Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Midsommarvägen 19
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 3 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 44 kvm
Förvaltarens information
1 rok enligt lägenhetsförteckning. [Tomtareal] => [Avgift] => 3 274 kr/mån Inkl värme och vatten, kabel-tv bas. )

Midsommarvägen 19

OMGIVEN AV BERGSHÖJD OCH GRÖNSKA - TVÅRUMMARE MED BALKONG I SYDVÄST

FOTO: SPINELL STYLING: LIND TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Midsommarvägen 19
Område
Midsommarkransen
Våning
3 av 4, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
44 kvm
Förvaltarens information
1 rok enligt lägenhetsförteckning.
Avgift
3 274 kr/mån Inkl värme och vatten, kabel-tv bas.

Driftskostnader

El
4 800 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
7 200 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Svenska Sushiköket/Hamburgerköket
Landet
Telefonplan
Tre Vänner
Midsommarkransen
Svandammsparken
Midsommarkransen
Biocafé Tellus
Midsommarkransen

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Olof Thunström, 1944

Under 1940-talet uppfördes många punkthus i Stockholms förorter. Det röda huset på Midsommarvägen 19 är ett finfint exempel, liksom de ytterligare sju färgglada hus som idag utgör Brf Hundrovan. Husen ritades av Olof Thunström på Kooperativa Förbundets arkitektkontor, en av de första att haka på funktionalismen, och stod klara för inflyttning 1944. Här inreddes lägenheter om ett till två rum och kök samt separat matrum – samtliga med mycket ändamålsenlig planlösning, tidstypiskt kök och balkong. De åtta punkthusen är fritt placerade, omgivna av lummig grönska och har liknande utformning. Ovanför de gråputsade socklarna är fasaderna putsade i olika nyanser av rött, gult eller grönt, de indragna entréerna är klädda med gult tegel och har portar är i trä och glas. Under en större ombyggnad i slutet av 1980-talet byttes fönster och balkonger ut, fasaden renoverades och fastigheterna stambyttes. Fasaderna har även tilläggsisolerats på senare år.

FÖRENINGEN

Brf Hundrovan 3

Antal lägenheter och lokaler

Brf Hundrovan 3 (org. nr 702002-1742) innehar fastigheterna Svärdsliljan 16-22 och Hundrovan 3. Bostadshusen bebyggdes 1943-1944 och är belägna i Midsommarkransen. Föreningen är äkta och upplåter 126 st lägenheter med bostadsrätt samt 11 st lokaler. Husen värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheterna i samband med byggprojektet på 1940-talet.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom tomträtt, avtalet gäller t.o.m. juni 2023.

Förvaltare:

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Renoveringar

2021 utfördes underhåll av värmesystemet. 2018 Fastighetsbesiktning. 2015 Hobbyrum/verkstad öppnades för medlemmarna. Gasledningar renoverades. Brandskyddsåtgärder i trapphus vidtagna. OVK. 2013 Fasad-, fönster-, tak- och balkongrenovering. Husen tilläggsisolerades, samtliga fönster byttes, takrännor och stuprör byttes, dränering, ny utebelysning. 2012 Återvinningsrum med källsortering iordningställdes i Midsommarvägen 19. 2011 Trapphusen målades om i respektive fastighet. Fiber (internetanslutning) installerades och drogs in i alla lägenheter. Sopnedkasten stängdes och ersattes av färganpassade sophus mellan våra hus. 2009 Föreningens övernattningslägenhet invigdes. 2008 Trädgårdsanläggning med grillplatser, lekplats, boulebana samt belysning och planteringar anlades. 2005) Brandvarnare installerades i alla lägenheter. 2003 Kulvertarna för el, värme och vatten fräschades upp. 1999 Snabbtvättstugan iordningställdes. 1997 Renovering av fönster. 1992-1993 Stambyte -badrummen byggdes om och föreningen bytte elledningar. 1986 -1988 Renovering av tak och balkonger. Putsskador åtgärdades och husen målades om. Tvättstugorna byggdes om. Vindarna tilläggsisolerades.

Kommande renoveringar:

Inga övriga större underhållsåtgärder är planerade det närmaste året.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 51 mkr och årliga intäkter till cirka 5,7 mkr. Man har ca 3,2 mkr i omsättningstillgångar. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår i dagsläget till cirka 7 200 kr. Under 2020 gjordes en större amortering om ca 2 miljoner på föreningens lån.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köparen betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Medlemskap

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns, lägsta ägarandel 10%.

Avgifter

Det finns inga planerade ändringar av avgiften. Medlemsavgiften sänktes från årsskiftet 20/21 med 2%

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Det finns två tvättstugor i föreningen, på Midsommarvägen 19 och 23. Utrustade med 2-3 tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel, torkskåp samt torkrum med fläkt.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trevlig gårdsmiljö med två st grillplatser, boulebana och lekplats för små besökare. Återvinningsrum finns på Midsommarvägen 19, här finns också en övernattnings-lägenhet (250 kr per natt). I port 23 finns ett hobbyrum om du ska skrapa gammal färg eller annat roligt. Det finns ett cykelrum i varje hus för förvaring av cyklar och barnvagnar.

Förråd

Lägenheten disponerar två förråd.

Parkering

Föreningen har 25 st p-platser genom ett kösystem som administreras av HSB. I övrigt gäller boendeparkering på gatan.

Bredband och TV

Möjlighet att teckna bredband från Ownit alt. Tele2 (f.d Com Hem). Föreningen har ett förmånligt avtal med Ownit om 250Mbit som medlemmarna kan välja att teckna för 150kr/månad. Analogt grundutbud från Tele2 (f.d Com Hem) ingår i avgiften.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella informationssidor, årsredovisning 2020, säljaren samt föreningens styrelse i april 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. https://hundrovan3.se/om-foreningen/

OMRÅDET

På Midsommarvägen har du en lugn boendemiljö, inramad av träd och buskar, med närhet till centrum med kommunikationer, kultur och folkliv. Från hemmet tar du dig snabbt till tunnelbanan, och på 8 respektive 12 minuter når du knytpunkterna Slussen och T-centralen. Du kan även promenera till Årstaberg pendeltågsstation på ca 18 min. Men det finns många anledningar att stanna i denna förstad, här finns nämligen ett gediget utbud av restauranger, vintage-butiker, barer, kaféer och restauranger. Film kan du se på kvartersbiografen Tellus som uppfördes redan år 1920, där både gamla och nya filmer visas. Vill du byta småstadskänslan mot en mer urban atmosfär finns Telefonplan på gångavstånd. Där hittar du bland annat Konstfack och välbesökta Restaurang Landet.