Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Slätbaksvägen 3
  [Område] => ÅRSTA
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 44,5 kvm
förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 267 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband, kabel-tv (avgift 2.676 kr + värmetillägg 591 kr enl. säljare) )

Slätbaksvägen 3

ORIGINELL 1940-TALSTVÅA I GOTT SKICK HÖGST UPP I HUSET MED BALKONG

TEXT: HENRIK STYLING: LINGSELL FOTO: SJÖSTRÖM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Slätbaksvägen 3
Område
ÅRSTA
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
44,5 kvm
förvaltarens information
Avgift
3 267 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband, kabel-tv (avgift 2.676 kr + värmetillägg 591 kr enl. säljare)

Driftskostnader

El
1 075 kr/år
Försäkring
1 488 kr/år
Total driftskostnad
2 563 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Årstaviken
Bryggor längs Årstaviken, 5 min rakt ner från huset.
Årstaskogens
Picknick-klippor med utsikt över Södermalm.
Utegymmet
Finns rakt ner från huset.
Årstabo
Lunchrestaurang med femtiotalsanda.
Kolonilottsområdet
Fina promenadstråk.

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Thure Blomqvist 1943

Brf Årstaterrassen består av hela 33 punkthus i tre till fyra våningar. De uppfördes 1943–1944 efter ritningar av Thure Blomqvist på Svenska Riksbyggens Byggnadstekniska kontor (nr 1-19) och Dag Ribbing på Kooperativa Förbundets arkitektkontor (högre nummer). Här inreddes välplanerade och yteffektiva lägenheter i olika storlekar, och vissa av husen fick skyddsrum med tillhörande gassluss i källaren på grund av det rådande världskriget. 1988–1991 genomfördes en totalrenovering inklusive nya el-, vatten-, och avloppsledningar, gasspisar byttes till elspisar, nya fönster, nya balkonger, fasaderna tilläggsisolerades, taken lades om och ventilationssystemet byttes ut. 2014 renoverades taken i förebyggande syfte.

FÖRENINGEN

BRF Årstaterrassen

Antal lägenheter och lokaler

Brf Årstaterrassen är en äkta bostadsrättsförening och består av 33 byggnader med 423 lägenheter. Det finns även 31 lokaler och 134 parkeringsplatser. Den totala boytan är ca 20 000 kvm och lokalarean är 790 kvm.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt (nytt avtal 2023).

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av AllaBrf. Teknisk förvaltning sköts av Driftia förvaltning AB.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. Bostadsrättstillägg ingår för medlemmarna.

Urval renoveringar

Stamspolning, installation av digitala bokningstavlor i tvättstugor, 2019. En omfattande renovering av husen skedde mellan 1988-1991 med stambyte, elstambyte, nya fönster och balkonger samt tilläggsisolering av fasader och omläggning av taken. Det skedde även en takrenovering 2014 i förebyggande syfte.

Kommande renoveringar

Det finns inga stora renoveringar planerade.

Ekonomi

Föreningen sänkte avgifterna med 10 % under 2020. Skulder till kreditinstitut summeras till ca 92 mkr vilket ger en belåning på ca 4.600 kr/kvm boyta vilket är under genomsnittet för Årsta. Det finns ca 6,5 mkr i kassa & bank. Föreningen har intäkter från hyreslokalerna samt parkeringsplatserna om ca 1 mkr/år.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har lummiga gårdar mellan husen med planteringar och utemöbler. Föreningen har 8 tvättstugor, den närmsta ligger på Slätbaksvägen 7. Det finns en föreningslokal som medlemmarna kan hyra för fester och liknande, kostnaden är 200 kr/dag. Det finns även 3 övernattningslägenheter i föreningen, se föreningens hemsida för mer information. Det finns cykelrum och barnvagnsförråd.

Parkering

Föreningen har 132 parkeringsplatser, kösystem tillämpas. Hyran för parkeringsplats med elstolpe är 220 kr i månaden. För parkeringsplats utan elstolpe är hyran 133 kr i månaden. Boendeparkering gäller längs gatorna, taxa 4.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A, kabel-tv bas samt bredband ingår i avgiften. Kabel-tv levereras av Com Hem. Bredbandet levereras av Obenetwork och en hastighet om 1000 Mbit/s ingår.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse, stadgar samt senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.arstaterrassen.se.

OMRÅDET

Årsta är en mycket trevlig stadsdel, som präglas av lummig grönska och äldre, charmiga hus. I Årsta centrum, som stod klart 1953 som det första förortscentrumet i Sverige, hittar du allt från små butiker, gym, bibliotek, teater, Folkets Hus och restauranger. Från din nya adress har du även nära till trevliga grönområden och promenadstråk runt Årstaviken. Promenerar du åt andra hållet kommer du till Enskede Gård och Enskedeparken, med populärt café och bageri. Tvärbanan går bara någon minut bort och tar dig snabbt till knutpunkten Årstaberg, där du även hittar pendeltåg och ett flertal bussar. Bussen till Gullmarsplan/Årstaberg går strax nedanför huset, men en frisk promenad på 10 minuter tar dig också till Gullmarsplans t-bana.