Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Kransbindarvägen 12
  [Område] => Midsommarkransen - Telefonplan
  [Våning] => 2 av 3, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 47 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 656 kr/mån Inkl. Värme, V/A. )

Kransbindarvägen 12

INREDD MED KÄRLEK – LJUS, MYSIG OCH NYRENOVERAD FUNKISTVÅA

FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kransbindarvägen 12
Område
Midsommarkransen - Telefonplan
Våning
2 av 3, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
47 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 656 kr/mån Inkl. Värme, V/A.

Driftskostnader

El
4 800 kr/år
Försäkring
2 136 kr/år
Total driftskostnad
6 936 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

A.B Café
Svandammsparken
Fabelbar
Vinterviken och badet
Two Little Spoons

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Gunnar Morssing 1939

På Kransbindarvägen uppfördes under åren 1939–1940 åtta barnrikehus för barnrika och mindre bemedlade familjer. De ritades av arkitekt Gunnar Morssing som då var anställd vid Stockholms stads fastighetskontor. Uppdragsgivare var Stockholmshem. Fyra av dessa hus bildar idag Brf Kransbindaren. Husen är s k smalhus, nio meter breda och med tre bostadsvåningar. Fasaderna är ljust putsade och saknar utsmyckning. Fönstren, som är de ursprungliga, är av två- och treluftstyp med spanjoletter och fönsterbrädor av sten invändigt och taket utgörs av ett lätt sluttande pulpettak. Husen är grönklassade i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaderna är särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Kransbindaren

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Bäckkällan 16. Bostadsrättsföreningen Kransbindaren bildades 2010 och upplåter 46 lägenheter med bostadsrätt och är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 6 lokaler med hyresrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt. Husen ritades och uppfördes 1939/40.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2010.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av RJ förvaltning. Teknisk förvaltning sköts av Carin Forslund.

Renovering

Byte av el-stigar samt stambyte, 1992 – Renovering av tvättstuga, 2004 - Fasadrenovering samt fönsterrenovering, 2012 – Radonmätning samt installation fjärrvärmecentral, 2012 – OVK-besiktning, 2016 - Stamspolning, 2018. Dörrautomatik till hissdörrar installerades 2020. Luftavfuktare installerades 2020. År 2020 placerades även farthinder utanför port 8. Man bytte även ut alla liggande rör i huskropp 18-20.

Kommande renoveringar

Takrenovering planerad under våren 2022. Upprustning av gårdarnas belysning planeras även.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 2,5 mkr, vilket ger cirka 1 112 kr per kvm boyta (uppdaterade uppgifter från senaste årsredovisningen, 2020). Det finns inga planerade avgiftshöjningar. År 2019 avyttrades även en av föreningens hyresrätter vilket stärkte det egna kapitalet. Det finns inga avgiftsändringar beslutade.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom If.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två städdagar per år där medlemmarna deltar.

Tvättstuga:

Tvättstuga finns i källaren i portarna 14, 18 och 20, och nås med särskild nyckel. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum, en elektrisk mangel samt en lakanssträckare.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gästlägenhet i föreningen som medlemmar kan hyra, mer information finns på föreningens hemsida. Föreningens medlemmar disponerar en grönskande innergård med sittgrupper och grillmöjligheter. Cykelställ finns på innergården samt på framsidan av huset. Det finns även cykel- och barnvagnsförråd. År 2020 omvandlades ett förråd till ett hobbyrum på Kransbindarvägen 16-18. Verktyg, bord och bänkar finns tillgängligt för den som vill låta kreativiteten flöda. Hobbyrummet behöver bokas i förväg.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, vatten och förråd ingår i avgiften. Fastigheten är ansluten till kabel-TV via ComHem och fiberuppkoppling via Ownit. Bostadsinnehavaren tecknar avtal med önskad leverantör och står själv för månadsavgiften. Till lägenheten finns ett källarförråd om ca. 3,5 kvm samt en matkällare om ca. 0,4 kvm.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

En överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet tas ut vid en försäljning (ca 1208 kr). Summan betalas av köparen och läggs till vid nästa hyresavisering. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp (ca. 483 kr).

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Delat ägande

Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson, stadgar samt årsredovisning från 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.kransbindaren.se

OMRÅDET

Här bor du i ett tryggt och naturnära område som också är ovanligt rikt på restauranger och caféer och har en härlig, kreativ atmosfär med liv och rörelse. Det är enkelt att cykla eller ta tunnelbanan till stan, eller bussen till Liljeholmen som går precis utanför. Men det är också skönt att bo på en plats som fyller livet utan att man behöver åka någon annanstans. Man kan utan problem spendera sina dagar här och njuta av härliga promenader, ett dopp i Mälaren, god fika, bio och sedan ha svårt att välja vilket av alla matställen som middagen ska ätas på. Det är lika enkelt att ta del av Aspuddens som Midsommarkransens och Telefonplans utbud.