Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lundagatan 52
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 59 kvm
Enligt uppmätning SS014141 RA
52kvm enligt lägenhetsförteckning [Tomtareal] => [Avgift] => 2 578 kr/mån Inkl värme & vatten. 100kr/mån för bredband samt 75kr/mån för fast el tillkommer + rörlig elkostnad (efter förbrukning) debiteras avgiften. )

Lundagatan 52

GLADA, LJUSA OCH VÄLPLANERADE RUM I SÖDERLÄGE HÖGST UPP I HUSET

TEXT:MURÉN FOTO:ÖSTLING STYLING:RYDHEM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lundagatan 52
Område
Södermalm
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum
Area
59 kvm
Enligt uppmätning SS014141 RA
52kvm enligt lägenhetsförteckning
Avgift
2 578 kr/mån Inkl värme & vatten. 100kr/mån för bredband samt 75kr/mån för fast el tillkommer + rörlig elkostnad (efter förbrukning) debiteras avgiften.

Driftskostnader

Försäkring
2 779 kr/år
Total driftskostnad
2 779 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Kostnad för el debiteras avgiften

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Skinnarviksparken
Perfekt för picknick med storslagen utsikt över Riddarfjärden.
Indio (f d Bio rio)
Mysig kvarterskrog och bio i ett.
Långholmen
En grön oas, perfekt för både promenader och bad.
Strand
En av Stockholms bästa klubbar för livemusik.
Tjogett
Perfekt för aw, med goda drinkar och god mat

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: THEODOR KELLGREN 1932

Fastigheterna i kvarteret Gnejsens östra del bebyggdes av stiftelsen Wilhelm Govenii Minne, vars uppgift var att uppföra goda byggnader för samhällets mindre bemedlade, främst änkor och deras barn. De två parallella husen i fastigheten Gnejsen 2 byggdes 1932 och fem år senare byggdes Gnejsen 6, med fasad mot de tidigare byggnadernas gavlar. Arkitekt var Theodor Kellgren. Fast det hann gå några år mellan byggnadernas tillkomst är de väldigt lika. Däremot är skillnaden mot kvarteret Marmorn intill slående. Marmorn, som stod klart före Gnejsen, är radikal funktionalism, medan Gnejsen 2 och 6 är klassicistiska i stil. Fastigheterna gör ett nästan herrgårdsliknande intryck med sitt fina läge där de två flygelbyggnaderna flankerar huvudbyggnaden dit en stor trappa leder upp från Lundagatan.

FÖRENINGEN

Brf Gnejsen 2

Föreningen

Brf Gnejsen 2 (org. 716420-1621) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Gnejsen 2 och Gnejsen 6 år 2003. Föreningen består av 3 flerbostadshus med adresserna Lundagatan 46 - 52 och omfattar totalt 169 lägenheter varav 164 lägenheter med bostadsrätt (6.487kvm), 5 lägenheter med hyresrätt (204 kvm) samt 18 lokaler (414,6 kvm). Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på mycket låga 326 kr / kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 2 mkr. Man har ett positivt kassaflöde och goda intäkter från lokaler. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Gemensam el

Föreningen har ett gemensamt elavtal för alla boende och lokaler i husen, detta betyder att det är föreningen som står för alla elabonnemang och varje lägenhet/lokal betalar för den egna förbrukningen. När nya lägenhetsinnehavare flyttar in behöver de inte göra en flyttanmälan till elnätsbolaget utan ansluts automatiskt till föreningens elavtal. I och med att föreningen köper in all el får de ett mycket förmånligt el-pris. Kostnaden för den egna förbrukningen läggs på samma avi som avgiften.

Renoveringar, i urval

2021 renovering av lek och grillplats, gemensam el för alla lägenheter och lokaler, 2020 målning; grovsoprum, barnvagnsrum och tvättstugor, Renoverat avlopp Port 48 A, 2019 energideklaration och OVK utförd, lokal ombyggd till två bostadsrätter, 2018 målning staket och källarutrymme, nya förråd på vinden 46-48 och 50-52, 2017 dränering och dagvatten baksida av 50-52, 2017 ny plantering, renovering av vissa fasader, renovering av föreningslokalen och källarutrymmen, , 2011 föreningens gård renoverades, 2000 totalrenovering av fastigheterna med bl a stambyte, omdragning av elstammar, putsning av fasad och nytt tak, detta blev klart 2002.

Planerade renoveringar

Mellan juni – oktober 2021 pågår en fönsterrenovering av nästintill samtliga fönster i föreningen, i övrigt följer man en underhållsplan.

Bredband och kabel-tv

Alla lägenheter är anslutna till fibernät via Ownit med hastigheten 1000/1000 Mbit/s. En obligatorisk avgift på 100 kr / månad tillkommer. Kabel-tv via Comhem vars basutbud ingår i avgiften.

Förråd

Tillhörande lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Gemensamma utrymmen

Närmaste tvättstuga finns i port 50 & 46, grovtvättstuga finns i hus 50, cykelrum, barnvagnsrum, fixar-rum, miljöstation samt föreningslokal. Medlemmar kan hyra föreningslokalen för ca 30 personer, som finns i källaren i hus 50-52

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras med en minsta ägarandel om 10%

Hemsida

www.gnejsen2.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i sep 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På lugna och lummiga Lundagata är det nära både Hornstull och den trevliga biten av Hornsgatan mellan Zinken och Mariatorget. Skinnarviksparken ligger alldeles intill till för en picknick. Dra på joggingskorna och gör ett löppass längs Södermälarstrand, Långholmen, Reimers, Tanto och Årstaviken, avsluta gärna med ett dopp. För barnfamiljen ligger både Högan och Draken ligger nära till och erbjuder lek för barn i de flesta åldrar.