Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Forsskålsgatan 12
  [Område] => Hammarbyhöjden
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 46 kvm
(förvaltarens info) [Tomtareal] => [Avgift] => 2 944 kr/mån inkl. värme & vatten )

Forsskålsgatan 12

FÄRGGRANN & TIDSTYPISK GAVELTVÅA MED BALKONG & CENTRALT LÄGE

TEXT: HENRIK FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Forsskålsgatan 12
Område
Hammarbyhöjden
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
46 kvm
(förvaltarens info)
Avgift
2 944 kr/mån inkl. värme & vatten

Driftskostnader

El
2 112 kr/år
Försäkring
1 908 kr/år
Övrigt
3 060 kr/år
Total driftskostnad
7 080 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Posten övrigt avser utgift för gasspis.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Sickla
Badbryggan vid Sickla, mysigt på sommaren!
Thaikiosken
Nere vid hörnet (Hammarby Thai Wok) har bäst pad thai.
Hammarbybacken
Att gå upp och se ut över staden.
Sjöstaden
Glass vid vassen i Hammarby sjöstad.
Eriksdalsbadet
Picknick medans vi tittar på alla som dansar vid Sprallen vid Eriksdalsbadet.

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Albin Stark 1942

Fastigheten Bidrottningen 3 är trivsamt placerad på en stillsam återvändsgata, och på en höjd med gott om utsikt som omgärdar fastigheterna. Huset är ritat av den för tiden mycket produktiva arkitekten Albin Stark och uppfördes 1942. Albin Stark var aktiv i yrket från tidigt 1910-tal till sent 1940-tal och har ritat en mängd namnkunniga byggnader i Stockholm, bland annat Chinateatern. Att han under 1922 vistades i Kina kom här till uttryck. Bostadshuset på Forsskålsgatan byggdes med fyra våningar och lägenheterna försågs med moderniteter såsom spis och kallskafferi. Utmärkande för tiden är en fasad utan utsmyckning, istället blev balkonger och burspråk detaljer som utmärker husen. Här är fasaden putsad i en ljusgul nyans och genomgående har huset vackra fönster som är en till två lufter breda, samt flertalet burspråk. De två entréerna utmärks i fasaden av portaler som är stiligt dekorerade med klinker, själva portarna är vackra i trä och glas. Det är ett fint hus inbäddat i lummig grönska i ett område bebyggt av enbart funkishus.

FÖRENINGEN

Brf Bidrottningen 3

Antal lägenheter och lokaler

2012 förvärvade föreningen fastigheten Bidrottningen 3 i Stockholms kommun. Av föreningens 24 lägenheter är 22 upplåtna med bostadsrätt och 2 med hyresrätt. Föreningen har en lokal som är upplåten med hyresrätt.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Storholmen har hand om driften av fastigheten, både vad gäller skötsel och redovisning.

Renoveringar

2020, OVK samt energibesiktning. 2017, renoverat och målat i trapphus, byggt om tvättstuga, investerat i nya tvättmaskiner, nydragning av el runt tvättstuga. 2016, ny dränering samt byte till säkerhetsdörrar och installering av postboxar. 2013, all el i fastigheten omdragen med nya proppskåp, stambyte av V/A-stammar i port 10 samt vissa kökstammar i port nr 12, nya portar, takisolering. 2012, fönsterrenovering. 2010, fasadrenovering. 2008, takrenovering. 2000, stambyte av badrumsstammar i port 12.

Kommande renoveringar:

Föreningen har en underhållsplan. Under 2021 ska tegelskorstenar renoveras, stamspolning utföras samt el-besiktning genomföras. Stentrappan vid sidan om huset planeras att göras i ordning.

Ekonomi

Föreningens skulder uppgår till cirka 5,45 miljoner i enlighet med bokslutet 2020. Detta ger en belåningsgrad om cirka 5.900 kr/kvm vilket är att betrakta som genomsnittligt för området. Inga uppgifter om planerade ändringar av årsavgifter.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Bredband/tv

Ownit som leverantör, fiber indraget.

Gemensamma utrymmen

Cykelrum finns samt en gård på baksidan av huset. Det finns fem stycken parkeringsplatser med kö, som för närvarande kostar 400 kr/mån. Annars gäller gatuparkering hos staden, taxeområde 4.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningen insamlad i oktober 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hammarbyhöjden är ett trevligt område att bo i, med gott om välplanerade funkishus, grönskande gårdar och lummiga promenadstråk. Denna adress ligger nära både pulserande cityliv och naturen. En riktig tillgång är förstås friluftsområdet kring Hellasgården och Nackareservatet, med närhet till bastu, badsjöar, motionsspår och vacker natur. Ännu närmre ligger Årstaviken med möjlighet till bad och intagande promenadstråk. Men stadens utbud är som sagt lättillgängligt, du promenerar enkelt till Södermalm med allt vad staden har att erbjuda i utbud. Knutpunkten Gullmarsplan når du också på ett par minuter, där med tunnelbana, tvärbana och bussar för vidare kommunikation mot stan. Vill du promenera och dinera är ett besök runt hörnet att rekommendera, där restaurangen Tbilisis hörna ligger, prisad för sin georgiska mat. Ytterligare några stenkast bort finns Hammarby Sjöstads utbud av caféer, barer och restauranger. Även Globen och Sickla köpkvarter ligger nära, med mycket mer att erbjuda. Välkommen att uppleva ett läge som innebär att allt finns inom rimligt promenadavstånd.