Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Södermannagatan 34
  [Område] => Södermalm - Nytorget
  [Våning] => 3 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 58 kvm
Enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 3 349 kr/mån inkl värme och vatten. En obligatorisk avgift om 200 kr/mån tillkommer för bredband. )

Södermannagatan 34

SEKELSKIFTESTVÅA MED HARMONI & ELEGANS TRE TRAPPOR UPP

TEXT: BECK REMNES STYLING: TEMPORÄRT FOTO: SYLWAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Södermannagatan 34
Område
Södermalm - Nytorget
Våning
3 av 4, hiss finns
Rum
2 rum
Area
58 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
3 349 kr/mån inkl värme och vatten. En obligatorisk avgift om 200 kr/mån tillkommer för bredband.

Driftskostnader

El
4 000 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
6 500 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
baseras på säljarens förbrukning.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bondens marknad
Köpa blommor och kantareller när hösten kommer (precis runt hörnet)
Otaliga picknickar i Vitan
Lika bra att ha korgen redo i hallen
En croissant på Pascal
Krypavstånd
Middag på Café Nizza
Bleck, kajen och Carnegiebryggeriet
Ett recept för en perfekt söndag - brunch på Bleck i parken, följt av en promenad längst kajen och sedan båten över till Carnegiebryggeriet för en eftermiddagsdrink!

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1905 Per Johan Lindblad

På fastigheten Bondetorpet 19 uppfördes i början av 1900-talet en byggnad ritad av arkitekt Per Johan Lindblad, ett bostadshus i fem våningar med butiker i suterrängplan som stod färdigt för inflyttning år 1905. Till historien hör även en tidigare arkitektritning som i viss mån också fick inflytande på husets slutliga utförande. Huset ståtar i hörnet av Södermannagatan och Skånegatan och har en fin sparsmakad fasad i gul puts med detaljer som vackra originalfönster och tidstypiska portaler. Föreningen Brf Skånegård förvärvade år 1920 fastigheten Bondetorpet 19 som omfattar 31 lägenheter samt 4 lokaler med hyresrätt. Tvättstugan ligger belägen i ett separat hus på gården utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare samt ett torkskåp. Vidare finns bastu, verkstad och cykelförråd för alla boende att nyttja. Även hiss finns. Den fina innergården har nyligen renoverats, generöst med sittgrupper och middagsbord för många.

FÖRENINGEN

Brf Skånegård

Föreningen

Brf Skånegård (org. nr 702001-9969) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Bondetorpet 19 år 1920. Föreningen består av en hörnfastighet med adress Skånegatan 86 och Södermannagatan 34, och omfattar 31 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 6 920 kr/kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av Driftia.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har fiber via IP-Only.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar en tvättstuga belägen i separat hus på gården utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare samt ett torkskåp, vidare bastu, verkstad, cykelförråd och gemensam innergård.

Renoveringar, i urval

2020 renovering av innergård och källarförråd under innergård, rengöring av ventilationskanaler, indragning av fiber, 2019 stamspolning, 2018 ny värmecentral, nytt låssystem, 2017-18 fasad- och fönsterrenovering, 2017 renovering av portar, 2014 renovering av gårdsmur, 2010 el- och rörstambyte, ny värmeundercentral, 2007-08 installation av säkerhetsdörrar, 2004-05 renovering av fönster, 2000 omläggning av tak.

Planerade renoveringar

2022 målning av tvättstuga och källare. Föreningen har inga större underhåll inplanerade.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer en till två gånger/år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i juli 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Detta läge är svårslaget, här bor du mitt i händelsernas centrum, bland restauranger, caféer och unika butiker, nära till allt vad dessa kreativa kvarter har att erbjuda. Du kan äta din frukost på Il Café snett mittemot eller på Café Pascal runt hörnet för att bara ta några exempel. Och Nytorget ligger endast ett kvarter bort. Området har en härlig puls med barer och folkliv, samtidigt är det lugnt och mysigt med en fin småstadskänsla där det är lätt att bli stammis på de lokala barerna och kaffeställena. Vitabergsparken är SoFo:s gröna oas, belägen några minuter från porten, med utsikt över de mysiga omgivningarna.