Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Flintbacken 4
  [Område] => SÖDERMALM
  [Våning] => 2 av 12, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 36 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054
1 rok enligt lägenhetsförteckningen. [Tomtareal] => [Avgift] => 1 657 kr/mån Inkl. värme, vatten & bredband. )

Flintbacken 4

LJUS OCH VÄLPLANERAD TVÅA MED NYRENOVERAT KÖK OCH BADRUM

STYLING: LINDHOLM FOTO: JOHANSSON TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Flintbacken 4
Område
SÖDERMALM
Våning
2 av 12, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
36 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054
1 rok enligt lägenhetsförteckningen.
Avgift
1 657 kr/mån Inkl. värme, vatten & bredband.

Driftskostnader

El
3 700 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
5 700 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Badbryggan nere i Tanto
Alltid nära till ett dopp!
Mariatorget och Ica Aptiten
Kallas Fin-Ica pga sortiment med delikatesser från främst Frankrike.
Gemla Vinbar vid Södra station
Hantverk i både interiör och dryck.
Promenad runt Årstaviken
Tar cirka 1,5 h över Liljeholmsbron, Skanstullsbron och hela vägen längs vattnet på båda sidor.
Bageri Petrus och Bistro Süd
För att nämna några av alla trevliga ställen i närområdet.

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Åke Ahlström och Kell Åström, 1962

Husen i Brf Tanto ritades av Åke Ahlström och Kell Åström som fick uppdraget i slutet av 1950-talet. Nybyggnationen presenterades i ett nummer av tidskriften Byggmästaren/Arkitektur 1958, men bygget påbörjades 1962 och stod helt klart 1966. Området består av fem bågformade bostadshus i höjd mellan 9 och 15 våningar och placerade i en sluttning och i grönska med fantastiskt läge ner mot Årstaviken. Ser man husen från järnvägen påminner anläggningen om en amfiteater. Husen är tydligt inspirerade av Le Corbusiers idéer och är idag blåklassade i Stockholms stads kulturklassificering, vilket innebär att byggnaderna har ett synnerligen högt kulturhistoriskt värde. Husen uppfördes av Svenska Sockerfabriks AB som ägde och förvaltade dem fram till Brf Tanto bildades 1980.

FÖRENINGEN

HSB Brf Tanto

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Kulltorp 2. Förening består av 729 lägenheter, varav 682 bostadsrätter och 47 hyresrätter. Föreningen har också 40 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1964 av arkitekt Åhlström och Åstöm.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades 1980.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Garage och parkering

Föreningen har tillgång till 110 garageplatser, 127 p-platser med eluttag för motor/kupé-värmare, 203 vanliga p-platser och ca 18 platser på gästparkeringen. För ytterligare information besök föreningens hemsida.

Ett urval av tidigare renovering

Installering av sopsugs anläggning i fastigheterna (2010), Renovering av fasadfogar (2012-2015) , Renovering av grillplats och gårdar (2013-2014). Stambyte, (2017-2021). Installation av fiber, (2020).

Kommande renoveringar

Renovering av fasaderna, 2,5 hus kvarstår och beräknas vara klart 2023. Nytt styrsystem till hissarna, 2023. Gårdsrenovering hus B och E, 2022 (2023).

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2020 till ca 291 milj kr, vilket ger cirka 4800 kr/kvm boyta. Föreningen var skuldfri 2017 och har sedan ökat sin belåning i och med stambytet. Ekonomin är stabil & det finns 47 hyresrätter kvar, vilket ses som ett dolt kapital. Under 2020 såldes 2 stycken hyresrätter. Det finns ca 6 milj kr i kassa & bank.

Kabel-tv & bredband

Kabel-TV & bredband (ingår i månadsavgiften) Alla som bor i fören ingen får bredband 1000 Mb utan kostnad. Den boende kan själv välja att bekosta utökad kapacitet. För aktuella priser och övrig information se: www.comhem.se.

Gemensamma utrymmen

13 tvättstugor och 2 grovtvättstugor, samlingslokal/festlokal att hyra, mindre gym, gemensam bastu (renoverad 2020), gästlägenheter, snickarbod, vinterförvaring för cyklar.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person. Delat ägande godkänns, minsta andel 5%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt årsredovisning för 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. https://www.hsb.se/stockholm/brf/tanto/.

OMRÅDET

Här bor du på Söders sydsida, i ett område som är både urbant och grönt, med Tantolunden som den största gröna lungan i området. Längs Årstaviken går fina promenadvägar och det är alltid mysigt att gå runt och titta i koloniområdena i Tanto och Eriksdalslunden. Om man gillar att ha ett aktivt liv är boendet en perfekt utgångspunkt för detta, med till exempel löpturer runt Årstaviken, utegym i Tanto och Skanstull, diskgolfbana i Tantolunden, simning och gym vid Eriksdal och kajakklubb på Reimersholme. Om man vill äta gott så är det nära till både Hornstulls och Mariatorgets alla vattenhål. För pendlare ligger Södra station endast en kort promenad bort, och bland annat buss 3 och 4 trafikerar nära.