Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hertigvägen 12
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 41 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 179 kr/mån inkl. värme och vatten tillkommer 100kr/m för bredband. )

Hertigvägen 12

MYSIG, VÄLPLANERAD OCH VÄLBEVARAD FUNKIS MED BALKONG I SYDVÄST

FOTO: ONO STYLING: LINDHOLM TEXT: MUREN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hertigvägen 12
Område
Aspudden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
41 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 179 kr/mån inkl. värme och vatten tillkommer 100kr/m för bredband.

Driftskostnader

El
1 185 kr/år
Försäkring
1 302 kr/år
Total driftskostnad
2 487 kr/år

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Örnsbergs klippor
Perfekt för kalas i det gröna, sol och bad och när man vill se solen gå ned över vattnet. På den högsta toppen är utsikten magisk.
Kniv och kavel
Restaurang med finmat och bra take away.
Vintervikens trädgårdskafé
Hållbart kafé med eget bageri. Livemusik, bar och filmvisning på sommaren, grönsaksförsäljning från lokala producenter på hösten.
Aspuddsparken
Hästar, grisar, getter, får, höns, kaniner m m och härlig mingolfbar med bra restaurang.
EPA (En Pizza i Aspudden)
Gott att fästa en Margherita på pakethållaren på vägen hem från jobbet.
Puben Diset
Härligt sunkhak med musikquiz, karaoke och billig öl. Där har vi suttit och kollat på nästan alla fotbollsmästerskap.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Strehlenert 1947

Huset

Huset på fastigheten Rovfågeln 1 uppfördes 1947–1950 av HSB och ritades av Curt Strehlenert som var chef för HSB:s tekniska kontor. Man uppförde flera hus i området varav Rovfågeln 1 och Kungsörnen 1 idag utgör Brf Rovfågeln. Rovfågeln 1 är en vinkelformad trevåningsbyggnad klädd i gult tegel. Fönstren är vitmålade och en till tre lufter breda. I trapphusen har fönstren lägre bröstning och frontas av dekorativa smidesräcken. Trapphusen är nyligen tidsenligt renoverade. Sopnedkasten finns kvar och används. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt. Stockholms Byggnadsantikvarier har på uppdrag av bostadsrättsföreningen Rovfågeln upprättat ett byggnadsvårdsprogram för husen i kvarteren Rovfågeln 1 och Kungsörnen 1. Byggnadsvårdsprogrammet innefattar historik och beskrivning, aktuell lagstiftning, en beskrivning av byggnadernas kulturhistoriska värde samt riktlinjer vid underhåll och ändringar.

FÖRENINGEN

Brf Rovfågeln (769614-8233)

Antal lägenheter och lokaler

Brf Rovfågeln (org. nr 769614-8233) innehar fastigheterna Rovfågeln 1 och Kungsörnen 1. Föreningens fyra bostadshus är belägna i Aspudden och uppfördes 1949. Föreningen upplåter 90 st lägenheter med bostadsrätt, samt 11 st med hyresrätt. 17 st uthyrda lokaler finns. Uppvärmning via fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen tog över ägarskapet av husen 2009 från Familjebostäder.

Mark

Föreningen innehar marken genom tomträtt, avtalet med kommunen löper till 2027.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko AB. Teknisk förvaltning ombesörjs av AB Energibevakning.

Renoveringar

I urval har följande skett. 2009 – byggnadsantikvariskt vårdprogram, upphandlingar, tvättstugor. 2011 – Stambyte i två etapper varav etapp ett utfördes 2005. Fönsterrenovering med energiglas, dränering hus C, allmänna utrymmen. 2013 – fiberinstallation. 2014 – bygge av lägenhet i f.d. lokal, gästrum. 2015 – OVK, framtagning av underhållsplan, Byte av låssystem, pingisrum. 2017 – portrenoveringar, el-renovering (3-fas), porttelefon och nytt styrelserum. 2018 – tvättstugor, renovering av förskolans entré, målning av entrédelar samt smidesräcken. 2019 – ommålning av trapphusen. 2020 - underhållsmålning av fönster och balkongdörrar.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades efter en fastighetsbesiktning 2009. Man har budgeterat för underhåll som avser 10 år framåt, räknat från 2019. 2021 genomförs målning av källargångar, renovering av övertagen hyresrätt.

Ekonomi

Föreningens totala lån uppgår till ca 34 mkr vilket ger en skuldkvot på ca 6,252kr/kvm boyta. Detta är i princip genomsnittligt för Hägersten. I kassan finns ca 2,7 mkr och i den yttrefondn ca 1mkr. Föreningen har 11 st kvarvarande hyresrätter vilka var för sig utgör en tillgång den dagen de kan upplåtas till bostadsrätt. Lokalintäkterna i föreningen uppgår till nästan en halv miljon kronor årligen. Föreningen har även påbörjat arbete med att iordningställa två lägenheter i ett garage.

Avgifter

Inga planerade avgiftsändringar. Avgifterna har tidigare sänkts år 2016, 2019 samt 2021 med 5 %, 10 % samt 10 %.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Vardia/Gjensidige, inkl. bostadsrättstillägg.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma. Gemensamma städdagar förekommer, vår och höst med korvgrillning och fika. En trädgårdsgrupp ombesörjer föreningens planteringar.

Tvättstuga

Föreningen har två tvättstugor (Hertigvägen 16-18) med moderna maskinparker. Tvättstugorna är utrustade med 2 st tvättmaskiner och 1 st torktumlare i respektive tvättstuga. Dessutom finns två torkrum utrustade med dubbla torklinor, moderna avfuktare och cirkulationsfläktar. Mangelrum med stenmangel m.m.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har förutom en lummig utemiljö med odlingsmöjligheter i egen pallkrage även gästrum för uthyrning (200 – 300 kr/natt), tvättstugor (Hertigvägen 16-18), barnvagns- och cykelrum samt föreningslokal.

Parkering

Inga egna p-platser finns. Boendeparkering taxa 4 gäller i området, ett tillstånd kostar 500 kr/mån och med detta kan du parkera på omgivande gator.

Bredband och TV

Bredband 1000/1000 Mbit/s via Bredband2 AB. Obligatoriskt tillägg på avgiften om 100 kr/månad. Kabel-tv analogt via Com Hem (grundutbud).

Övrigt

Föreningens hus har en högre kulturklassning hos Stadsmuseet vilket innebär att byggnaderna är särskilt betydelsefulla för stadsbilden ur en miljö- och kultursynpunkt. Föreningen har ett vårdprogram för att se till att husen tas hand om, mestadels i exteriör bemärkelse. På Hertigvägen 2 finns förvaring av originalinredning.

Kontroll

Ovanstående grundas på föreningens officiella information i oktober 2021 samt styrelsekontakt. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


På denna adress bor du med närhet både till Aspuddens charmiga centrum med restauranger och service och till stora parkområden med strandpromenad, bad och trädgårdscafé. Dessutom bara två minuter till tunnelbanan och en kvarts färd till T-centralen. Örnsbergs klippor finns på badrocksavstånd för morgon- eller kvällsdopp. Hela stråket mot Vinterviken är perfekt för promenader och löpning och där kan man hyra kajak, spela padeltennis eller äta en trevlig helglunch. Kniv och kavel, Fabelbar, Det goda från Italien och EPA pizzeria är andra favoriter i området och den återöppnade kvartersbion Aspen ett härligt tillskott.