata 62

GAVELTVÅA MED UTSIKT I TRE VÄDERSTRECK, REJÄLT KÖK OCH BALKONG DIREKT I SOLEN

TEXT: REMNES STYLING: RYDMAN FOTO: ONO

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Katarina Bangata 62, 2 tr
Område
Södermalm - SoFo
Våning
2 av 6, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
48 kvm
Förvaltarens information
1 rum och kök enl. föreningens info
Avgift
2 341 kr/mån Inkl värme, vatten, kabel-tv. För bredband och balkong tillkommer 226,50 kr/mån.

Driftskostnader

El
2 500 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Total driftskostnad
4 300 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Baserat på schablon

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vita Bergens Malmgård
Bakom det röda planket finns trädgård, växthus, café, odlingar och snittblomsfält i Sveriges äldsta handelsträdgård med anor från 1600-talet.
Orionteatern
Shanti
Indisk restaurang i kvarteret där det är enkelt att hämta hem en god palak paneer.
Kajpromenaden runt Hammarby Sjö eller Årstaviken
Nytorget
Nytorget med alla barer, restauranger och fik.

Arkitekturen

Arkitekt: BJÖRN HEDVALL 1926

Huset på Katarina Bangata 62 i fastigheten Räfsan 4 ritades tillsammans med grannfastigheterna Räfsan 5 och Räfsan 6 av Björn Hedvall som är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder och under fyra decennier, från början av 1920-talet till slutet av 1950-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa både smått och flott. Han ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, totalt cirka 270 byggnader i Stockholm, i klassicistisk och funktionalistisk stil. De tre fastigheterna i kvarteret Räfsan uppfördes under åren 1926–1927 i nyklassicistisk stil och har sex våningar med indragen kungsvåning längst upp. Föreningen innefattar 160 bostadsrätter, tolv hyresrätter och fyra lokaler i totalt tre hus. Ekonomin är mycket god och avgiften har sänkts flertalet gånger. För de boende finns bland annat en trevlig innergård med flera sittgrupper, blomstrande rabatter om sommaren och julgran till jul. Gården är en plats för såväl grillfester som födelsedagskalas och studentfirande. Föreningen har även en gästlägenhet som boende kan hyra åt vänner som kommer på besök, försedd med ett litet kök, badrum och två sängar.

FÖRENINGEN

Brf Räfsan 4, 5 & 6

Föreningen

Brf Räfsan 4, 5 och 6 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2001. Föreningen består av tre flerbostadshus i 4-6 våningar med totalt 162 bostadsrätter och 10 hyresrätter. Föreningen upplåter även 4 lokaler med hyresrätt. Husen förenas av en trevlig gemensam innergård. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 3 150 kr/kvm/bostadsrättsyta. Snittet på Södermalm ligger på 6000 kr/kvm. I kassan finns drygt 1 mkr.

Förvaltning

Både den ekonomiska och den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt tvättstuga utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp, samt cykelrum, barnvagnsförråd och dessutom en nyrenoverad gästlägenhet för uthyrning för 350 kr/dygn. Den trevliga innergården utrustas sommartid med utemöbler och grill. Ett soprum med sorteringskärl för metall, papper, glas och plast finns.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 5 kvm.

Renoveringar, i urval

2019 byte av maskinell utrustning i tvättstuga samt brandtätning av garage, 2018 brandbalkonger, 2017 OVK, stamspolning, 2015 nytt elektroniskt låssystem, fönsterrenovering av samtliga fönster, 2014 byte av undercentral för fjärrvärme, 2013 underhåll av värmestammar, nya balkonger, modernisering av hiss på Ringvägen 155 C, 2012 byte av stamregleringsventiler och radiatorventiler samt injustering av värmesystem, 2010 renovering av innergård, 2007 trapphus, portar och fönster, 1989 rörstambyte och elstambyte.

Kommande renoveringar

En underhållsplan sträcker sig fram till 2037. Inga större renoveringar är planerade i närtid.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Tele2 för kabel-tv och Ownit för bredband med 100 Mbit/s.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Denna bostad ligger trevligt belägen mitt emellan Nytorget och Skanstull, Katarina Bangatas breda allé är ett grönt stråk mitt i folkvimlet med mycket lite biltrafik. Ett stort utbud av restauranger, barer, caféer, butiker och kommunikationsmedel av olika slag finns i alla riktningar. Dessutom ligger Vitabergsparken, Nytorget och Blecktornsparkerna på kort promenadavstånd, liksom vattnet och kajerna med fina motionsstråk och bad vid Årstaviken. I grannkvarteret Tegen ligger hus med anor i 1740-talet som idag är ombyggda till konstnärsateljéer vilket genererar många fina småbutiker och ett rikt kulturliv. Längre bort i allén är det marknad om helgen där du kan köpa sylt, grödor och ägg, och Urban Delis färskdisk erbjuder fina bidrag till middagen. En stor välsorterad Coop-butik ligger runt hörnet på Gotlandsgatan och har öppet till 23 varje dag. Du har ca 10 minuters promenad till Skanstull, och närmsta busshållplats ligger på Gotlandsgatan någon minut bort där linje 76 och 3 tar dig in mot stan.