Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ormbergsvägen 11
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 2 av 4, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 69 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 925 kr/mån Inkl värme, VA, bredband, Tv. Obligatoriskt tillägg hushållsel tillkommer med 283kr. )

Ormbergsvägen 11

SJÖUTSIKT I PITTORESKA GRÖNDAL – TRERUMMARE MED INDUSTRIKÄNSLA & FRANSK BALKONG

FOTO: SYLWAN TEXT: BECK REMNES STYLING: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ormbergsvägen 11
Område
Gröndal
Våning
2 av 4, hiss finns
Rum
3 rum
Area
69 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 925 kr/mån Inkl värme, VA, bredband, Tv. Obligatoriskt tillägg hushållsel tillkommer med 283kr.

Driftskostnader

El
3 396 kr/år
Försäkring
4 779 kr/år
Total driftskostnad
8 175 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

• Färgfabriken
för lunch, helghäng, utställningar och yogaretreats.
• Cul de Sac
för en enkel lunch och ett dopp från båtklubbens brygga.
• Vintervikens trädgårdscafé
med mysiga konserter på sommaren.
• Lundbergs café
och deras egen glass!
Ta SL-båten till Ekerö från Ekensbergs brygga med cyklarna för en dagsutflykt.

Arkitekturen

Arkitekt: BACKSTRÖM & REINIUS 1947

Gröndal har en rik och intressant historia. Hit kom Bellman och hans gelikar med ångbåt för att spela kägla och andas lantluft redan på 1700-talet. Men det var först under industrialismens tidiga år som dagens Gröndal föddes, när framåtandan vidgade stadens gränser och ett nytt Stockholm växte. År 1946-1947 uppfördes fastigheten på Ormbergsvägen 11 alldeles vid Mälarens strand, som monteringshall åt L M Ericsson. Fastigheten är ritad av de kända arkitekterna Sven Backström och Leif Reinius som efter studier vid Kungliga tekniska högskolan praktiserade på olika håll via Le Corbusier i Paris och hos den kände svenska arkitekten Hakon Alberg. Tillsammans startade de sedan arkitektkontoret Backström & Reinius Arkitekter AB år 1936. Huset är idag grönklassat av Stockholms Stadsmuseum, vilket innebär att det har ett kulturhistoriskt värde. I huset finns barnvagns- och cykelförråd, gemensam tvättstuga och en gästlägenhet som de boende kan hyra för 300 kr/natt. Dessutom har föreningen två kajaker som medlemmarna kan nyttja. Brf Utkiken har 41 p-platser för bil och 9 mc-platser inne i garagen, och längs med Ormbergsvägen finns ytterligare 7 p-platser för bil.

FÖRENINGEN

Brf Utkiken i Gröndal

Allmänt om föreningen

Föreningen Brf Utkiken i Gröndal är en äkta förening som förvärvade fastigheten Akterspegeln 24 år 2005. Föreningen består av ett flerbostadshus med 87 bostadsrätter samt en övernattningslägenhet. Marken innehas med äganderätt.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB Förvaltning. Den tekniska förvaltningen sköts av AB Rubin fastighetsförvaltning.

Urval renoveringar

2020 OVK genomförd och godkänd, besiktning av samtliga hissar, renovering av återvinningsrum, inköp av nya trädgårdsmöbler och plantering av nya blommor och plantor, 2019 stamspolning samt nya tvättmaskiner, 2017 ytlig renovering av trapphusen, 2016 målning av soprumsgolv, 2004 var det stora ombyggnadsåret då lägenheterna byggdes, då skedde bland annat rör & elstambyte, omputsning av fasad och byte av ventilation.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 8 355 kr/kvm boyta, den totala låneskulden uppgår till ca 56 mkr. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Elavtal

Föreningen har ett gemensamt avtal för all el samt inkl. varje lägenhets hushållsel. Föreningen tillämpar ett system med sk schablondebitering. På varje månadsavi debiteras ett uppskattat belopp för el. En gång om året stäms sedan den faktiska elförbrukningen av mot det ackumulerade belopp som betalats in och varje hushåll får antingen en extra faktura eller pengar tillbaka.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Som medlem i föreningen behöver man teckna ett bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring.

Städning och städdagar

Trappstädning sker på entreprenad, gemensamma städdagar förekommer 2 gånger / år, vår och höst.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två större tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel samt ett torkskåp. En avgift tas ut för användandet av tvättstugan, 30 kr/pass.

Parkering

Föreningen har 7 parkeringsplatser utomhus (415 kr/mån), 41 garageplatser (1 050 kr/mån) och 9 mc-platser (415 kr/mån) för uthyrning till medlemmarna. Det är i dagsläget kö till samtliga parkeringsplatser.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två kajaker som medlemmarna kan hyra. Det finns fyra barnvagnsrum, ett i varje port, och två cykelrum (i port 5 och port 9) med ställ i två våningar så många cyklar ryms. Föreningen har ett lägenhet för övernattning att hyra för 300 kr/dygn. Soprum för hushållssopor finns i varje port samt källsortering på nr 9 samt 7. Föreningen har även en gemensam gård med planteringar och utemöbler.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Bredband och kabel-tv

Föreningen är ansluten till fiber och har avtal med Bahnhof, 500/100 mbit/s ingår i avgiften. Ett trådbundet nätverk är installerat i varje lägenhet med uttag i samtliga rum utom våtrum. Com hem är leverantör av kabel-tv, det analoga grundutbudet ingår i avgiften.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument 2021-08-24 samt senaste årsredovisning och föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. För mer information se föreningens hemsida www.brfutkiken.se

OMRÅDET

Gröndal besitter både småstadslunk och puls. Stadsnära och samtidigt med en viss friluftskaraktär bor du i lugna, mysiga kvarter. Området är barnvänligt med närhet till natur och parker. På sommaren går Gröndalsbor traditionsenligt ner till bryggorna i morgonrockar för dagens första dopp. Det finns trevligt nog en båtklubb precis nedanför fastigheten - Gröndals båtklubb och Ekensbergs båtsällskap. Här erbjuds även yogaklasser för den som vill. Om vintern väntar i sin tur skridskor i trekanten och pulka i Sannadalsparken. Tvärbanan tar du mot Liljeholmen eller Alvik (och du har också bussförbindelser till Bromma flygplats). På promenadavstånd ligger Liljeholmens centrum med all tänkbar service, och även mysiga Hornstull med sina krogar och restauranger på andra sidan vattnet.