Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Erstagatan 23
  [Område] => Södermalm - Katarina-Sofia
  [Våning] => 4 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 37,8 kvm
Förvaltarens information
1rok enligt lägenhetsregister [Tomtareal] => [Avgift] => 2 112 kr/mån Inkl värme och vatten )

Erstagatan 23

SOCIAL OCH ÖPPEN 1920-TALSTVÅA MED BRA LÄGE I SOFO

FOTO:SPINELL STYLING:COPPARSTAD TEXT:MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Erstagatan 23
Område
Södermalm - Katarina-Sofia
Våning
4 av 6, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
37,8 kvm
Förvaltarens information
1rok enligt lägenhetsregister
Avgift
2 112 kr/mån Inkl värme och vatten

Driftskostnader

El
3 500 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
6 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1929-1930 Carl Åkerblad

Huset som ligger i hörnet av Erstagatan och Bondegatan, Oljan 17, ritades av arkitekt Carl Åkerblad, och det uppfördes 1929–1930. Huset har fem bostadsvåningar och en gulputsad fasad med en bottenvåning klädd i grön mosaik och klassicistiskt spröjsade fönster kännetecknar dess yttre. Åkerblad var en mycket produktiv yrkesman som ritat flera av husen i kvarteret Oljan. Utöver detta har han bland annat ritat de tolv radhusen i kvarteret Tallarna i Äppelviken, folkskolor i Råsunda, Sollentuna och Torsvik, Lidingö samt radiostationsbyggnaden i Grimeton i Halland, ett industriminne som idag ingår i Unescos världsarv.

FÖRENINGEN

Brf Erstagatan 23

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen består av ett flerbostadshus och upplåter 30 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. 2 lägenheter och 3 lokaler rör sig alltså om en dold tillgång. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 838 m², varav 1 493 m² utgör lägenhetsyta och 345 m² utgör lokalyta.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god med en skuld per kvm om 5855Tkr. Föreningens totala skuld är ca 8,3 Mkr i kassan har man ca 1Mkr. Uppgifterna är från årsredovisningen för 2020.

Föreningen bildades

Fastigheten förvärvades år 2000. Bostadsrättsföreningen har funnits sedan 1990.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Renoveringar i urval

Stambyte och elstambyte 2002-2003 Fasad & Fönster renovering 2009-2010 Takrenovering 2014 sotning av samtliga eldstäder 2018. För mer info se årsredovisningen för 2020.

Kommande renovering

Hiss renoveras i detta nu och gården planeras att renoveras men det kommer att beslutas om i samband med nästa års budget.

Gemensamma utrymmen

En tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, barnvagns rum, innergård och på innergården finns det cykelställ.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Juridisk person

Juridisk person godkänns inte i föreningen, delat ägande accepteras för samboende.

Byggplaner

Stockholm växer och kommunen har planer på att bygga om i Stockholm. För mer information om byggplaner och beslut se på kommunens hemsida alternativt kontakta kommunen eller besök https://vaxer.stockholm/.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och föreningens årsredovisning för 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET

På Erstagatan möts Söders livliga puls och lugnet. De senaste åren har det hänt mycket i detta område. På gatan eller runt hörnet ligger många trevliga restauranger att möta upp vännerna på, som Café Nizza, Ai Ramen, Folii, Voisine och Pat´s Place. När man vill bort från pulsen kan man till exempel promenera genom Vitabergsparken, över Söders höjder eller förbi Saltsjöqvarn och ända bort till Nacka. Man har en perfekt utgångspunkt för löpturer och promenader längs vattnet runt Södermalm. Bra kommunikationer med 2:ans buss precis runt hörnet, och även nära till t ex 66:an, 53:an och 3:an. Till Medis tar det cirka 10 min att gå.