Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Torsgatan 39
  [Område] => VASASTAN
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2,5 rum och kök
  [Area] => 61 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054
2 rok enligt lägenhetsförteckning. [Tomtareal] => [Avgift] => 1 798 kr/mån Inkl. värme, V/A, kabel-tv bas & bredband. )

Torsgatan 39

MYSIG 1920-TALSLÄGENHET MOT STOR & LUGN UTEPLATS PÅ INNERGÅRD

FOTO: ONO STYLING: LIND TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Torsgatan 39
Område
VASASTAN
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
2,5 rum och kök
Area
61 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054
2 rok enligt lägenhetsförteckning.
Avgift
1 798 kr/mån Inkl. värme, V/A, kabel-tv bas & bredband.

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
3 200 kr/år
Total driftskostnad
6 800 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vasaparken
Rörstrandsgatans caféer och restauranger
Manoshe - the hummus club
Cajsa Warg matbutik
Kaffeverket

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Bocander & Cronvall, 1925

Kvarteret Gjutaren Mindre var tidigare en del av det stora kvarteret Gjutaren på andra sidan av Sankt Eriksgatan men avdelades i början av 1900-talet till ett eget kvarter och bebyggdes under 1910- och 1920-talen. Gjutaren Mindre 5 på Torsgatan 39 uppfördes 1925–1926 och ritades av Martin Bocander och Arvid Cronvall. Bocander och Cronvall ritade många byggnader i centrala Stockholm under 1920- och 1930-talen och drev egen firma som de övertagit av ett annat mycket anlitat arkitektpar, Hagström & Ekman. Gjutaren Mindre 5 har fem bostadsvåningar ovan en bottenvåning med lokaler och en välbevarad fasad med ursprungliga, klassicistiska fönster och fasaddekorer. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att den är särskilt värdefull utifrån historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Gjutaren mindre 5

Antal lägenheter och lokaler

Brf Gjutaren Mindre 5 en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Gjutaren mindre 5 på adressen Torsgatan 39. Föreningen bildades år 1994 och förvärvade fastigheten år 1999. Föreningen består av 20 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 uthyrd lokal med hyresrätt. Det finns även ett garage med 5 parkeringsplatser för bilar och 3 parkeringsplatser för mopeder/motorcyklar. Den totala boytan uppgår till 1179kvm och lokalytan är 366 kvm.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk & teknisk förvaltning sköts av Nordstaden AB.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Stockholm.

Urval renoveringar

2021, byte garageport, byggnation gym i källaren, digitalt bokningssystem i tvättstuga & gym. 2020, upplåtelse av föreningens garage till föreningens medlemmar, byte av termostater på radiatorer. 2017/18 inköp av ny torktumlare och tvättmaskin. 2017, byte avloppsstammar i källargolv, stamspolning av övriga stammar. 2016, uppgradering av bredband. 2016, ombyggnad hiss. 2012, installation fiber. 2010, trapphusrenovering. 2009, byte fjärrvärmecentral. 2007, renovering tvättstuga. 2004, takrenovering. 2002, balkongbygge mot gården. 2000, byte av avlopps- och vattenstammar, el-stambyte.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar att renovera fönstren i föreningen med start i april 2022. Taket ska även renoveras under 2022.

Ekonomi

Föreningen har långfristiga skulder på ca 5,5 mkr vilket ger en belåning på ca 4 692 kr/kvm boyta. Det finns även ca 1,9 MKR i kassa & bank. Det finns inga avgiftsändringar beslutade.

Gemensamma utrymmen

Föreningens tvättstuga ligger högst upp i huset och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, centrifug, torkskåp och mangel. Sopnedkast och tidningsinsamling finns på entréplan. Cykelförvaring finns i garaget med ingång från gatan. Föreningen har en gemensam gård. Det byggdes balkonger under 2002 och därför är det en lugn gård med lite aktivitet.

Parkering

Föreningen har 5 parkeringsplatser för bilar och 3 parkeringsplatser för motorcykel/moped i sitt garage. Boendeparkering gäller annars längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften/ Bredband

Värme, V/A, kabel-tv bas och bredband ingår i avgiften. Bredbandet som ingår är fiber 1000/1000Mbit/s och levereras av Alltele.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köparen betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen betalar en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns mellan sambos.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse, hemsida, stadgar samt senaste årsredovisning från 2020. www.gjutarenmindre.se. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Att bo på denna adress är både smidigt och roligt. Här bor man mellan Vasaparken & Rörstrandsgatan. Läget gör att man kan promenera till det mesta man vill göra i staden, inklusive till centralstationen, och vill man inte gå så har man såväl stadsbussar som flygbussar och tunnelbana alldeles runt hörnet, under minuten bort. Området hör till de mest restaurang- och cafétäta i staden. Det breda urvalet gör att man kan variera sig i det oändliga, men lika fint är det att skaffa sig sina egna stamställen i kvarteren. Grönska saknas inte heller, Vasaparken ligger i stort sett utanför porten, och vill man variera sig tar man med fördel en promenad till Karlberg eller Hagaparken.