Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lotterivägen 14
  [Område] => Hägerstensåsen
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 68 kvm
(förvaltarens info) [Tomtareal] => [Avgift] => 4 139 kr/mån inkl. värme & vatten (+ obl. tillägg för internet: 169 kr/mån) )

Lotterivägen 14

FIN 1940-TALSTREA HÖGST UPP I HUSET MED GAVELLÄGE & BALKONG

TEXT: HENRIK FOTO: SYLWAN STYLING: YNGFALK

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lotterivägen 14
Område
Hägerstensåsen
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
68 kvm
(förvaltarens info)
Avgift
4 139 kr/mån inkl. värme & vatten (+ obl. tillägg för internet: 169 kr/mån)

Driftskostnader

El
3 160 kr/år
Försäkring
2 765 kr/år
Total driftskostnad
5 925 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Teaterparken
Amfiteatern och alla promenadvänliga gångar i Teaterparken, som just får en stor uppfräschning.
Stockholms högsta punkt
Med fantastisk utsikt, ligger precis runt hörnet, vid Bokbindarvägen.
Riksdalertorget
Riksdalertorget med medborgarhuset.
Slow Hands Café
Alldeles nyöppnat veganskt kafé vid tunnelbanan.
Mälaren
Ca 15 min promenad till vattnet med många fina platser, t.ex. klipporna vid Eolshäll eller badpiren vid Klubbensborg.

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ancker Gate Lindegren 1945

Fastigheten Lotteriet 3 är en del av en större grupp med flerfamiljshus i Hägerstensåsen och har originalritningar daterade 1945 signerade av arkitekttrion Ancker-Gate-Lindegren. En under många år anlitad firma som ritade en hel del i just Hägerstensåsen, men även på många andra håll i Stockholm med omnejd. Den aktuella hustypen är smalhus vilket innebar att dagsljuset enklare kunde fylla lägenheternas rum. Byggnaden behåller mycket av sin originella karaktär, inte minst med bevarade fönster. Renoveringar som har utförts under åren har tagit hänsyn till den ursprungliga karaktären som hör huset till.

FÖRENINGEN

Brf Lotteriet 3 (769611-0076)

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Lotteriet 3 (org. nr 769611-0076) innehar en fastighet med ett bostadshus. Huset uppfördes 1948 och är beläget i Hägerstensåsen. Föreningen består av 16 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 st hyresrätter och 5 st hyreslokaler. Uppvärmning via fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades 2006 i samband med att huset förvärvades.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom äganderätt (friköpt).

Förvaltare

Föreningen har ekonomisk förvaltning via SBC. Teknisk förvaltning via Driftia. Trapphusstädning är också bortlejt.

Renoveringar

Under föreningens tid har fastigheten genomgått både stora och små renoveringar. Som urval kan följande nämnas. 2009 – ytskikt i trappuppgångar, portbyte, byte avloppsstam. 2011 – takrenovering. 2012 – fiber. 2013 – fasad inkl. balkonger och fönster (renovering). 2016 – sopkärl. 2017 – utomhusbelysing. 2018 – stamspolning. 2021 – ersättning av källardörr.

Kommande renoveringar:

Som planerat underhåll omnämns tvättstugor (byte av några maskiner 2023). Se årsredovisningen för fler uppgifter om renoveringar. En underhållsplan finns som sträcker sig till 2036.

Ekonomi

Föreningens (2020) långfristiga skulder uppgår till cirka 9,8 mkr och årliga intäkter uppgår till drygt 1,0 mkr. Skuldkvoten per kvm bostadsyta uppgår till cirka 8.800 kr/kvm. Föreningen har cirka 1,6 mkr i omsättningstillgångar.

Avgifter

Inga uppgifter om planerade avgiftsändringar.

Städning och städdagar

Trappstädning utförs av en anlitad städfirma så detta behöver inte de boende ombesörja. Gemensamma städdagar förekommer.

Tvättstuga

I husets källare finns tvättstugan som betjänar 18 st lägenheter. 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare, 1 st mangel. Maskinerna ska bytas om cirka 2 år. Finns även torkrum men det används för närvarande till barnvagnsförvaring.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har rabatter och buskar framför huset. På en liten gräsyta görs plats för gemensamt bord med bänkar. Finns en backe med växtlighet och en stig. Till de gemensamma utrymmena hör tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd.

Parkering/garage

Föreningen innehar 3 st egna bilplatser (500 kr/mån). Kö tillämpas, kontrakteras i ett år i taget. Med ett boendeparkeringstillstånd från kommunen kan du parkera på omgivande gator. 300 kronor per månad eller 20 kronor per dygn.

Bredband

Anslutning till Stockholm Stads fibernät. Obligatoriskt tillägg om 169 kr/mån.

Kontroll

Ovanstående grundas på officiell information från föreningen avläst i september 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET

Hägerstensåsen är ett mycket bra exempel på förort från 1940-talet som består av många välbyggda hus med högklassiga kompakta bostäder, och området är väl bevarat till sin ursprungliga karaktär. Det närliggande Riksdalertorget, med byggnader av bland andra Ancker-Gate-Lindegren och Erik Lallerstedt, är en särskilt fin arkitektonisk pärla från tiden. Du bor nära Hägerstensåsens tunnelbana och har fin närservice i området uppe på Åsen.