Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Mellanbergsvägen 9
  [Område] => Hökmossen
  [Våning] => 1 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 51 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 3 494 kr/mån inkl. värme, vatten och kabel-tv )

Mellanbergsvägen 9

TVÅA (MÖJLIG TREA) MED ORIGINALKÖK OCH FÖNSTER I TVÅ VÄDERSTRECK

FOTO: ONO STYLING: YNGFALK TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Mellanbergsvägen 9
Område
Hökmossen
Våning
1 av 4, ej hiss
Rum
2 rum
Area
51 kvm
Föreningens information.
Avgift
3 494 kr/mån inkl. värme, vatten och kabel-tv

Driftskostnader

El
3 487 kr/år
Försäkring
2 316 kr/år
Total driftskostnad
5 803 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

CYKLA TILL VINTERVIKEN
för att bada, spela paddel, hyra SUP eller ha picknick.
TELLUS BIO
som ser ut som biograferna gjorde när en var liten.
SÖDERBERGS BAGERI
SCANDWICH
HÄGERSTENS BASSÄNGBAD

Arkitekturen

Arkitekt: HAWERMAN & FRIBERG 1943

Huset på Mellanbergsvägen 9 ingår i en klunga om tio barnrikehus som uppfördes år 1943–1944 efter ritningar av arkitekterna Ernst Hawerman och Nils G:son Friberg. Dessa två, med gemensamt arkitektkontor, ritade många av de barnrikehus som byggdes i Stockholm under 1940-talet, men står även bakom ett antal offentliga byggnader. Tegel var ett vanligt fasadmaterial på dessa typer av hus och så är fallet även här. Materialet var, och är, både lättskött och dekorativt. Husen är grönklassade i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaderna är särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel. Utemiljön är lugn med stora gräsytor och mycket grönska. Mellan husen finns utemöbler, grillplatser, rabatter och odlingsmöjligheter. Brf Korpen innefattar sex av dessa hus och består av 111 lägenheter, 108 bostadsrätter, 3 lokaler och 3 hyresrätter, det sistnämnda ett dolt kapital. Föreningen erbjuder även sex parkeringsplatser mot avgift via ett kösystem.

FÖRENINGEN

Brf Korpen

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Korpen (org. nr 769603-4565) äger fastigheten Koppartråden 7 med 6 st bostadshus uppförda år 1943 som totalrenoverades 2001 - 2004. Föreningen består av 108 bostadsrätter, 3 st lokaler med bostadsrätt samt 3 st hyreslägenheter samt 6st p-platser. Fn kö. Uppvärmning sker genom fjärrvärme. Föreningen registrerades 1998.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2001.

Mark

Föreningen äger sin egen mark.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna i Stockholm AB.

Renoveringar

2001: Stambyte av badrum och kök. Renovering av ventilationen med bibehållet självdrag. Byte av elstigar i fastigheten och lägenheterna (3-fas indraget). Renovering av fönster.

2002: Byte av tak.

2005: Renovering av tvättstugor.

2013: Obligatorisk ventilationskontroll genomförd och godkänd.

2014: Föreningen ökade trycket i vattenledningarna för att få ett bättre vattentryck högre upp i husen. Energideklaration utfördes.

2015: Nya tätningslister och bättringsmålning av källarfönster.

2020: Renovering av föreningens kulvertar.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar att under 2021-2022 Asfaltera om mittgången. Renovering av fönster. Undercentral: byte av SDR 3000-enheten. Styrning av värmesystemet. 2022 Bättra på väggarna i trapphusen. Detta är inget som kommer påverka avgifterna i dagsläget.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till ca 28,3 Mkr. I kassan finns ca 6 Mkr och i den yttre fonden finns ca 3,6 Mkr. Föreningen totala bostadsyta är 5.546 kvm. Föreningens belåning per kvm är ca 5 102kr/kvm. Vilket är att anse som bra då snittet ligger på 5000-7000kr/kvm i Hägersten. Att föreningen även har 3 st Hyresrätter kvar är ett dolt kapital för föreningen.

Avgifter

Det finns inga planer eller beslut om att höja månadsavgiften. I samband med förvärv betalar köparen en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp. Vid pantsättning utgår en pantsättningsavgift om 1%.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Som tilläggsförsäkring finns en styrelseansvarsförsäkring.

Städning & utemiljö

Föreningen har överlåtit trappstädningen till ett företag. Utemiljön underhålls också av en firma.

Tvättstuga

Tvättstugan finns vid Mellanbergsvägen 19 ihop med två torkrum. Tvättstugan har flertalet tvättmaskiner och torktumlare samt mangel.

Gemensamma utrymmen

Föreningen erbjuder en välordnad utemiljö med tre uteplatser. Här finns även pallkragar att odla i om man önskar. I källarplanet finns även cykelförråd. Föreningen har också 6 st barnvagnsrum.

Parkering/garage

Föreningen har ett fåtal (6st) p-platser med tillhörande kö. Längst gatorna gäller boendeparkering, se Stockholms stads hemsida för mer information.

Bredband och kabel-tv

Kabel-tv i form av grundutbudet från Com Hem ingår i månadsavgiften. Bredband levereras också genom Com Hem alternativt kan fiberuppkoppling erhållas via Bredbandsbolaget. Beställs och debiteras separat.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godtas ej. Delat ägande är tillåtet, minsta ägarandel för en delägare ska vara 10 %.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson, föreningens hemsida samt senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.brfkorpen.se

OMRÅDET

Här bor du i en lugn del av Hägersten med närhet till både friluftsliv och kultur. På kort promenadavstånd finns till exempel Friluftsteatern i Hägerstensåsen, kulturföreningen Melodybox, Hägerstensbadet och Västertorps simhall. Vid Telefonplan finns Konstfack med trevliga utställningar och julmarknad, restaurang Landet och flera trevliga fik. Det är även smidigt att ta sig ned till Vinterviken på sommaren för att bada och picknicka! Ett par minuter från bostaden finns pizzeria och kiosk, och vill du storhandla har du inte långt till Stora Coop i Västberga. Kommunikationerna åt olika håll är mycket goda; precis utanför huset finns hållplats för buss 147 som går till Liljeholmen, tre minuter till buss 141 och 192, fem minuter till buss 161 till Älvsjö/pendeltåg och 10 min till Hägerstensåsens t-bana. Dessutom tar du dig snabbt och smidigt till stan med cykel då det finns cykelväg skild från bilvägen ända in till Hornstull.