Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Torphagsvägen 4
  [Område] => Ekhagen
  [Våning] => 3 av 4, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 107 kvm
Förvaltarens information
Enligt lägenhetsförteckningen är det 4 rok [Tomtareal] => [Avgift] => 5 671 kr/mån Inkl. värme, vatten , kabel-tv och balkongavgift. )

Torphagsvägen 4

LJUS OCH LUFTIG FUNKIS MED STORA RUM, ÖPPEN SPIS OCH BALKONG

TEXT:MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Torphagsvägen 4
Område
Ekhagen
Våning
3 av 4, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
107 kvm
Förvaltarens information
Enligt lägenhetsförteckningen är det 4 rok
Avgift
5 671 kr/mån Inkl. värme, vatten , kabel-tv och balkongavgift.

Driftskostnader

El
5 200 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Övrigt
3 324 kr/år
Total driftskostnad
11 524 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Kostnaden under övrigt avser gas.

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Gamla Orangeriet Restaurang & Café
Bergianska trädgården
Bockholmen Hav och Restaurang
Naturhistoriska Riksmuseet och Cosmonova
Stora Skuggans 4h-gård
Närheten till vattnet – picknick och bad

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1935-37

Huset på Torphagsvägen 4, Djurgårdseken 3, uppfördes under åren 1935–1937 och ritades av arkitekt Björn Hedvall som också planlade hela Ekhagen. Björn Hedvall var en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna, aktiv till långt efter pensionsålder och under sju decennier, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet. Totalt ritade han cirka 270 byggnader i Stockholm i klassicistisk och funktionalistisk stil. Djurgårdseken 3 är ett bostadshus i fyra våningar samt bottenvåning, byggt i lätt suterräng. Fasaden är putsad i en ljusgul kulör, pryds av balkonger med smidesräcken och har sin entré i en bred indragen portal, som leder in i ett vackert trapphus med marmorgolv och fina väggmålningar.

FÖRENINGEN

Brf Djurgårdseken 3

Föreningen och antal lägenheter

Brf Djurgårdseken nr 3 är ett bostadshus ii fyra våningar samt bottenvåning och består av 17 lägenheter med bostadsrätt (1 317 kvm). Föreningen är en äkta föreningen. Djurgårdseken 3 uppfördes under åren 1935-37 och är belägen på adressen Torphagsvägen 4 i Stockholms kommun och huset ritades av Björn Hedvall.

Mark

Föreningen äger marken och belastas inte av tomträttsavgälder.

Ekonomi

De långfristiga skulderna enligt årsredovisningen 2020 uppgår till dryga 7 Mkr, vilket ger en belåningsgrad på ca 5 428 kr/kvm bostadsyta. Det finns dessutom en kassa på nästan 400 tkr. Inga avgiftsändringar planerade.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en gemensam tvättstuga som har gott om tvättider. Tvättstugan ligger belägen på plan 2 som är utrustad med en stor tvättmaskin, en torktumlare, torkskåp och en kall mangel samt en vattenho för handtvätt. Det finns även ett litet hobbyrum samt ett cykelförråd och barnvagnsförråd. På baksidan av huset finns en grillplats och trädgårdsmöbler och för den intresserade finns även möjligheter till egna grönsaksodlingar och på framsidan av huset finns en mycket fin trädgård.

Urval renoveringar

2013 Filmning och spolning av samtliga stammar. 2015 Renovering av fasad, fönster och alla balkonger samt bytt tak. 2017 Byte av hisslinor. 2018 Fjärrvärme installerades. 2019 Byte av inkommande elkablar. 2019/20 Horisontellt stambyte på bottenvåningen inkl nya badrum i de tre lägenheterna på bottenvåningen. Även nytt marmorgolv i entrén. 2021 Asbetssanering/ ventilbyten i källargångarna. Nu ingen asbets i huset.

Planerade renoveringar

2022 Enligt underhållsplan planeras byte av belysning i trapphus och entré, rengöring av självdragskanalerna i alla lägenheter och i tvättstugan. Underhållsplanen skapades 2020 med konsult stöd och revideras kontinuerligt.

Uppvärmning

Uppvärmning sker via fjärrvärme.

Förråd

Tillhörande lägenheten har ett källarförråd om ca 2 kvm med en takhöjd på ca 2,25 m.

Bredband och kabel-tv

Kabel-TV och bredband levereras av Tele 2, där bredbandet är indraget till huset.

Förvaltare

Förvaltningen sköts av föreningen, så är det mycket viktigt att medlemmar deltar vid gemensamma städdagar (två gånger per år).

Delat ägande/juridisk person

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem men godkänner delat ägande med minst 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från stadgar, årsredovisningen samt föreningens styrelse, februari 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Ekhagen är ett fantastiskt område, ett av få bostadsområden som är helt byggt i funkisstil. Hela Ekhagen är grönklassat i Stockholms stads byggnadsklassificering, vilket menas att området och byggnaderna har ett stort kulturhistoriskt värde. Här bor man med natur och vatten runt knuten med många möjligheter till bad och motion, samtidigt som stadens puls med dess utbud är nära. Området ligger i den Kungliga Nationalstadsparken – världens första nationalstadspark. På ett par minuter når du Brunnsviken, Lilla Värtan med småbåtshamn och badplats. Området kryllar av trevliga ställen att tillbringa fritiden på. Stora Skuggan med 4H-gård, Stora Skuggans värdshus med ekofilosofi, Söderbrunns koloniområde, Naturhistoriska riksmuseet, Bergianska trädgården och Bockholmen för att nämna några. Nära bostaden finns Ekhagsstugan som drivs av Föreningen Ekhagen och som är mycket populär av de boende, där det bland annat finns en samlingslokal som används flitigt för olika aktiviteter. Några av aktiviteterna är yoga, föräldrar/barngrupp, föreläsningar och pubkvällar. Du kan även hyra den för fester. I Ekhagen finns även Rent a Chef” som också är mycket populär, där man kan köpa pizza på fredagar och färskt bröd och bullar på lördagar. Sommartid säljer man också grillad mat som man kan hämta hem. På Stora Lappkärrsberget finns en liten mataffär, pizzeria och sushi. Smidiga kommunikationer med buss 50 som tar dig till Odenplan på 20 minuter. Eller cykla på samma tid. Dessutom nära till Roslagsbanan, tunnelbanan och Stockholms universitet. Dörr till dörr tar resan till T-centralen 25 minuter. Med tunnelbana alternativt buss kan man smidigt nyttja Bergshamra centrum med livsmedelsaffär, apotek, blomsterbutik m m, samt Mörby centrums stora utbud av butiker och service med bland annat systembolag, kemtvätt, vårdcentral m m.