Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Götgatan 81A
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 2, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 72 kvm
Enligt uppmätning
70 kvm enligt lägenhetsregister [Tomtareal] => [Avgift] => 3 380 kr/mån Inkl; värme och vatten )

Götgatan 81A

PAMPIG JUGENDLÄGENHET MED STORA RUM OCH VACKRA STUCKATURER

TEXT:MURÉN STYLING:COPPARSTAD FOTO:UNO

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Götgatan 81A
Område
Södermalm - SoFo
Våning
2, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
72 kvm
Enligt uppmätning
70 kvm enligt lägenhetsregister
Avgift
3 380 kr/mån Inkl; värme och vatten

planskiss

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: H Molin 1910

Fastigheten Obelisken 3 ligger i hörnet av Blekingegatan och Götgatan och är bebyggt med ett pampigt jugendhus uppfört under 1910–1911. Enligt stadsmuseets inventering ritades huset av Harald Molin, men signaturen på ritningarna lyder E Mattsson. Obelisken 3 består av ett hörnhus i fem till sex våningar samt en gårdsflygel i fyra våningar. Gatuhuset har en entré mot var gata. Fasaden är putsad i en ljusgul nyans med ljust grönmålade fönsterbågar med höga T-postfönster. Entrén mot Götgatan räknas som huvudentré, men fasaden mot Blekingegatan imponerar mest med en hög prydnadsgavel i svulstiga barockformer. På båda sidor finns burspråk, dekorativa ritsningar och putsade hörnkedjor. 1938 genomgick huset en övergripande modernisering som bland annat inkluderade centralvärme, bad- och duschrum och viss lägenhetsuppdelning där större lägenheter delades till mindre.

FÖRENINGEN

Brf Obelisken 3

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Obelisken 3. Fastigheten består av ett flerbostadshus i hörnet Götgatan/Blekingegatan. Föreningen består av 35 lägenheter med bostadsrätt och 8 uthyrda lokaler samt 6 lägenheter med hyresrätt. Hyresrättslägenheterna är 45, 54, 60, 60, 70 respektive 172 kvm stora. Det rör sig alltså om en mycket stor dold tillgång.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi med tillgångar i form av flertalet hyresrätter och lokalintäkter. Vinden har sålts och byggs idag om till lägenheter. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Föreningen bildades

Fastigheten förvärvades av tidigare hyresvärd juni 2016. Bostadsrättsföreningen har funnits sedan 1990.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoVera.

Renoveringar

2019 renovering av gårdsbjälklag, besiktning av skorsten, delar av vind byggdes om till bostäder, 2018 ny cirkulationspump installerades i undercentral, nya slottsvred och luftningsventiler monterades på samtliga radiatorer, 2017 byte av köks och avloppsstammar, tvättstugan genomgick renovering, 2015 ommålning av plåttak, 2016 byte av elstigare, 2014 renovering av fasaden samt yttre fönsterbågar.

Kommande renovering

2022 då vindarna är färdiga så ska hissar och trapphus renoveras, säkerhetsdörrar ska installeras till samtliga lägenheter, när detta är klart ska balkonger mot innergården renoveras och innergården ska rustas upp med ny inredning, trapphuset kommer att renoveras i slutet av vindprojektering och hissarna kommer att renoveras och dras ner till källaren och upp till vinden.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Städning och städdagar

Trappstädning sker på entreprenad, gemensam städdag förekommer 1 gång / år.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga i källaren utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt mangel, i tvättstugan finns även dusch och toalett. Innergård med cykelställ, cykelrum med plats för barnvagnar, grovsoprum.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 4 kvm.

Bredband och kabel-tv:

Föreningen har avtal med Tele2 för bredband och kabel-tv, medlem tecknar eget abonnemang.

Juridisk person

Juridisk person godkänns inte i föreningen, delat ägande accepteras med minsta ägarandel om 10%.

Byggplaner

Stockholm växer och kommunen har planer på att bygga om i Stockholm. För mer information om byggplaner och beslut se på kommunens hemsida alternativt kontakta kommunen eller besök https://vaxer.stockholm/.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och föreningens årsredovisning för 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress finns allt precis utanför porten. Service och nöjen, promenadstråk och kommunikationer. Tunnelbanan nås tvärs över gatan och många busslinjer trafikerar vid Skanstull. Ringen och Åhléns ligger lika nära, liksom Götgatans alla butiker. I huset ligger den klassiska skobutiken Skobell med sin typiska neonskylt. Vänder man runt hörnet kommer man in i SoFo med allt som finns där. Det är dessutom trevligt att ha nära till Vita Bergen, Hammarbyhamnen, Årstaviken och Eriksdalslunden/Tanto.