Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Norr Mälarstrand 78, 5 tr
  [Område] => Kungsholmen - Norr Mälarstrand
  [Våning] => 5 av 7, hiss finns
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 24 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 955 kr/mån inkl värme, vatten, bredband och basutbud kabel-tv )

Norr Mälarstrand 78

LITET HEM MED STOR UTSIKT ÖVER RIDDARFJÄRDEN

FOTO: SYLWAN STYLING: LINGSELL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Norr Mälarstrand 78, 5 tr
Område
Kungsholmen - Norr Mälarstrand
Våning
5 av 7, hiss finns
Rum
1 rum
Area
24 kvm
Föreningens information.
Avgift
955 kr/mån inkl värme, vatten, bredband och basutbud kabel-tv

Driftskostnader

El
1 250 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
3 250 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Rålambshovsparken
Smedsuddsbadet
Mälarpaviljongen
Norr Mälarstrands promenadstråk
Alla caféer och restauranger i närheten

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Carl L. Lindström 1930-1932

I början av 1930-talet uppfördes en mängd stora bostadshus i anslutning till Stockholms nya paradgata Norr Mälarstrand. Fastigheten Gökungen 6 ligger i hörnet av Norr Mälarstrand och Sven Rinmans gata och under åren 1930–1932 byggdes här ett bostadshus efter ritningar av Carl-Robert Lindström. Lindström var verksam som arkitekt i både Uppsala och Stockholm och har till exempel ritat Centralbadet och tidningen Upsalas hus i Uppsala och flera bostadshus runt om i Stockholm. På Norr Mälarstrand har han även ritat nummer 32. Huset på nummer 78 byggdes som en pendang till grannbyggnaden på Norr Mälarstrand 76, som ritades av Ragnar Östberg. Tillsammans utgör de en elegant övergång från de klassicistiska husen i väster till de funktionalistiska i öster. Brf Gökungen 6 förvärvade fastigheten 1999 av Nobelstiftelsen. Man har därefter totalrenoverat den och bland annat återgett fasaden dess ursprungliga ljust ockrafärgade kulör. Gökungen 6 är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Gökungen 6

Antal lägenheter och lokaler

Brf Gökungen 6 är en s.k. äkta bostadsrättsförening som äger marken där deras hus står. Föreningen består av 30 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt.

Förvaltning

Ekonomisk förvaltning via Fastum.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Ekonomi

Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Föreningens långfristiga skulder uppgår till ca 15,25 mkr vilket ger oss ett nyckeltal på 5 143 kr/kvm boarea. Lokal-, garage- och p-platsintäkterna uppgick 2020 till strax under 1,1 mkr.

Renoveringar

Se föreningens utmärkta dokument Underhållshistorik under Dokument & Media där bland annat nämns stambyte år 2000.

Kommande renoveringar

En större renovering av kungsbalkongerna är just avslutad. Under våren kommer fasaden på gatusidan att helrenoveras, dvs gammal puts knackas ner och ny läggs på. Planerad starttid februari, sluttid juni. Renovering av fasad på gårdssidan är planerad inom 3-5 år.

Bredband och kabel-tv

Basutbud kabel-tv via Comhem samt bredband från Ownit inklusive ip-telefoni ingår i månadsavgiften.

Tvättstugor

Föreningen har två tvättstugor. En är belägen på vinden till Sven Rinmans gata 1 och en i källaren garaget.

Garage

Föreningens garage består av 14 bilplatser (1 050 kr/mån), ett antal mc-platser samt 35 cykelplatser (100 kr/år). I dagsläget står fyra medlemmar i kö för bilplats.

Sophantering

Sopnedkast finns i trappuppgångarna och soprum med avfallskaruseller finns i övre källaren, med flack ramp till gatan. För grovsopor hyrs en container en/två gånger om året. Kärl för pappersåtervinning finns.

Juridisk person

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem i föreningen.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett vindsförråd om på ca 4 kvm, delvis snedtak.

Tillträde

Tillträde är flexibelt. Säljarna bor för tillfället inte i lägenheten varför snabbt tillträde är möjligt. Det finns dock en förståelse att vissa kunder kanske vill förbereda en egen försäljning.

Kontroll information

Ovanstående information kommer från årsredovisning 2020, föreningens hemsida samt avstämning med styrelsen den 11 okt 2021. Uppgift som är av särskild vikt för spekulant bör stämmas av med styrelsen.

OMRÅDET

På denna adress bor du med ett ypperligt läge på Kungsholmen med närhet till såväl vattnet som Rålambshovsparken. I området finns många bra restauranger och caféer och det är också lätt att ta med sig picknickfilten ut till parken. Den som gillar att röra på sig har hela holmens strandvägar för löpturer och promenader, i Rålis finns bland annat utegym och bad som gör att du kan börja eller avsluta dagen med ett dopp. I kvarteren runt Hantverkargatan finns många trevliga och unika butiker, och Fridhemsplan och Västermalmsgallerian bjuder på varuhus och galleriashopping. Kommunikationsmöjligheterna hör till de bättre i staden med knutpunkten Fridhemsplan med bussar och tunnelbana inom ett par minuter och city och centralen på promenadavstånd.