Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Flottbrovägen 23
  [Område] => Stora Essingen
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 41 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 985 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband )

Flottbrovägen 23

Välplanerad tvåa i k-märkt 30-talshus på Stora Essingen

STYLING: COPPARSTAD FOTO: SPINNELL TEXT: NYSTED

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Flottbrovägen 23
Område
Stora Essingen
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
41 kvm
Föreningens information
Avgift
1 985 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband

Driftskostnader

El
2 000 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Övrigt
2 100 kr/år
Total driftskostnad
5 900 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Posten övrigt avser kostnaden för gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Oxhålsbadet + en mängd andra badbryggor runtom ön
Bonne Femme
Mälarparken på andra sidan bron är otroligt vacker
http://glassbryggan.se/
La Isola Grande

Arkitekturen

Arkitekt: Carl Åkerblad 1929

Det var under 2011 som Brf Klädstrecket förvärvade de två flerbostadshusen på Flottbrovägen, Badstrandsvägen och Gammelgårdsvägen.

Fastigheten på Flottbrovägen byggdes 1930-31 och har av Stockholms Stadsmuseum fått en så kallad grönmärkning, vilket innebär att byggnaden "bedöms inneha ett högt kulturhistoriskt värde och är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig och konstnärlig synpunkt". För ritningarna stod arkitekt Carl Åkerblad, som efter studier vid Kungliga Tekniska högskolan och Kungliga Konsthögskolan anställdes av den välrenommerade arkitekten Erik Lallerstedt, men därefter drev egen firma i huvudstaden. Åkerblad var mycket produktiv och hade redan innan 1930 ritat närmare sextio byggnader.

Fastigheten på Flottbrovägen 23 är ett mycket välbevarat hus som vilar på en kraftig sockelvåning i skiffer med djupt placerade fönsterpartier. Övriga våningar är putsade i varmt gulröda toner med tidstypiskt spröjsade fönster. Den större byggnaden har obrutna tak medan den mindre har vindslägenheter och lyft tak mot gården. Den mindre byggnaden har något modernare fönstersättning.

FÖRENINGEN

Brf Klädstrecket 24

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Klädstrecket 24 med adresser Flottbrovägen 23-29, Gammelgårdsvägen 26 A-J och Badstrandsvägen 20-26. Föreningen har 84 lägenheter varav 2 är upplåtna med hyresrätt och planeras att ombildas på sikt. Total boyta är 5 027 kvm. Föreningen har också 3 affärslokaler som alla är uthyrda på långtidskontrakt.

Fastigheten Klädstrecket 24 har av Stockholms Stadsmuseum fått en så kallad Grönmärkning. Detta innebär att huset "bedöms inneha ett högt kulturhistoriskt värde och är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig och konstnärlig synpunkt".

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades 2011.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Savetime Ekonomikonsult.

Garage och parkering:

Parkeringsplats finnas att hyra i garage för 1100 kr per månad (indexeras från år 2020 upp med 2%/år) - för närvarande kö (uppskattad kötid 1,5-2 år) Boendeparkering på gatorna, taxa 4, 500 kr per mån. Ansökan görs hos Stockholms stad.

Urval av renoveringar:

2018 Ombyggnad av souterrängplanet (inkl .stamrenovering av detta plan) till 10 st nya lägenheter samt renovering/ommålning av garaget

2017 Grundisolering av gårdssidan på Badstrandshuset (inför kommande ombyggnad av souterrängplanet), ny värmekulvert till Flottbrohuset, nya utvändiga sopskåp på 3 platser

2016 Målning av plåttak

2016 Installation av tidsenliga säkerhetsdörrar och postboxar i trapphus

2015 Fönsterrenovering (utvändigt)

2015 Fiberbredband installeras, 100 MB ingår i avgiften via Ownit

2015 Trädgårdsrenovering fortsätter med pergola och uteplats

2015 Omdragning av elledningar (3-fas)

2014 Målning av trapphus

2013 Trädgården iordningställdes med planteringar, örtagård och utemöbler

2011 Tvättstuga

1995 Byte av VA-stammar

1995 Elstammar

1985 Renovering av balkonger

1985 Renovering av yttertak

1985 Fasadrenovering

Kommande renoveringar:

Balkonger och ventilation. (Inga planer att ta upp nya lån för renovering).

Enligt underhållsplanen påbörjas studier för ev. bergvärmeanläggning med avsikt att minska uppvärmningskostnaden, lagning av putsfogar, översyn balkonger och fönster m.m. Åtgärder avseende omläggning av taken har påbörjats och det konstaterades att taket bör åtgärdas. Underhållsplanen finns inlagd i årsredovisningen.

El

Jordade uttag i samtliga lägenheter samt jordfelsbrytare, 3-fas till spis/ugn.

Ekonomi:

Föreningens långsiktiga skulder uppgår till ca 8,9 mkr och de har ca 6,9 mkr i kassan, enligt årsredovisningen 2020. Nyckeltalen lån per kvm boyta är endast ca 1 100 kr samt årsavgift per kvm boyta 549 kr. En väldigt välskött och ekonomiskt stark förening.

Avgiftshöjningar

Avgiften har inte höjts sen 2013 och inga nya generella höjningar är heller planerade för år 2022.

Förråd:

Till lägenheten finns ett förråd i källaren på cirka 3 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Gemensam tvättstuga i port 26 på Badstrandsvägen med fyra tvättmaskiner, en torktumlare, tre torkskåp och en mangel. Tillgång till gemensam trädgård med pergola, grill, trädgårdsmöbler och härliga stora gräsytor. Cykel- och barnvagnsförråd finns i källaren.

Bredband och tv:

200 MB fiberbredband via Stockholms Stadsnät och grundutbud kabel-TV (ComHem) ingår i månadsavgiften.

Ägande:

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen om 2,5 % av ett basbelopp, ca 1200 kr samt vid pantsättning tar föreningen ut en avgift om 1 % av ett basbelopp, ca 450 kr.

Hemsida

För mer info besök gärna föreningens hemsida; www.kladstrecket24.se

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Stora Essingen brukar geografiskt räknas som huvudstadens mittpunkt. Belägen intill Lilla Essingen i Mälaren, är det både en ö och en stadsdel, med mycket skärgårdsstänk.
Till skillnad från Lilla Essingen finns här också en del villor och radhus, som tillsammans med badbryggor, klippor och en småbåtshamn skapar en gemytlig småstadskänsla.
Här tar du på dig badrock och tofflor och njuter av lyxen i en lugn badplats, bara ett par hundra meter från huset. Runt ön finner du ett mysigt promenadstråk, för avkoppling i vattnets närhet.

Kommunikationerna i den här stadsdelen är goda, mycket tack vare 1:ans buss tar dig till Fridhemsplan på bara 12 minuter. Busshållplatsen hittar du strax utanför porten. Med 91:ans buss tar du dig smidigt till Kungsholmen och Fridhemsplan, medan tvärbanan trafikerar Bromma, Globen-området och Hammarby Sjöstad. Sist men inte minst har du det närliggande Essingetorget med trevliga fik som Bonne Femme (och snart Bread and buns), restauranger, kemtvätt och en härlig blomsteraffär.