Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Gullmarsvägen 83
  [Område] => Årsta
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 28 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 614 kr/mån Inkl. Värme, V/A & kabel-tv bas. )

Gullmarsvägen 83

LJUS FUNKISETTA HÖGST UPP MED ORIGINALKÖK OCH BALKONG I SKULDFRI FÖRENING

TEXT: MURÈN FOTO: JOHANSSON STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Alexander Lövgren
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Gullmarsvägen 83
Område
Årsta
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
28 kvm
Förvaltarens information
Avgift
1 614 kr/mån Inkl. Värme, V/A & kabel-tv bas.

Driftskostnader

El
1 200 kr/år
Försäkring
2 235 kr/år
Total driftskostnad
3 435 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Spiga Madre surdegsbageri
Årstaskogens naturreservat
Bada i Årstaviken, 5 min promenad bort
Utegym med utsikt över Årstaviken och Södermalm
Promenad vid kolonilotterna i Dianelund

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1946 Edvin Engström

Dynekilen 3 heter huset med adress Gullmarsvägen 79–83. Det är ett bostadshus i tre våningar med en ljust grön och spritputsad fasad och vitmålade fönster, de flesta av tvåluftstyp, som är ursprungliga. Även entréportar och balkonger är ursprungliga. Huset ritades av Edvin Engström och uppfördes 1946. Som arkitekt vid Stockholms stads fastighetskontor är det många byggnader i staden och dess förorter som ritats av Engströms penna, kanske är han den som ritat flest hus i Stockholm, såväl flerfamiljshus som villor. Dynekilen 3 är ett välbevarat 1940-talshus som är grönklassat i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Aspen

Antal lägenheter och lokaler

Brf Aspen är en äkta förening belägen på fastigheten Dynekilen 3 på adresserna Gullmarsvägen 79-83. Husen uppfördes 1946-47 och föreningen registrerades 2005. Föreningen består av 18 bostadsrätter. Föreningen har 2 stycken garageplatser som hyrs ut externt och det finns 5 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmar.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal löper till 2026-09-30.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning via Fastigetsägarna Service Stockholm AB. Teknisk förvaltning av Energibevakning AB.

Urval renoveringar

Elstambyte, 2001. Stambyte, 2008. Trapphusrenovering, 2010. Fasad-, balkong- och takrenovering, 2011. Renovering tvättstuga, 2013. Vindsisolering och OVK 2017. Fönsterrenovering, 2018. Åtgärdande av bakdörrar, 2019. Renovering av hyresrätt inför försäljning, 2020. Stamspolning, 2020.

Ekonomi

I och med försäljningen av den sista hyresrätten 2020 är föreningen nu skuldfri och har en god kassa.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har gemensam tvättstuga i källaren. Det finns även cykelförråd, övernattningsrum (100kr/natt) och ett snickerirum. På gården finns en gemensam grön uteplats med sittplatser.

Förråd

2st tillhörande i källaren.

Parkering

Föreningen har 5 parkeringsplatser för bostadsrättsinnehavarna utanför till en kostnad om 600kr/månad utan elstolpe, alt. 650kr/månad med elstolpe. Det finns även 2 garageplatser i huset som går att hyra av medlemmarna. Det är för närvarande 2 personer i kö till parkeringsplatserna samt 1 person till garageplatserna. Annars gäller boendeparkering längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A och Kabel-tv bas ingår i månadsavgiften. Det finns inga avgiftsändringar beslutade. Fiber är indraget i huset, Open universe, som går att ansluta till de flesta leverantörerna.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns, lägsta ägarandel 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du i ett lugnt hörn av Årsta, utan genomfartstrafik. Det är väldigt tyst trots bara tio minuters promenad till livliga Gullmarsplan. Genom ett vackert koloniområde, skog och längs med vattnet går promenadvägen mot Södermalm, som du kan nå på 20 minuter. Tvärs över gatan ligger naturreservatet Årstaskogen med utegym, promenadstigar, blåbär, badbryggor och båtklubbar. Natur i centralt läge! På Spiga Madre, som också ligger på Gullmarsvägen, kan du köpa gott frukostbröd och vid Årsta Centrum finns flera trevliga matställen, butiker, kultur, bibliotek, gym m m.