Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Urvädersgränd 7
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 0.5 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 38 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 301 kr/mån Inkl; värme, vatten. En obligatorisk avgift på 254 kr/ månad tillkommer för bredband, (250/250 Mbit/s, Via Telenor) )

Urvädersgränd 7

KULLERSTEN & COCA-COLA – SEKELSKIFTESTVÅA MED BÄSTA LÄGE PÅ URVÄDERSGRÄND

SKRIBENT: MURÉN FOTO: OZOLLAPA STYLIST: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Urvädersgränd 7
Område
Södermalm
Våning
0.5 av 4, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
38 kvm
Förvaltarens information
Avgift
1 301 kr/mån Inkl; värme, vatten. En obligatorisk avgift på 254 kr/ månad tillkommer för bredband, (250/250 Mbit/s, Via Telenor)

Driftskostnader

El
2 500 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Övrigt
2 998 kr/år
Total driftskostnad
7 498 kr/år
Kommentar
Kostnaden under övrigt avser gas.

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Kvarter fullt av mysiga caféer och bagerier
Becks Kaffebar, S:t Paul-bageriet, WoodStockholms sommarcafé, Greasy Spoon, Bageri Petrus.
Solnedgångarna över staden
Ses från föreningens takterrass, Mosebacketerrassen, Cornelisparken eller de olika kullerstensgränderna.
Spännande butiker
Grandpa, Häxan, &otherStories, Esteriör, A place.
Barer och restauranger
Omnipollos hatt, Brillo pizza Östgötagatan, La Neta, Stigbergets fot, Hernö Ginbar, Mosebacketerassen, och till sommaren öppnar Gondolen igen!
Svårslagna promenad- och löpvägar
Katarinakvarteren, Monteliusvägen, Fjällgatan, Söder Mälarstrand, Vitabergsparken.

1890-talets nystilar

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1896 Erik Lindqvist och Gerdt Hallberg

Huset

Urvädersklippan mindre 2 är en fastighet belägen på adresserna Urvädersgränd 7 och Klevgränd 6. Huset är byggt i suterräng med ingång från var adress. Det ritades av arkitekterna Erik Lindqvist och Gerdt Hallberg och uppfördes 1896–1899. På taket mot Slussenhållet syns en av stadens mer kända och avporträtterade reklamskyltar, ”Drick Coca-Cola”.

FÖRENINGEN

Brf Urvädersklippan

Föreningen och antal lägenheter

Brf Urvädersklippan bestående av 23 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Föreningens fastighet, Urvädersklippan mindre 2 är belägen på adresserna Urvädersgränd 7 och Klevgränd 6 och är belägen på Södermalm i Stockholms stad. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 628 kvm, varav 1 487 kvm utgör lägenhetsyta och 141 kvm utgör lokalyta. Huset ritades av arkitekterna Lindqvist och Hallberg och fastigheten bebyggdes 1896 och består av ett flerbostadshus och bostadsrättsföreningen registrerades 1986-04-30. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening och föreningens fastighet har förvärvats 1994. Föreningen har en egen hemsida https://varbrf.sbc.se/Forenings-hemsida-ny/U/Urvadersklippan/2/

Mark

Föreningen äger marken och belastas inte av tomträttsavgälder.

Ekonomi

De långfristiga skulderna enligt årsredovisningen 2020 uppgår till ca 1 mkr i lån av långfristig karaktär och ger en belåningsgrad på ca 645 kr/kvm bostadsyta. Det finns dessutom en kassa på ca 2,5 Mkr. Inga avgiftsändringar planerade. Stabil förening med välordnad ekonomi. Coca-Colaskylten på taket inbringar varje år ett gott tillskott till kassan.

Gemensamma utrymmen

Högst upp i huset, intill Coca-Colaskylten, har föreningen en bokningsbar takterrass med bord som rymmer tio personer och där det även finns grill. I föreningen finns en tvättstuga belägen på plan 1 som är smidigt belägen en trappa ner från lägenheten, utrustad med 3 tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp, en mangel och ett rum för vik av tvätt. I källaren finns även ett cykelförråd

Urval renoveringar

1995 Renovering av balkonger. 2003 Rörstambyte, elstambyte. 2004 Trapphus. 2010 Takrenovering, omputsning av fasad. 2011 Energiglas mot klevgränd. 2012 Omputsning av fasad Urvädersgränd, energiglas mot Urvädersgränd. 2013 Nytt expansionskärl till fjärrvärmecentral. 2014 Mekaniskt frånluftsfläkt. 2015 Ny värmecentral.

Planerade renoveringar

Takrenovering 2022.

Försäkring

Fullvärdesförsäkring finns via Brandkontoret. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning

Uppvärmning sker via fjärrvärme.

Förråd

Tillhörande lägenheten har ett källarförråd om ca 1,5 kvm.

Bredband och kabel-tv

Via gruppanslutningsavtal med Telenor finns ett basutbud med vanligast kanalerna. Fiberanslutning via Telenor i gruppanslutningsavtal (250/250). Även telefoni (mini) ingår. Tjänsterna går att utöka med tex snabbare internet eller fler TV kanaler mm.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB och den tekniska förvaltningen sköts av BeWe.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift får tas ut efter beslut av styrelsen. Överlåtelseavgiften får uppgå till högst 2,5% och pantsättningsavgiften till högst 1 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgift betalas av förvärvaren och pantsättningsavgiften betalas av pantsättaren. pantsättaren.

Delat ägande/juridisk person

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem men godkänner delat ägande med minst 10 %.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från stadgar, årsredovisningen, föreningens hemsida samt föreningens styrelse, februari 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Historiens vingslag gör sig alltid påminda i dessa kullerstensbelagda kvarter precis vid mysiga och vackra Mosebacke. Här bor du granne med både Södra Teatern och Katarinahissen, och har Stockholms häftigaste utsikter precis runt knuten. På Urvädersgränd 3 ligger det s k Bellmanshuset där Carl Michael Bellman bodde några år under 1770-talet och skrev många av sina epistlar. I kvarteren finns byggnader från flera århundraden och från olika stilepoker, miljöer du aldrig tröttnar på och vackert alla årstider! Här finns också en smidig närhet till trevliga kvarterskrogar, välkända restauranger, mysiga caféer och inspirerande butiker. Allehanda kommunikationer – tunnelbana, bussar, båtar och pendeltåg – finns inom ett fåtal minuter, och det är både enkelt och härligt att susa över Guldbron på cykel och vara i centrala Stockholm på fem minuter.