Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Midsommarvägen 23
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 4 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 44 kvm
Förvaltarens information
1 rok enligt utdrag ur lägenhetsförteckningen. [Tomtareal] => [Avgift] => 3 274 kr/mån Värme, vatten och Tele2 (f.d Com Hems) analoga grundutbud ingår i avgiften. )

Midsommarvägen 23

VARSAMT RENOVERAD HÖRNTVÅA HÖGST UPP I HUSET MED BALKONG I SÖDER

FOTO: UNO STYLING: LINDHOLM TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sandra Vestin
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Midsommarvägen 23
Område
Midsommarkransen
Våning
4 av 4, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
44 kvm
Förvaltarens information
1 rok enligt utdrag ur lägenhetsförteckningen.
Avgift
3 274 kr/mån Värme, vatten och Tele2 (f.d Com Hems) analoga grundutbud ingår i avgiften.

Driftskostnader

El
3 204 kr/år
Försäkring
2 032 kr/år
Övrigt
800 kr/år
Total driftskostnad
6 036 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Schablonberäknad. Driftskostnader varierar beroende på vilket avtal man tecknar samt hur mycket man förbrukar. Övrigt: Gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Restaurang Scandwich
Otroliga mackor!
Närhet till lummiga Svandammsparken
Badplats med klippor i Vinterviken
Biografen Tellus och det fina området omkring
Bageri Pomona vid T-banan
Mysigt fik med goda bullar och mackor!

Arkitekturen

Arkitekt: OLOF THUNSTRÖM 1943-1944

Under 1940-talet uppfördes många punkthus i Stockholms förorter. Det gula huset på Midsommarvägen 23 är ett finfint exempel, liksom de ytterligare sju färgglada hus som idag utgör Brf Hundrovan. Husen ritades av Olof Thunström på Kooperativa Förbundets arkitektkontor, en av de första att haka på funktionalismen, och stod klara för inflyttning år 1944. Här inreddes lägenheter om ett till två rum och kök samt separat matrum – samtliga med mycket ändamålsenlig planlösning, tidstypiskt kök och balkong. De åtta punkthusen är fritt placerade, omgivna av lummig grönska och har liknande utformning. Ovanför de gråputsade socklarna är fasaderna putsade i olika nyanser av rött, gult eller grönt, de indragna entréerna är klädda med gult tegel och har portar är i trä och glas. Under en större ombyggnad i slutet av 1980-talet byttes fönster och balkonger ut, fasaden renoverades och fastigheterna stambyttes. Fasaderna har även tilläggsisolerats på senare år.

FÖRENINGEN

Brf Hundrovan 3

Antal lägenheter och lokaler

Brf Hundrovan 3 (org. nr 702002-1742) innehar fastigheterna Svärdsliljan 16-22 och Hundrovan 3. Bostadshusen bebyggdes 1943-1944 och är belägna i Midsommarkransen. Föreningen är äkta och upplåter 126 st lägenheter med bostadsrätt samt 11 st lokaler. Husen värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheterna i samband med byggprojektet på 1940-talet.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom tomträtt, avtalet gäller t.o.m. juni 2023.

Förvaltare:

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Renoveringar

2021 utfördes underhåll av värmesystemet. 2018 Fastighetsbesiktning. 2015 Hobbyrum/verkstad öppnades för medlemmarna. Gasledningar renoverades. Brandskyddsåtgärder i trapphus vidtagna. OVK. 2013 Fasad-, fönster-, tak- och balkongrenovering. Husen tilläggsisolerades, samtliga fönster byttes, takrännor och stuprör byttes, dränering, ny utebelysning. 2012 Återvinningsrum med källsortering iordningställdes i Midsommarvägen 19. 2011 Trapphusen målades om i respektive fastighet. Fiber (internetanslutning) installerades och drogs in i alla lägenheter. Sopnedkasten stängdes och ersattes av färganpassade sophus mellan våra hus. 2009 Föreningens övernattningslägenhet invigdes. 2008 Trädgårdsanläggning med grillplatser, lekplats, boulebana samt belysning och planteringar anlades. 2005) Brandvarnare installerades i alla lägenheter. 2003 Kulvertarna för el, värme och vatten fräschades upp. 1999 Snabbtvättstugan iordningställdes. 1997 Renovering av fönster. 1992-1993 Stambyte -badrummen byggdes om och föreningen bytte elledningar. 1986 -1988 Renovering av tak och balkonger. Putsskador åtgärdades och husen målades om. Tvättstugorna byggdes om. Vindarna tilläggsisolerades.

Kommande renoveringar:

Inga övriga större underhållsåtgärder är planerade det närmaste året.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 51 mkr och årliga intäkter till cirka 5,7 mkr. Man har ca 3,2 mkr i omsättningstillgångar. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår i dagsläget till cirka 7 200 kr. Under 2020 gjordes en större amortering om ca 2 miljoner på föreningens lån.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köparen betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Medlemskap

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns, lägsta ägarandel 10%.

Avgifter

Det finns inga planerade ändringar av avgiften. Medlemsavgiften sänktes från årsskiftet 20/21 med 2%

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Det finns två tvättstugor i föreningen, på Midsommarvägen 19 och 23. Utrustade med 2-3 tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel, torkskåp samt torkrum med fläkt.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trevlig gårdsmiljö med två st grillplatser, boulebana och lekplats för små besökare. Återvinningsrum finns på Midsommarvägen 19, här finns också en övernattnings-lägenhet (250 kr per natt). I port 23 finns ett hobbyrum om du ska skrapa gammal färg eller annat roligt. Det finns ett cykelrum i varje hus för förvaring av cyklar och barnvagnar.

Förråd

Lägenheten disponerar två förråd.

Parkering

Föreningen har 25 st p-platser genom ett kösystem som administreras av HSB. I övrigt gäller boendeparkering på gatan.

Bredband och TV

Möjlighet att teckna bredband från Ownit alt. Tele2 (f.d Com Hem). Föreningen har ett förmånligt avtal med Ownit om 250Mbit som medlemmarna kan välja att teckna för 150kr/månad. Analogt grundutbud från Tele2 (f.d Com Hem) ingår i avgiften.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella informationssidor, årsredovisning 2020, säljaren samt föreningens styrelse i april 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. https://hundrovan3.se/om-foreningen/

OMRÅDET

Midsommarkransen är en egen stad i staden, fylld av trevliga restauranger, cafeeér, butiker och parker. Lugnt område och nära till både tunnelbana, och till Telefonplan med fler restauranger och caféer. Området är fyllt av fina hus och perfekt för att strosa omkring bland mysiga uteserveringar sommartid. Trevliga restauranger som Scandwich, Svenska Sushi och Hamburgerköket, Pita i Parken, restaurang Tre vänner samt både indiskt, thai och Tellus Pizza finns att tillgå. Kulturbiografen Tellus visar bio men har även franska kvällar och kroki. Det finns kemtvätt, gym, yoga, massage och frisör runt hörnet. Nyrenoverade Svandammsparken är en mysig grön oas med plaskdamm. Promenadavstånd till Telefonplan med klättercenter, Konstfack och restaurang Landet. Det är nära till Hornstull och Liljeholmens galleria och badbrygga vid kajen. Det är också gångavstånd till vackra Vinterviken med härliga gräsytor, klippbad och båthamn. T-banan i Midsommarkransen tar dig till Södermalm på 4 minuter, eller vidare till T-centralen på 12 minuter. Med bil är du snabbt ute på E4/E20 och med cykel till Södermalm på ca 12 minuter