Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Torphagsvägen 20A
  [Område] => Ekhagen
  [Våning] => 0, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 70 + 3 kvm
Enligt uppmätning
72 kvm enligt register. Enligt uppmätning 2021 är lägenheten 70kvm boyta samt tre kvm biyta. [Tomtareal] => [Avgift] => 4 193 kr/mån Det ingår värme, vatten och internet. )

Torphagsvägen 20A

FUNKISTREA MED UTEPLATS, ÖPPEN SPIS OCH HAVSUTSIKT

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Torphagsvägen 20A
Område
Ekhagen
Våning
0, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
70 + 3 kvm
Enligt uppmätning
72 kvm enligt register. Enligt uppmätning 2021 är lägenheten 70kvm boyta samt tre kvm biyta.
Avgift
4 193 kr/mån Det ingår värme, vatten och internet.

Driftskostnader

El
7 560 kr/år
Försäkring
2 532 kr/år
Övrigt
1 440 kr/år
Total driftskostnad
11 532 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt står för gas

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Orangeriet
Stora skuggan
Ekhagens matstudio

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Adrian Pettersson - 1935

Huset på Torphagsvägen 20, Ollonskogen 3, uppfördes 1935 och ritades av Pehr Danielsson och Adrian Langendahl (som tidigare hette Pettersson men bytte efternamn för att inte blandas ihop med en äldre arkitekt med samma namn). Det är ett bostadshus i två våningar plus inredd suterrängvåning och med en fasad putsad i en bruten vit nyans. Portarna är av trä och glas med både sido- och överljus och har en omfattning av koppar. Ovanför finns ett elegant skärmtak i koppar utformat som en baldakin som bärs upp av två kopparrör. Fönstren är i huvudsak två till tre lufter breda och vissa har en asymmetrisk indelning. Balkongerna har klassiska pinnräcken av smide. Huset är placerat på en höjd intill vattnet och omges av en grönskande trädgård. Det är en idag mycket välbevarad byggnad i ett fint ursprungligt skick.

FÖRENINGEN

Brf Ollonskogen 3

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Ollonskogen 3. Föreningen består av 10 lägenheter, varav två stycken nyttjas som en. Samtliga lägenheter förvaltas med bostadsrätt med en total boyta på 736 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

År föreningen övertog fastigheten

Brf Ollonskogen 3 ombildades år 1991.

Mark

Föreningen äger sin egen mark.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själv samt Retentio bokföringsfirma.

Garage och parkering

Det finns två parkeringsplatser på uppfarten av huset som kostar 900kr/månaden. Båda är idag upptagna men det är ingen kö.

Renovering

2006 – 2008 stambyte kök och badrum, 2006-2010 byte av el-stammar (även invändigt i denna lägenhet), 2012 balkongrenovering, 2012 tak. För närvarande renoveras krypgrunden 2022.

Kommande renoveringar

Trapphusen, trädgård och gångar till portarna. Renovering av fasad inom en 10-års period. Föreningen har en låg belåning idag. Det är sannolikt att ett kompletterande lån behövs för framtida renoveringar.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2020 till 1 930 000kr, vilket ger cirka 2622 kr/kvm boyta.

Avgifter

Överlåtelseavgiften är 1208 kr och betalas av köparen. Pantsättningsavgift 473kr

Förråd

Källarförråd i standardstorlek.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källaren, gemensamt förråd för resväskor, kartonger eller andra mindre saker.

Bredband och tv

Bredband fiber Stockholmsstadsnät.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning och styrelsen i brf. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Datum för kontroll: 2020-07-03.

OMRÅDET

Ekhagen är ett fantastiskt område, ett av få bostadsområden som är helt byggt i funkisstil. Hela Ekhagen är grönklassat i Stockholms stads byggnadsklassificering, vilket menas att området och byggnaderna har ett stort kulturhistoriskt värde. Här bor man med natur och vatten runt knuten med många möjligheter till bad och motion, samtidigt som stadens puls med dess utbud är nära. Området ligger i den Kungliga Nationalstadsparken, världens första nationalstadspark, och kryllar av trevliga ställen att tillbringa fritiden på. Stora Skuggan med 4H-gård, Stora Skuggans värdshus med ekofilosofi, Söderbrunns koloniområde, Naturhistoriska riksmuseet, Bergianska trädgården och Bockholmen för att nämna några. I och med närheten till Norra Djurgårdsstaden har man i Ekhagen också fått fler butiker och restauranger i sitt närområde. Vare vecka är det pizzakväll och bageri i Ekhagens matstudio. Smidiga kommunikationer med buss 50 som går till Odenplan. Dessutom nära till Roslagsbanan och tunnelbanan, promenadavstånd till Stockholms universitet, och goda förbindelser med Norrort.