Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bellmanskällevägen 12B
  [Område] => Mälarhöjden
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 36,4 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 962 kr/mån Inklusive värme, VA, parkering och förråd. )

Bellmanskällevägen 12B

FEM MINUTER FRÅN VATTNET - HÖRNETTA MED STORT KÖK, TRÄDGÅRD OCH EGEN INGÅNG

FOTO: SPINELL STYLING: GÄRDE TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sara Engberg
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bellmanskällevägen 12B
Område
Mälarhöjden
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
36,4 kvm
Föreningens information
Avgift
1 962 kr/mån Inklusive värme, VA, parkering och förråd.

Driftskostnader

El
3 850 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
5 850 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Mälarhöjdsbadet
Konditori Lyran
Mälarhöjdens Båtklubb
Mälarhöjdens kanotsällskap
Vinterviken

Arkitekturen

Arkitekt: Karl-Erik Thoresson

Huset på Bellmanskällevägen 12 B har fastighetsbeteckning Fridhemshöjden 9 och uppfördes år 1951 under ledning av Widmark & Platzer Ingenjörer - Entreprenörer, och för detta projekt med civilingenjör Karl-Erik Thoresson i spetsen. Huset har sedan dess genomgått stora förändringar interiört, med ombyggnation till lägenheter år 2007-2008. Exteriört är dock mycket bevarat och huset hade redan under 1950-talet en ytterst modernistisk tappning, med influenser som minner om Le Corbusiers sobra stil. Le Corbusier anses vara purismens och modernismens främste teoretiker och en av dess ledande stilskapare tillsammans med Ludwig Mies van der Rohe. Den sistnämnde var chefsarkitekt för Weissenhof-utställningen 1927 som uppvisade enkla och effektiva hus av god kvalitetet (ett uttryck som detta hus förmedlar), och samma år formulerade just Le Corbusier en idag normativ arkitekturteori i Vers une architecture.

FÖRENINGEN

Brf Tennsoldaten

Antal lägenheter och lokaler:

Brf Tennsoldaten beskattas som en äkta bostadsrättsförening och omfattar 5 lägenheter med total bostadsyta om 340 kvm (BOA). Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt.

År föreningen övertog fastigheten:

Bostadsrättsföreningen Tennsoldaten bildades 2007. Bostadshuset byggdes år 1954 och renoverades år 2007 i samband med ombildning till bostadsrätter.

Förvaltare:

Föreningen har ingen extern förvaltare utan sköter såväl den tekniska som den ekonomiska förvaltningen internt.

Mark:

Föreningen äger marken.

Renoveringar i urval

År 2007 genomfördes en omfattande renovering av bostadsbyggnaden. Då lades tak om, stammar byttes, elstigar byttes och man byggde även om/till det övre planet. Efter dessa renoveringar fick byggnaden ett nytt nybyggnadsår: 2008. Ny luftvärmepump (Panasonic) installerades 2019 med tillhörande solpanelsanläggning som är kopplad till luftvärmepumpens ackumulatortankar. Samtliga lägenheter har numera vattenburen golvvärme (och inga radiatorer).

Framtida renoveringar:

Det finns inga större planerade renoveringar närmaste 5 åren.

Ekonomi:

Föreningen har en skuldkvot motsvarande 9 294 kr/kvm och amorterar löpande. Enligt bokslutet 2021 finns ca 183 tkr i kassa och bank.

Avgifter:

I månadsavgiften ingår värme, VA, sophämtning och P-plats. Det finns inga planerade avgiftshöjningar i föreningen.

Försäkring:

Brf Tennsoldaten är fullvärdesförsäkrad via Söderberg & Partners. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen. Försäkringsgivaren är Folksam.

Gemensamma utrymmen:

Varje lägenhet har egen uteplats och egen tvättmaskinsutrustning. Det finns därmed inga gemensamma utrymmen i denna bostadsrättsförening.

Parkering:

Varje lägenhet disponerar över en parkeringsplats, ett förråd samt en uteplats.

Bredband och TV:

Öppen fiber via Telia finns indraget i föreningen och separat abonnemang tecknas av varje enlskild medlem.

Förråd:

Varje lägenhet ombesörjer ett förrådsutrymme.

Övrigt:

Då bostadsrättsföreningen har begränsat antal medlemmar förväntas varje enskild medlem att engagera sig i föreningens frågor och beslut. Samtliga medlemmar har därmed en plats i styrelsen.

Kontroll: Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2021, kontakt med föreningens ordförande 2022-04-29 samt uppgifter från föreningens hemsida (länk nedan). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.brf.tennsoldaten.com

OMRÅDET

Detta är en hemkär stadsdel med kulturhistoria, vatten, arkitektur och trivsel.
Här bor du med naturen i din direkta närhet, och den som gillar att röra på sig har fina löprundor och promenadvägar i det oändliga. Bad, båthamn och kulturmiljön Klubbensborg gör området unikt, och inte långt bort finns det uppskattade caféet Lyran beläget i en charmig gammal sommarvilla från 1800-talets slut. Väl värt ett promenadbesök är villabebyggelsen intill Mälarens fot vid Pettersbergsvägen. Här är gatorna smala, höjdvariationerna stora och bebyggelsen charmig och blandad. Du bor två minuter från Mälarhöjdens tunnelbana som tar dig till Hornstull på endast 8 minuter.