Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Essingestråket 32
  [Område] => Stora Essingen
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 44,9 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 368 kr/mån Tillkommer obl. avg. för bredband om 180 kr/mån )

Essingestråket 32

LJUS OCH MYSIG FUNKISTVÅA MED BALKONG OCH ÖPPEN SPIS

FOTO: ÖSTLING /SPINNELL STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Essingestråket 32
Område
Stora Essingen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
44,9 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 368 kr/mån Tillkommer obl. avg. för bredband om 180 kr/mån

Driftskostnader

El
1 891 kr/år
Försäkring
2 058 kr/år
Övrigt
2 726 kr/år
Total driftskostnad
6 675 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

OXHÅLSBADET
PROMENADSTRÅK RUNT ÖN
STENUGNSBAGERI OCH CAFÉ BONNE FEMME
RESTAURANG LA ISOLA GRANDE
BREAD AND BUNS CAFÉ

Arkitekturen

Arkitekt: Edvin Engström 1938

Huset på Essingestråket 32, Essingeslätten 10, ritades 1938 av Edvin Engström. Han kan vara den arkitekt av alla som ritat flest byggnader i Stockholm, bland annat genom sitt arbete som föreståndare på Egnahemsbyrån, Stockholms stads fastighetskontors husbyggnadsavdelning. Han ligger bakom ett stort antal byggnader i staden och dess förorter, såväl flerfamiljshus som villor. Essingeslätten 11 är ett punkthus i tre våningar med en fasad putsad i en ljusröd kulör. Boende och gäster gör entré i en fin, bred och glasad ekport som leder in i ett elegant trapphus med fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Lägenheterna är byggda över hörn, vilket gör även dem ljusa och luftiga.

FÖRENINGEN

Brf Essingeslätten 10

Allmänt:

Föreningen äger fastigheten Essingeslätten 10 med adress Essingestråket 32. Byggnaden uppfördes 1938 och innehåller 14 st lägenheter med en total lägenhetsyta om 716 kvm fördelade på storlekar mellan ett till fyra rum och kök. Antalet bostäder som säljs i huset är mycket lågt och visar att folk trivs bra här. Huset ritades 1938 av arkitekt Edvin Engström.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Frubo AB.

Försäkring:

Fastigheten är försäkrad hos brandkontoret i Stockholm.

Ekonomi:

Föreningen har en kassa på nästan 800 tusen och belåningen ligger på på knappt 6 700 kr per kvm bostadsyta. Normal belåning i närförort är cirka 7 000 kr per kvm boyta. Mindre amortering sker löpande.

Garage och parkering

Boendeparkering på gatorna. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad. Taxa 4 (500 kr per månad).

Utförda renoveringar:

1997 Fasad, fönster och tak renoverades 2002. Bergvärme installerades, stambyte i kök och badrum genomfördes 2006. El-stigare drogs om 2011. OVK-besiktning 2012. Översyn av värmesystem, ventilbyten och justering av radiatorer 2015. Fiber drogs in till fastigheten, gemensam upphandling av höghastighetsbredband 2015. Installation av tryckstegringspump (för vatten) 2016

Kommande renoveringar:

F.n. planeras inga stora renoveringar, fastigheten sköts med kontinuerligt underhåll.

Avgifter:

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp (ca 1208 kr) faktureras köparen. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp (ca 483 kr) faktureras pantsättaren per pantsättning.

Inga beslutade höjningar på månadsavgiften.

Förråd:

Källarförråd cirka 3 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Föreningen har också en trevlig gård. Cykelparkering finns både utomhus och inomhus. Barnvagnsrum finns.

Andrahandsuthyrning:

Får ske efter tillstånd från styrelsen.

Bredband och tv

Tecknas separat. Levereras via Stockholms stadsnät.

Ägande

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2020 samt avstämt med styrelsen i samband med annonspublicering. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Stora Essingen kallas inte för intet för ”Landet mitt i stan”. Här, en kort bussresa från Fridhemsplan och city, råder en lugn och personlig atmosfär, omgiven av Mälarens vatten och med mycket grönska inpå. Att bo på en ö centralt i Stockholm är speciellt alla tider på året. Sommartid är semesterkänslan ständigt närvarande och det är härligt att följa årstidernas växlingar. Runt hela ön finns många fina promenadvägar både längs vattnet och på slingrande smågator där villor och flerfamiljshus ligger inbäddade i grönska. Öns stora badplats Oxhålsbadet har ett fantastiskt läge mot väster och härlig kvällssol. Här finns flera badbryggor samt grill och platsbyggda sittdäck med utsikt mot Äppelviken och solnedgångarna över Bromma. Omkring Essingetorget och Badstrandsvägen finns små butiker och matställen med till exempel caféer, pizzerior, sushi, blomsterhandel och en Coop-butik med generösa öppettider. Stombusslinje 1 går med tät trafik till och från ön och dessutom finns busslinje 56 och tvärbanan. Vid Värdshusbryggan på öns sydsida kan du ta båt till och från Drottningholm.