Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Älvsborgsgatan 1
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 1.5 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 44 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 773 kr/mån Värme, VA och bredband )

Älvsborgsgatan 1

TVÅRUMMARE I DEN GRÖNSKANDE LUNDEN - NYRENOVERAD MED CENTRALT LÄGE I SKANSTULL

FOTO: SPINNELL TEXT: BECK-REMNES STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Alexander Lövgren
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Älvsborgsgatan 1
Område
Södermalm
Våning
1.5 av 4, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
44 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 773 kr/mån Värme, VA och bredband

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Pita
Fabrique bageri
Årstaviken
Tjurbergsparken
Eriksdalsbadet

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: ARKITEKT: FRITIOF PETERS 1934

De två bostadshusen på Älvsborgsgatan 1 och 3 uppfördes i början av 1930-talet och är fyra våningar höga och har delvis inredda souterängvåningar med kommersiella lokaler mot tvärgatorna. Halvmilen 6 på specifikt Älvsborgsgatan 3 ritades av Josef Peterson för Thure Enfors räkning och stod klart år 1931. Halvmilen 7 på Älvsborgsgatan 1 ritades i sin tur av Fritiof Peters tillsammans med byggherre G Niklasson, och stod klart 1934. Halvmilen 7 består av en slät putsfasad i beige kulör med fönsterpartier om två lufter. Föreningen förvärvade fastigheten 2001.

FÖRENINGEN

Brf Halvmilen 6&7 i Stockholm

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen innehar med tomträtt fastigheterna Halvmilen 6 och Halvmilen 7 med adress Älvsborgsgatan 1 och 3. Föreningen upplåter 60 lägenheter med bostadsrätt och två lägenheter med hyresrätt samt fyra lokaler. Husen ritades av arkitekterna Josef Peterson och Fritiof Peters och uppfördes 1931 och 1934.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2001.

Mark

Föreningen har två avtal avseende tomträtt. Halvmilen 6 har idag ett avgälde på 234 200 kr fram till 2026-08-31. Halvmilen 7 har ett årlig avgälde på 280 800 kr fram till 2022-12-31.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Viredo AB och den tekniska förvaltningen sköts av Driftia Förvaltning AB.

Renovering

2019 - Ny underhåll- och investeringsplan, 2017 Fönsterrenovering samt fasadrenovering, 2013 Stamspolning och OVK. 2009 Målning och renovering av trapphus. 2008 Renovering av gården. 2007-2008 Byggnation av balkonger (till 18 lägenheter). 2007 Vindslägenheter färdigställda. 2005/2015 Nya maskiner i tvättstugor. 1989 Totalrenovering inklusive byte av VA-stammar, elinstallationer, hissar, kök och bad m.m.

Läs gärna mer på föreningens mycket informativa hemsida: https://egrannar.se/halvmilen67/sida/id/72/

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 7,9 Mkr, vilket ger cirka 1 800 kr per kvm boyta, en mycket låg belåningsgrad. Avgift/kvm ca 566 kr.

Tvättstuga

Det finns tre tvättstugor i källarvåningen.

Gemensamma utrymmen

Cykelgarage finns med direktutgång till Dalslandsgatan. Det finns även ett soprum med full sopsortering.

Förråd

Källarförråd om ca 5 kvm.

Bredband och Kabel-TV

Fibernät via Ownit (100 Mbps ingår i avgiften) och kabel-TV via Comhem (betalas av medlemmarna själva förutom gratiskanalerna).

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning och hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Där Ringvägen och Götgatan möts skapas en stor vinkel med bebyggelse och parker i vacker samklang, som breder ut sig bort mot Södra Station och Mariatorget. I dessa lugna och grönskande kvarter ligger Helgalunden, strax intill Skånegläntan och Rosenlundsparken. Runt Allhelgonakyrkan i trä ligger vackra klassicistiska byggnader med fasader putsade i olika nyanser, inbäddade i lummig grönska, och årstidernas växlingar är alla lika fina. Årstaviken med grusstigar och koloniträdgårdar lockar tidiga sommarmorgnar då kaffetermosen, liksom baddräkten, packas ner för ett morgondopp vid badbryggan. Årstaviken har även fina motionsslingor bort mot Eriksdal eller Hornstull. En ny stor Icabutik “Ica Södermalm” ligger nära hemifrån. Du bor med promenadavstånd till stora knutpunkter, Skanstull med sitt centrum och butikskedjor, food court och gröna tunnelbanelinje, Södra station med pendeltåg på Swedenborgsgatan, som har gågatan med uteserveringar om sommaren. Stadsbuss 4 går också nära hemifrån.