Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Inteckningsvägen 79
  [Område] => Hägerstensåsen
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 46 kvm
Förvaltarens information
1 rok enligt lägenhetsregistret. [Tomtareal] => [Avgift] => 2 389 kr/mån Inkl. Värme, V/A. 129 kr/mån i obl. avgift för kabel-tv & bredband tillkommer. )

Inteckningsvägen 79

LJUS TVÅRUMMARE MED FÖNSTER I TVÅ VÄDERSTRECK, ORIGINALKÖK & BALKONG I SÖDERLÄGE

FOTO: JOHANSEN STYLING: LINDHOLM TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Sara Engberg
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Inteckningsvägen 79
Område
Hägerstensåsen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
46 kvm
Förvaltarens information
1 rok enligt lägenhetsregistret.
Avgift
2 389 kr/mån Inkl. Värme, V/A. 129 kr/mån i obl. avgift för kabel-tv & bredband tillkommer.

Driftskostnader

El
4 800 kr/år
Försäkring
2 300 kr/år
Övrigt
3 240 kr/år
Total driftskostnad
10 340 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Slow Hands
Nyöppnat fik 250 m bort
Telefonplan
Sats, Söderbergs (bageri), A.B. Café
Solbergaskogen
Vinterviken
Utkiksplatsen längst upp vid Bokbindarvägen

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Edvin Engström, 1944

Åsens Oas är en liten bostadsrättsförening med sin fastighet högt belägen på Inteckningsvägen på Hägerstensåsen. En trevlig och hjälpsam förening som består av totalt 24 lägenheter. Ritningarna tillhörande Inteckningsvägen 79 är signerade Edvin Engström och J M Johnsson var byggmästare för projektet. Engström kan vara den arkitekt av alla som ritat flest byggnader i Stockholm, bland annat genom sitt arbete som föreståndare på Egnahemsbyrån, Stockholms stads fastighetskontors husbyggnadsavdelning. Han ligger bakom ett stort antal byggnader i staden och dess förorter, såväl flerfamiljshus som villor. Huset på Inteckningsvägen består av en ljus putsfasad och tvåluftsfönster symmetriskt placerade utefter våningsplanen.

FÖRENINGEN

Brf Åsens oas

Antal lägenheter och lokaler

Brf Åsens Oas är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Lånekassan 3 på adresserna Inteckningsvägen 79-85 ojämna nummer. Föreningen består av 22 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 lägenheter upplåtna med hyresrätt. Föreningen har även 8 parkeringsplatser. Föreningen bildades år 2004.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld gäller till 2024-09-30.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Simpleko AB. Teknisk förvaltning sköts av ADB fastighetsservice.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam.

Urval renoveringar

2007 Stambyte & nya elstigare. 2014 OVK, fönsterrenovering. 2015 Målning av balkonger. 2016 Spolning av stammar i källare. 2017 Stamspolning i hela huset, nya entréportar och rörinspektion. 2018 Ventilationskontroll. 2019 Stambyte i källaren. 2020 Renovering av tvättstugan.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar att borra för bergvärme under 2022 samt ta bort rabatter på framsidan av huset. Efter borrningen av bergvärme ska parkeringsplatserna rustas upp.

Ekonomi

Föreningen har långfristiga skulder på ca 7,7 mkr vilket ger en belåning på ca 7 344 kr/kvm boyta. De kvarvarande hyresrätterna är en trygghet i form av en dold tillgång. Det finns inga beslutade avgiftshöjningar. Se mer information om föreningens ekonomi i årsredovisningen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en lummig gård med bänkar vid skogsdungen. En gemensam tvättstuga finns i källaren och den bokas digitalt av medlemmarna. Den är utrustad med 2 tvättmaskiner, en torktumlare samt torkskåp. Det finns sopkärl utanför port 85. Det finns två stycken cykelrum som ligger i källaren på husets baksida.

Parkering

Föreningen har 8 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmar för 450 kr/månad. I nuläget är det kö till platserna. Boendeparkering gäller annars längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften/ Bredband

Värme & V/A ingår i avgiften. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 129kr/månad. Det som ingår är 100mbit från Tele2.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köparen betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen betalar en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns, lägsta ägarandel är 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse, hemsida, stadgar samt senaste årsredovisning från 2020. www.brfasensoas.se. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Det bästa med området kring Inteckningsvägen och Hägerstensåsen är framför allt skogspartierna som finns runtomkring bebyggelsen likväl som alla utsiktsplatser. Då Åsen ligger på en höjd kan man se ända bort till Bromma. Just nu renoveras området vid Amfiteatern där det ska bli utegym, ny lekplats och grönområde, klart till sommaren år 2022. Slow Hands är ett nyöppnat fik på väg till tunnelbanan som drivs av två musikerbröder. Dom bjuder då och då in till mindre spelningar och har jättegott kaffe, och allt är veganskt! Här bor du också nära Vinterviken och Örnsbergs klippbad neråt backen, och fina promenadsträckor och löprundor ligger omkring. City når du på ungefär en kvart med tunnelbanan, och du har cykelavstånd till Södermalm!