Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Arvodesvägen 18
  [Område] => Hägerstensåsen/Telefonplan
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 53 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 196 kr/mån Inkl. Värme & V/A. Obl. tillägg för bredband tillkommer om 135 kr/månad. )

Arvodesvägen 18

HÖGST UPP MED BALKONG & UTSIKT - MYSIG FUNKIS MED ORIGINALDETALJER FRÅN ÅR 1945

FOTO: JOHANSSON STYLING: TUNEMAR TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Arvodesvägen 18
Område
Hägerstensåsen/Telefonplan
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
53 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 196 kr/mån Inkl. Värme & V/A. Obl. tillägg för bredband tillkommer om 135 kr/månad.

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 841 kr/år
Total driftskostnad
6 441 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
2 vuxna & 1 barn i hushållet.

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Amfiteatern
Mysig mötesplats och att ha picknick eller äta lunch vid, året om.
Cafeér & restauranger
Nära till Söderbergs café, AB café eller till restaurang Landet.
Närhet till vattnet
Hägerstenshamnen eller till Örnsbergs klippor.
Skogen
Skogsremsan som går mellan Åsen och Aspudden har många små stenhällar där man kan ha picknick med en fin utsikt ner mot Mälaren.

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ancker, Gate & Lindegren, 1945

Tomten Arvodet 4 bebyggdes, som så många av grannfastigheterna på Hägerstensåsen, i mitten av 1940-talet. Huset på Arvodesvägen 18-20 stod färdigt 1945 och ritades av arkitekttrion Ancker-Gate-Lindegren, en under många år anlitad firma som ritade en hel del i just Hägerstensåsen, men även på många andra håll i Stockholm med omnejd. Huset är ett klassiskt smalhus och fasaden, som är spritputsad i gulrött, är nyrenoverad, precis som balkongerna. I Brf Högst på Åsen finns 26 medlemslägenheter samt en mindre hyreslokal. För de boende finns gemensam tvättstuga, cykelförråd, pannrum/mötesrum och källar- och vindsförråd. Utomhus finns en lummig uteplats med trädgårdsmöbler.

FÖRENINGEN

Brf Högst på åsen

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Högst på åsen består av 26 stycken bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten Arvodet 4 år 2001 och är en äkta bostadsrättsförening belägen på Arvodesvägen 18. Huset ritades 1945 av arkitekterna S Ancker, B Gate och S Lindegren.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av NABO.

Urval renoveringar

Installation fjärrvärme, 1999. Stambyte, 2001-2002. Takrenovering, 2004. Fönsterrenovering, 2006. Installation fiber från Ownit, nya säkerhetsdörrar 2014. Renovering ytskikt trapphus, 2015. Nya sopkärl, 2016. OVK, 2017. Renovering ytskikt tvättstuga, nya branddörrar källare, balkong- och fasadrenovering 2018, ny energideklaration och stamspolning 2019, installation sopkärl och byte av radiatorventiler för lägre energiförbrukning, 2020.

Kommande renoveringar

Det finns inga stora renoveringar planerade, endast löpande underhåll.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 4,85 Mkr, vilket ger cirka 4 563 kr per kvm boyta. Föreningen tog upp lån för att finansiera balkong- och fasadrenoveringen, innan det hade de en låg skuldsättning på ca 2000 kr per kvm boyta. Det finns inga beslutade avgiftshöjningar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirman Maries Puts och städ Fastighet AB för städning av trapphus så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har gemensamma höst- och vårstädningar av gården. Medlemmarna hjälps åt med gräsklippning och snöskottning.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trevlig gemensam utegård med trädgårdsmöbler och grill. Den gemensamma tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare och en mangel. Cykelrummet är beläget i port 20 och där förvaras även barnvagnar. I port 20 finns även sopkärlen. Det finns en återvinningsstation i korsningen Bäckvägen/Bokbindarvägen, ca 100 meter från huset. Det finns en liten lokal att hyra som tidigare var torkrum. Den kostar ca 800kr i månaden och det är för närvarande 2 personer i kö.

Parkering

Till fastigheten hör 5 stycken parkeringsplatser som kostar 350 kr/månad. Det är för närvarande 5 personer i kö till platserna. Boendeparkering på gatan gäller i området. Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Tillstånd ansöks hos Trafikkontoret, tel. 08-50826300 eller på www.stockholm.se/parkering.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A och bredband ingår i avgiften (bredbandet avser 135kr av månadsavgiften). Bredbandet levereras via fiber från Ownit. Kabel-tv kan man själv beställa och levereras via Com Hem.

Förråd

Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett matförråd i källaren.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 3,5% av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgift 1,5% av prisbasbeloppet.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2021-09-10, föreningens hemsida, stadgar samt årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. https://hogstpaasen.bostadsratterna.se/.

OMRÅDET

Hägerstensåsen är ett mycket bra exempel på förort från 1940-talet som består av många välbyggda hus med högklassiga kompakta bostäder, och området är väl bevarat till sin ursprungliga karaktär. Riksdalertorget, med byggnader av bland andra Ancker-Gate-Lindegren och Erik Lallerstedt, är en särskilt fin arkitektonisk pärla från tiden. Ett stenkast från bostaden går en skogsväg som leder förbi Örnsberg och ner till Mälaren med båtklubb, badklippor, promenadvägar och caféer vid Vinterviken. Området bjuder även på flera goda lokala begivenheter, till exempel restaurangerna Landet och Svenska Hamburgerköket, Krubb vid Telefonplan. SATS Telefonplan ligger med en kort promenad från bostaden. Du bor precis mitt emellan två tunnelbanestationer; Hägerstensåsen och Telefonplan. Det är bara att välja vilken som passar bäst för stunden. Buss 147 från Liljeholmen stannar dessutom ca 100 meter från huset.