Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Nynäsvägen 309, 2 tr högst upp
  [Område] => Gamla Enskede
  [Våning] => 2 av 2, ej hiss
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 43 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054: [Tomtareal] => [Avgift] => 2 591 kr/mån inkl. värme, vatten och bastutbud kabel-tv (obligatoriskt tillägg för bredband 115 kr/mån) [Pris] => 2 750 000 kr /bud )

Nynäsvägen 309

NATIONALROMANTIK HÖGST UPP MED HÄRLIGT GRÖN TRÄDGÅRD

FOTO: SYLWAN STYLING: LINGSELL TEXT: SCHUMACHER

BUDGIVNING

Högsta bud: 2 750 000 kr
Bud
Budgivare
Tidpunkt
2 750 000 kr
1
26 jun 19.12
* = Annullerat bud

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Victor Mikkonen
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Nynäsvägen 309, 2 tr högst upp
Område
Gamla Enskede
Våning
2 av 2, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
43 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
2 591 kr/mån inkl. värme, vatten och bastutbud kabel-tv (obligatoriskt tillägg för bredband 115 kr/mån)
Pris
2 750 000 kr /bud

Driftskostnader

El
6 000 kr/år
Försäkring
1 929 kr/år
Total driftskostnad
7 929 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Matateljén
Kvällstid serveras à la carte i form av mindre rätter som fungerar fint som en avsmaksmeny att dela på
Enskedeparkens bageri
Populärt bageri på Enskede Gårdsväg
Ateljéns pizza
Drop-in med suverän pizza
Bergenströms rekvisita
Antik, vintage och inredning på Stockholmsvägen
Margaretaparken
Populär park där bland annat Enskedespelet uppförs sommartid

ARKITEKTUR NATIONALROMANTIK

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Cyrillus Johansson 1915

Under 1910-talet var bostadsbristen skriande, framförallt för många arbetare som hade låga inkomster. Med anledning därav uppfördes en hel del byggnader för denna grupp på initiativ av Centralförvaltning för socialt arbete. Framtiden 1 som slutfördes 1915 efter ritningar av Cyrillus Johansson är en av dessa bostäder. När byggnaden var klar för inflyttning anordnades en liten utställning i en tvårumslägenhet för att visa hur man kunde inreda med enkla och ändamålsenliga möbler. Kännetecknande för Cyrillus var hans fäbless för tegel, antingen helt obehandlat eller slammat så att texturen lyste igenom. Framtiden 1 hör till de första nyklassicistiskt färgade byggnader som uppförts i Stockholm och är dessutom synnerligen elegant utformad. Byggnaden vilar på en tjärstruken sockel och därovan är fasaden slammad i rött och gult med det underliggande teglets struktur väl synlig. Fasaden indelas av lisener, svagt upphöjda vertikala band, och pryds av ett antal små burspråksfönster med frontoner i överkant. Fönstren är genomgående småspröjsade som brukligt var vid den här tiden. Framtiden 1 är helt enkelt ett unikt hus. Dels är byggnaden ett tidigt exempel på klassicistisk arkitektur och dels bär det på en intressant historia då det uppfördes för att ge tak över huvudet åt 1910-talets arbete. Här huserar idag Brf Framtiden, en vänlig välskött förening med vackra trädgårdar och 75 bostadsrättslägenheter.

FÖRENINGEN

Brf Framtiden

Antal lägenheter och lokaler

Brf Framtiden i Enskede har två fastigheter med totalt 75 bostadsrätter och 5 lokaler. Fastigheterna heter Framtiden 1 med adress Nynäsvägen 307-315 samt Hälftenbruket 4 med adress Stockholmsvägen 62 och Sockenvägen 421-425. Lokalerna ligger i källarplanet på Nynäsvägen och hyrs ut till medlemmar i föreningen. Kontakta styrelsen för kölista.

Ekonomi

Föreningen har långfristiga skulder på ca 9,6 mkr vilket ger oss ett nyckeltal på 2 270 kr/kvm bostadsrättsyta. En mycket låg belåning i linje med de mest välskötta innerstadsföreningarna. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Föreningen har visat positivt resultat de två senaste bokslutsåren (plus 105 tkr 2021 samt plus 632 tkr 2020).

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC.

Renoveringar

1987 renovering av fasad och tak. 1989-1990 stambyte. 2004 byte till säkerhetsdörrar till källare och vind. 2008 installation av fjärrvärme, nybyggnation av tvättstuga i Hälftenbruket. 2010-2011 renovering av samtliga fönster. 2013 målning av portar i Hälftenbruket. 2014 nybyggnation av tvättstuga i Framtiden, dränering av delar av grunden i Hälftenbruket och Framtiden och spolning av avloppsstammar. 2015-2106 radonmätning och ovk samt påföljande åtgärder. 2016 montering av taksäkerhetsanordningar och snörasskydd. 2018 installation av fibernät för bredband, takomläggning Hälftenbruket samt renovering tvättstuga Hälftenbruket. Målning av trapphus och stamspolning 2020. 2021 byte av stamventiler Framtiden, byte av termostatventiler Hälftenbruket, byte av stamventiler Hälftenbruket, spolning av avloppsrör båda fastigheterna.

Kommande renoveringar

Takomläggning 2023.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Gjensidige inklusive bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Gemensamma utrymmen

Närmaste tvättstuga är belägen i port 311 i källaren, utrustad med två tvättmaskiner, en tumlare och ett torkrum. Föreningen har en gemensam uteplats med trädgårdsplanteringar, rabatter och fruktträd. Cykelförråd finns i källaren och på Sockenvägen finns gym och bastu.

Tomträtt

Föreningen disponerar marken via tomträtt. Den årliga avgälden ligger på 247 500 kr och avtalet gäller till sista mars 2026.

Bredband och kabel-tv

Bredband via obligatorisk gruppavtal med Ownit (115 kr/mån). Kabel-tv via Tele2.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar två förråd. Ett i källaren och ett på vinden direkt ovanför lägenheten. Båda är cirka 5 kvm vardera.

Delat ägande/juridisk person

Föreningen accepterar delat ägande men däremot inte juridisk person som medlem.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Kontroll av uppgifter

Ovanstående uppgifter kommer från föreningens hemsida och årsredovisning 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör stämmas av med föreningen.

OMRÅDET

Gamla Enskede är ett trivsamt område med mycket grönska och många vackra gamla hus och promenadvägar. I närheten finns många fina naturområden och det vackra världsarvet Skogskyrkogården. Vill du äta gott i närområdet finns bland annat kreativa och välrenommerade Matateljén och Gamla Enskede Bageri. Matboden är ett annat trevligt ställe, särskilt under sommaren då de har en uteservering med kvällssol. Tunnelbanestationen Sandsborg är din närmaste, och därifrån tar du dig till exempel till T-Centralen på en kvart. Du promenerar till Södermalm på 20 min, och med cykel blåser du dit på under 10 min.