Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tottvägen 1B
  [Område] => Solna - Gamla Råsunda
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2,5 rum och kök
  [Area] => 74 kvm
Enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 3 145 kr/mån Inkl; värme, v/a, kabel-tv bas )

Tottvägen 1B

DRÖMMIGT SEKELSKIFTESHEM I HJÄRTAT AV GAMLA RÅSUNDA SÖKER NY ÄGARE

FOTO: ÖSTLING STYLING: RYDMAN TEXT: KARLSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tottvägen 1B
Område
Solna - Gamla Råsunda
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2,5 rum och kök
Area
74 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
3 145 kr/mån Inkl; värme, v/a, kabel-tv bas

Driftskostnader

El
4 200 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Övrigt
3 192 kr/år
Total driftskostnad
9 792 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt = gas

planskiss

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sandberg & Liljekvist & Cronstedt 1909

Spiran 2 är fastighetsbeteckningen på det pampiga hus som Råsundabolaget uppförde 1909 på Tottvägen 1 i Råsunda. Det är ett hörnhus i tre våningar med delvis inredd vindsvåning. Byggnaden ritades av en arkitekttrio bestående av tre namnkunniga yrkesmän; Gustav Hugo Sandberg, Fredrik Liljekvist och Sigge Cronstedt. G H Sandberg har ritat många byggnader i Solna, bland annat de originella radhusen i kvarteret Fyrväpplingen. Till Fredrik Liljekvists mest kända verk hör Kungliga Dramatiska teatern och Sigge Cronstedt har till exempel ritat Sturebadet, Råsunda vattentorn och Åre bergbana. Arkitekterna skapade här en levande fasad med många eleganta detaljer, som burspråk, prydnadsgavlar, ett rundat hörn och flera terrasser och balkonger.

Brf Spiran 2 är en trevlig förening med fin gemenskap och 15 lägenheter. Här finns en mysig innergård, dels med gräs, träd och planteringar, dels grusbelagd, med utemöbler och tält under sommarhalvåret. Gemensam tvättstuga finns i huset, liksom ett hobbyrum med träningsredskap och några musikinstrument, samt snickarplats. Föreningen har två parkeringsplatser på gaveln av huset, den hyrs ut kvartalsvis efter lottning i föreningen.

FÖRENINGEN

Brf Spiran 2

Föreningen

Brf Spiran 2 (org: 716419-3455) är en äkta bostadsrättsförening som består av 15 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 5 lokaler (en och samma hyresgäst hyr två lokaler) med hyresrätt. Föreningen äger marken.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och man har en välskött fastighet. Man har ca 3,4 MSEK i lån vilket ger en belåningsgrad på 5 060 kr / kvm bostadsyta, vilket är bra. Man amorterar årligen, gör positiva resultat och har ett bra kassaflöde. Inga avgiftshöjningar finns planerade.

Överlåtelseavgift

Köparen debiteras vid varje överlåtelse en expeditionsavgift på 2,5 % av basbeloppet (2022 = 1 208 kronor). Pantsättningsavgift debiteras med 1 % av basbeloppet (2022 = 483 kronor) vid varje pantsättning.

Renoveringar och underhåll, i urval

2021 stamspolning, brandskyddskontroll, 2020 OVK genomfördes av hyreslokaler, radonmätning genomfördes ua, statusbesiktning av gasledningar. Fastigheten är välskött och mellan år 2000-2018 har man genomfört följande: stambyte, byte till säkerhetsdörrar, fönsterrenovering med nya fönster, moderniserat värmesystem, målning av trapphus, ny el i alla gemensamma utrymmen.

Planerade renoveringar

2022 OVK i resten av huset, målning av takplåt och byte av kodlås.

Gemensamma utrymmen

Här finns en mysig innergård, dels med gräs, träd och planteringar, dels grusbelagd, med utemöbler och tält under sommarhalvåret. Gemensam tvättstuga finns i huset, två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, liksom ett hobbyrum, ett litet gym samt snickarplats.

Städning

Trappstädning sköts av städfirma.

Förråd

Till lägenheten hör ett lite större vindsförråd och ett matkällarförråd beläget i källaren.

Bredband och kabel-tv

Grundutbud tv från Tele2 ingår i avgiften, möjlighet att teckna bredband med Telenor eller Tele2.

Parkering/ garage

Föreningen har tre parkeringsplatser på gaveln av huset, en får användas för i - och urlastning och två hyrs ut kvartalsvis efter lottning i föreningen.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

Kontroll

Ovanstående uppgifter är kontrollerade med ordförande Synnöve Michaeli i april 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör alltid kontrolleras igen.

OMRÅDET

På denna adress bor du centralt i Gamla Råsunda med restauranger och service runt knuten, samtidigt som parkerna Slottsparken och Solparken samt villakvarteren i Råsundas norra villastad ligger i anslutning. Området bjuder på många trevliga promenad- och motionsstråk, till exempel runt Råstasjön. Promenera kan du även göra till Mall of Scandinavia, Friends arena och Solna centrum. I direkt anslutning till bostaden finns flera skolor för alla åldrar, från förskolor till gymnasium.