Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Virebergsvägen 3, 3 tr
  [Område] => Råsunda
  [Våning] => 3 av 7, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 60,5 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 948 kr/mån Inkl. Värme, VA och Kabel-TV basutbud. )

Virebergsvägen 3

RYMLIG TVÅA FRÅN 1954 MED RUM I FIL OCH VACKRA ORIGINALGOLV

TEXT: BECK-REMNES STYLING: STAAF FOTO: ONO

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Virebergsvägen 3, 3 tr
Område
Råsunda
Våning
3 av 7, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
60,5 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 948 kr/mån Inkl. Värme, VA och Kabel-TV basutbud.

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 100 kr/år
Total driftskostnad
5 700 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Enligt säljarens uppgift. Förbrukning är alltid individuellt.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Solna centrum
Skytteholmsparken
Mall of scandinavia
Stråget i Gamla Råsunda
Hagaparken

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Adrian Langendal 1954

Huset är byggt år 1954 och ombildades till bostadsrättsförening år 2009. Brf Sonetten 3 består idag av 43 lägenheter varav 4 hyresrätter. Fasaden är ljust putsad och fönstren består av två och tre lufter med ett dekorativt undre fönsterparti. Portalen skyddas av ett koppartak. Föreningen bytte samtliga fönster till energi/3-glas, putsade om fasaden och målade garageportar år 2015. Alla lägenheter disponerar ett källarförråd och det finns även större utrymmen att hyra. 8 parkeringsplatser och 4 garage finns tillgängliga mot en avgift via ett kösystem.

FÖRENINGEN

Brf Sonetten 3

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Sonetten 3. Föreningen består av 43st lägenheter, varav 40st är upplåtna med bostadsrätt och 3st är upplåtna med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 2010.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Arcada AB.

Garage och parkering

Föreningen har 2 MC- platser, 8 markparkeringsplatser och 4 garageplatser inom fastigheten. Hyran för MC- plats är 250kr/ månad, garageplats för 1000kr/ månad och hyran för parkeringsplats är 500kr/ månad. I dagsläget är det ca 6-8 personer i kö till vardera parkering/garage.

Renovering

2019 - Nya bättre lånevillkor och mer balanserad lånebild samt policy. Genomfört total fastighetsbesiktning, åtgärder och upprättat underhållsplan. 2018 - Asfaltering av parkeringsplatser och gjutning av nytt övre trappsteg till källaren. Byte av trasiga termostater och luftningsventiler till elementen. 2017 - Nyanläggning av trädgården. 2015 - Tak, fasad och fönsterrenovering. Renovering och målning garageportarna. Nybyggnation av källarförråd. Byggnation av två vindslägenheter. Relining av stammar. 2014 - Anläggning av parkeringsplatser. Renovering av hyreslägenheternas badrum.

Kommande renoveringar

Föreningen kommer renovera entrén under 2021 samt cykelparkering.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2020 till 15,2 mkr, vilket ger cirka 6300 kr/kvm boyta, vilket får ses som en normal belåningsgrad. Föreningen har nyligen amorterat 2,7 mkr.

Avgifter:

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp faktureras säljaren eller köparen. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning.

Inga kommande höjningar på månadsavgiften.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Gemensamma utrymmen:

Tvättstuga, varav en bokningsbar spontantvättstuga. Cykelförråd finns i källaren. Cykelställ utomhus vid entré. Gemensam uteplats med tillhörande trädgårdsgrill.

Tvättstugan är utrustad med tvättmaskiner, torkrum, torktumlare och mangel.

Trappstädning utförs av städfirma.

Bredband och tv

Kabel-tv och bredband via Tele2. Grundutbudet för kabel-tv ingår i avgiften. Bredband tecknas och debiteras enskilt av medlem.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET

Solna kommun består till en tredjedel av ytan av parkområden och bostaden ligger mysigt intill Skytteholmsfältet, ett stort grönt fält perfekt för vardagsmotion och promenader - och Hagaparken väntar för långa promenader om helgen! Området är inne i en expansiv fas och du har Mall of Scandinavia, Friends Arena och Arenastaden inom snabbt räckhåll, och Solna centrum erbjuder affärer, butiker, restauranger och caféer. Gamla Råsunda, ett av Stockholms charmigaste områden med anor av ett äldre elegantare Stockholm, ligger nästgårds. Här ligger Stråket med vacker stenläggning och fontän av Milles, omgivningar med både stiliga fasader och påkostade patriciervillor, som ihop med anrika Filmstaden, där svensk filmindustri föddes, utgör en fin tidskapsel. Goda kommunikationer finns i området, gångavstånd till Solnas tunnelbanestation likväl som tvärbana, pendeltåg och bussar, och du har även cykelavstånd till exempelvis Karlberg, Vasastan och Norrmalm.