Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Surbrunnsgatan 52
  [Område] => Vasastan / Odenplan
  [Våning] => 1 av 3, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 60 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 384 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas & bredband. )

Surbrunnsgatan 52

VÄLPLANERAD OCH NYRENOVERAD TVÅA MED BALKONG MOT GÅRD

FOTO: JONO STYLING: LINGSELL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Surbrunnsgatan 52
Område
Vasastan / Odenplan
Våning
1 av 3, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
60 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 384 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas & bredband.

Driftskostnader

El
5 000 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Total driftskostnad
6 500 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Jim och Jacob
Garba
Lilla Ego
Snö gelateria
Hagaparken/Brunnsviken för bad eller löptur

1890-talets nystilar

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: E. Aug. Hellerström, 1888

År 1887 lät N Nilsson uppföra ett stall på tomten Nejlikan 2. Den uppfördes som en L-formad byggnad i en våning med inredd vind under brutet tak. Här fanns plats för drygt 30 hästar. För ritningarna stod August Hellerström. Året därpå uppfördes på samma tomt ett bostadshus med tre våningar mot gatan samt en vagnsbod. Dessa ritningar är osignerade men kan ha Hellerström som arkitekt även de. Stallet byggdes 1912 om till magasin. I början av 2000-talet förvandlades stallbyggnaden till bostäder i samband med en förvandling av fastigheten då även 1800-talsbyggnaderna fick sällskap av ett modernt bostadshus i sju våningar, en spännande och lyckad kontrast. I stallet finns idag sex hushåll som är en del av Brf Nejlikan 2.

FÖRENINGEN

Brf Nejlikan 2

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Nejlikan 2. Föreningen består av 26 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 1 lokal med hyresrätt. Den totala boytan är 1 965 kvm och lokalen är 60 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades ursprungligen 1887 av arkitekt E. Aug. Hellerström. Föreningen ombildades år 2002.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Nordeuropa försäkring AB. Medlem behöver teckna bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ABJ Bo förvaltning AB.

Urval renoveringar

De två befintliga byggnaderna (port 52 och gårdshuset på 54an) som är byggda i slutet på 1800 talet totalrenoverades 2002/2003, vilket bland annat innefattade el- och rörstambyten. Det nya moderna huset i port 54 byggdes 2003 med 13 lägenheter. Något eftersatt underhåll finns inte. Styrelsen arbetar med en långsiktig underhållsplan som sträcker sig från 2013- 2033.

Kommande renoveringar

Det finns inga stora renoveringar planerade.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2020 till 15,5 milj kr, vilket ger cirka 7 975 kr/kvm boyta. I kassan finns ca 800 000 kr. Det finns inga avgiftsändringar planerade.

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har en gemensam lummig innergård med grill, stort schackbräde & utemöbler. Det finns även ett soprum i port 54 med kompost. Cykelförråd finns i port 54. Tvättstuga finns i port 52 och den är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt torkskåp.

Parkering

Boendeparkering gäller på gatorna. Se Stockholms stads hemsida för mer information.

Avgift, Bredband och tv:

Värme, V/A, kabel-tv bas & bredband ingår i avgiften. Basutbudet med kanaler från Tele2 och internet via Fiber finns från AllTele.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns.

Överlåtelseavgift

Köparen debiteras en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, stadgar samt senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Se mer information på föreningens hemsida: http://www.nejlikan2.se/.

OMRÅDET

Här bor du praktiskt taget mitt i Vasastan, lugnt och avskilt men med Odenplan endast två kvarter bort, med allt vad det innebär av restauranger, fik, shopping, service och kommunikationer. Här bor man nära det mesta. Stadsbiblioteket, Observatorielunden, Vanadislunden och Vanadisbadet ligger bara ett par minuter bort och det går lika snabbt att promenera in till city som till naturen i Hagaparken.