Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Oxelvägen 4
  [Område] => Sandsborg - Enskededalen
  [Våning] => 
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 24 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 252 kr/mån Inkl. värme och vatten. En obligatorisk avgift om 379 kr/ månad tillkommer för bredband )

Oxelvägen 4

MYSIG ETTA I 1920-TALSHUS MED FIN TRÄDGÅRD

SKRIBENT: MURÉN FOTO: OZOLLAPA STYLIST: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Oxelvägen 4
Område
Sandsborg - Enskededalen
Rum
1 rum
Area
24 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 252 kr/mån Inkl. värme och vatten. En obligatorisk avgift om 379 kr/ månad tillkommer för bredband

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
2 316 kr/år
Total driftskostnad
4 716 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Sapori
Italiensk hemtrevlig restaurang där du snabbt känner dig som en del av gemenskapen.
Skogskyrkogården
Extremt vackert, särskilt vid allhelgona.
Nackareservatet & Söderbysjön
Nära till fina motionsområden och populärt bad.
Gamla Enskede Matbod
Genuin och trevlig restaurang på Stockholmsvägen.
Robin Delselius bageri
Mysigt café på lagom promenadavstånd.

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1922 Gustaf Pettersson

Huset på Oxelvägen byggdes 1922 och var från början ett handelshus med butikslokaler i gatuplanet och lägenheter en trappa upp. Byggnaden ritades av arkitekt Gustaf Pettersson. Pettersson var anställd av Stockholms stads lantegendomsnämnd och senare fastighetskontorets egnahemsavdelning, och var en av de arkitekter som formgav bebyggelsen i de tidiga trädgårdsstäderna i Stockholm. Han har ritat ett stort antal byggnader i Enskede, och även i Bromma och Rödabergsområdet. Enligt originalritningarna fanns ett café, en speceributik samt en kött- och fläskbutik i lokalerna då huset stod nytt. Det övre våningsplanet innehöll två lägenheter om vardera tre rum och kök, och i källaren låg tvättstuga, lager och mat- och vedförråd.

FÖRENINGEN

Brf Enskededalsfjärden

Föreningen och antal lägenheter

Brf Enskededalsfjärden består av ett flerbostadshus med 8 lägenheter (291 kvm) och en lokal ( 36kvm) som ligger på adressen Oxelvägen 4 i Stockholms kommun. Föreningen är en äkta föreningen och förvärvade fastigheten under 2013 tomträtten till fastigheten Betongarbetaren 7. Fastigheten bebyggdes 1922 och genomgick en omfattande renovering 1985.

Ekonomi

De långfristiga skulderna enligt årsredovisningen 2020 uppgår till ca 5 126 000 kr i lån av långfristig karaktär och ger en belåningsgrad på ca 13.187 kr/kvm bostadsyta. Det finns dessutom en kassa på ca 200 000kr. Inga avgiftsförändring planerade.

Mark

Fastigheten är upplåten med tomträtt och tomträttsavgälden är 19.500kr/år och omförhandlas 2022-06-30.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en tvättstuga som är belägen i källaren och innehåller två st tvättmaskiner, en tvättho, ett torkskåp samt en mangel. Cykelrum finns och en hyreslokal samt en härlig trädgård med fruktträd och flera sittgrupper med grillplast i härligt västerläge. På sommaren finns gemensam trädgårdsodling i trädgården för den intresserade där man sen kan hämta sallad, jordgubbar och äpplen mm.

Urval renoveringar

2021 Byte av termostatventiler, spolning kökstammar, OVK-besiktning. 2019 Renovering källartak, separation av rökkanal samt installation av tryckstyrda rökgasfläktar. 2016 Ny energideklaration, kompl. Ventilationsåtgärder efter OVK-bes, beskärning av träd och häck, omklädning av takkupor, takomläggning, nya hängrännor och snörasskydd, indragning av internetfiber. 2015 Nytt rör från fastighet ut till vattenservis i gatan, radonmätning, OVK-besiktning, beskäring av trädgårdshäck, ventilationsrenovering ( från självdrag till mekanisk frånluft, renovering av skorstenskanaler, installation av mekaniska takfläktar, säkerhetsstegar till tak. 2014 Utbyte av maskinpark och nya ytskiktet i tvättstugan, fuktutredning och åtgärd av renslucka (golv) i köllarlokal. 2014 Stamrör källare utbytta, fönster- målning av ytterbågar, stambyte, vertikal ( kök och bad), byte av låscylindrar i samtliga utrymmen och de festa bostäder, F.d. huvudnycklarna förstörs. 2011 Bergvärmeinstallation.

Planerade renoveringar

2022 Eventuellt byte av stamventiler ( Vår fastighetsförvaltare utreder behovet f.n. Beslut tas senare under våren). 2024 spolning av köksstammar (framskjutet från 2021 till 2024 pga att spolning ska ske med 10 års intervall, 10 år efter 2014 års stambyte) För att se fler planerat underhåll se årsredovisningen 2020.

P-plats och garage

Boendeparkering finns, genom Stockholms stad (f.n. 35kr/dygn eller 500kr/ månad). Det finns gott om parkeringar direkt utanför huset.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad med ansvarsförsäkring för styrelsen via Bostadsrätternas medlemsförsäkring.

Förråd

Tillhörande lägenheten har ett källarförråd om ca 2 kvm.

Bredband och kabel-tv

Bredband fås via Telia 100Mbit/s, fiber med f.n. en obligatorisk kostnad på 379kr per månad. I bredbandsavgiften ingår Bredband, Telefon och Telia TV (Telia Play) via bredband.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Ekonomisk Förvaltning i Nykvarn AB och den tekniska förvaltningen sköts av BoBra Fastighetsförvaltning.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift fås tas ut efter beslut av styrelsen. Överlåtelseavgiften får uppgå till högst 2,5 % och pantsättningsavgiften till högst 1 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgift betas av förvärvaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godkänns i samtycke med styrelsen. Styrelsen har rätt att neka medlemskap till juridisk person. Delat ägande godkänns med minst 10% ägande.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från stadgar, årsredovisningen 2020 och styrelsen, mars 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I trädgårdsstaden Enskede bor du omgiven av vackra hus och många grönområden samt världsarvet Skogskyrkogården. Enskededalen ger dig lugnet och småskaligheten i omedelbar närhet till staden. Promenadvägarna är många, genom villakvarter, många grönområden och på grusvägar. På vägen finns också flera mysiga caféer, trevliga restauranger och små butiker att ta ett stopp på. Både Skogskyrkogårdens och Kärrtorps tunnelbanestationer nås på tio minuters lugn promenad, vilket gör det enkelt att ta sig hem från stan, då man kan nyttja två olika linjer.