Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Fredhällsgatan 11, 3 tr
  [Område] => Kungsholmen - Fredhäll
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2,5 rum och kök
  [Area] => 71 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 3 578 kr/mån inkl värme, v/a, kabel-tv, bredband fiber, fast nätavgift för el )

Fredhällsgatan 11

LJUS OCH SOCIAL LÄGENHET MED STORT KÖK OCH BALKONG MOT GRÖN GÅRD

FOTO: SPINNELL STYLING: YNGFALK TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Tobias Springfeldt
Mäklarassistent

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Fredhällsgatan 11, 3 tr
Område
Kungsholmen - Fredhäll
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2,5 rum och kök
Area
71 kvm
Föreningens information.
Avgift
3 578 kr/mån inkl värme, v/a, kabel-tv, bredband fiber, fast nätavgift för el

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
5 000 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Badklipporna
Bastun i Fredhälls badklubb
Nyöppnat bageri
Café Paloma
Vackra promenad- och löparstråk

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Einar Oscarsson 1931

Bostadshuset på Fredhällsgatan 11, Titania 2, uppfördes tillsammans med grannhuset Titania 3 på nummer 9, av byggmästare E Söderberg efter ritningar av arkitekten Einar Oscarsson. Året var 1931. Husen är samkomponerade med i stort sett identiska fasader. Fasaderna har en tegelröd nyans ovan en gråputsad sockelvåning. Portarna är av trä med stora glasytor, sido- och överljus, och fönstren som är grönmålade är av tvåluftstyp. Mot gården sitter balkonger som sattes upp 2005. Husen har fyra våningar plus källare och är s k tjockhus, vilket innebär att de är upp mot 16 meter djupa. När husen stod nya inreddes de med lägenheter om ett till två rum och kök, men också några enkelrum med kokvrå och sovalkov. Tvåorna var genomgående och hade p g a det stora husdjupet en mycket rymlig inre hall som var större än köken. Husen moderniserades inte förrän på 1980-talet. Då fick samtliga lägenheter ordentliga duschrum och nya kök. Enkelrummen slogs samman med intilliggande lägenheter som då blev trerummare med kök. Under 2020 renoverades fasad och fönster.

FÖRENINGEN

Brf Titania 2-3

Föreningen

Brf Titania 2-3 (org. nr 769604-6668) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Titania 2 och Titania 3 år 2002. Föreningen består av ett gathus med adress Fredhällsgatan 9 och Fredhällsgatan 11, och omfattar 47 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 6 833 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och fastighetsskötsel av Driftia.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Telenor för kabel-tv och bredband.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 208 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga och torkrum, cykelförråd, barnvagnsrum samt en härlig innergård med planteringar, utemöbler och grill.

Hiss

Hiss saknas.

Renoveringar, i urval

2020 fasad och fönster, relining av avloppsstammar i källaren, takreparation, 2015 underhåll av värmesystem, installation av postboxar och portkodsystem, 2013 Spolning av avloppsstammar, 2007 fönsterrenovering, 2006 vinden upplåts och etagelägenheter byggs, källare och vind totalrenoveras, takrenovering, nya förråd, balkongbyggnation, 2003 helrenovering av samtliga badrum/wc-utrymmen, nya säkerhetsdörrar, renovering av trapphus, nya entrédörrar, renovering tvättstuga, nya tvättmaskiner, byte av el-stigare, 1986 stambyte.

Planerade renoveringar

2021 besikta takpannor, renovera ytterdörrar mot gatan. Inga större planerade renoveringar. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2009 och uppdateras kontinuerligt.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i augusti 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Fredhäll är en lugn och trygg oas på Kungsholmens sydvästsida. Ett grönt och gemytligt område med Mälaren och solnedgång runt hörnet där man kan njuta av härliga badklippor och Fredhälls badklubb med badbryggor och bastu. Här finns även flera trevliga matställen och caféer, som Palomas, Daniels burger och ett nyöppnat bageri som är en filial till Färingsö konditori. Nära till såväl välutrustat Hemköp, Systembolag och apotek i Marieberg som Coop närlivs och ICA Maxi. Många omgivande fina parker och för barnfamiljer finns plaskdamm och flera lekplatser. Från lägenheten är det två minuter till tunnelbanan i Kristineberg och bussar, dessutom finns fina cykelbanor för snabb access till city.