Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Fregattvägen 87
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 46 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 3 428 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband & kabel -TV.
)

Fregattvägen 87

MED VY ÖVER MÄLARENS KLIPPOR –TVÅA MED BALKONG I GRÖNDAL

FOTO: SPINNELL STYLING: YNGFALK TEXT: TÄCKENSTRÖM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Fregattvägen 87
Område
Gröndal
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
46 kvm
Avgift
3 428 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband & kabel -TV.

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 900 kr/år
Total driftskostnad
4 300 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vintervikens trädgårdscafé, med fantastisk mat och fina konserter.
Badplatserna nere i Mörtviken.
Lundbergs konditori
Promenadstråket runt Rävudden.
Koloniområdet i Vinterviken.

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1944 Yngve Lindström

HSB Flottiljen är en äkta förening med lägenheter fördelade i fyra fastigheter med totalt sju hus. Husen byggdes år 1944 och föreningen förvärvade fastigheten år 1945. Huset som byggdes på uppdrag av HSB är ett trevåningshus med vitputsad fasad och klassiska balkonger i sinusprofil. Huset är beläget längst upp på en återvändsgata med soliga klippor precis utanför porten, dit folk från Gröndal brukar vallfärda varma dagar för att njuta av lugnet och utsikten.

Arkitekturen längs gatan minner om 30- och 40-tal, varav lägenheten som nu ska säljas är historiskt intressant så till vida att husen brukar räknas som Stockholms första prefabricerade modulhus. Byggnationen finns dokumenterad i en film som åtminstone tidigare gick att nå via SVT Arkiv. Föreningen tillhandahåller flera mysiga grönskande innergårdar med gemensamma grillplatser och utemöbler. Boendeparkering finns också till förfogande. BRF Flottiljen är en ekonomiskt stabil förening – som är lyhörd för medlemmarnas behov. Det finns även extra förråd att hyra om det börjar kännas trångt.

FÖRENINGEN

HSB Brf Flottiljen i Stockholm

Antal lägenheter och lokaler

HSB BRF Flottiljen i Stockholm är en äkta förening. Föreningen äger fastigheten Slupen 1, Kuttern 1, Galären 1 och Ekan 1 i Stockholms Kommun. Föreningen består av 102 bostadsrättslägenheter samt 18 lokaler som upplåtes med hyresrätt.

Mark

Marken upplåts med tomträtt fram till 2029-09-30.

Förvaltning

Föreningens förvaltning sköts av HSB.

Tidigare renoveringar

2020: Målning av takfötter på samtliga hus.

2019: Obligatorisk ventilationskontroll (OVK).

2018: Stamspolning.

2016-17 Installation av porttelefoner

2013 Stamspolning.

2012 Trapphusrenovering

2010 Injustering av fjärrvärme efter fasadrenoveringen

2010 Byte av reglerventiler på radiatorer (element) i lägenheter och gemensamma utrymmen

2009-2011 Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)

2009 Energideklaration utförd.

2007-2008 Fasad- och balkongrenovering. Samt balkonger till de lägenheter som tidigare saknade.

2001 Byte av liggande stammar.

1997 Installation av fjärrvärme

1993-1994 Stambyte, ombyggnad av badrum, takomläggning och elomdragning.

Kommande renoveringar

Föreningen har inga planerade renoveringar.

Andrahandsuthyrning

Får ske med tillstånd från styrelsen.

Förråd

Lägenheten disponerar ett förråd i källaren, ett om ca 4kvm.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Protector Försäkring.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har bastu i källaren på Fregattvägen 83-85. Tvättstugor i källaren på Fregattvägen 71-73 och 83-85. Övernattningslägenhet finns på Fregattvägen 79. Cykelförråd finns i källaren på Fregattvägen 63-65 samt cykelrum på Fregattvägen 61. Det finns även ett pysselrum där man kan snickra och ett arbetsrum.

Parkering

Föreningen har 33 parkeringsplatser och 3 MC-platser, kö till samtliga platser. HSB servicecenter har hand om parkeringsplatserna.

Avgift

Månadsavgiften inkluderar vatten, värme & basutbud ingår via ComHem. Anslutning till kabelnät finns med ett obligatoriskt tillägg på 125 kronor som tillkommer på månadsavgiften. Bredband levereras via Bredbandsbolaget.

Överlåtelseavgift betalas av köpare och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Juridisk person

juridisk person godkänns ej i föreningen.

Delat ägande

Föreningen godkänner minst 10% ägande.

Ovanstående grundas på information från den senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gröndal är både pittoreskt och charmigt med en tydlig känsla av småstadsidyll tack vare låga hus och luftiga gator, samtidigt som en del modern arkitektur smyger sig in och gör området levande. Mörtviken ligger precis nedanför bostadshuset och är ett utmärkt ställe att ta sitt morgondopp eller starta promenaden antingen mot staden och Söder eller mot Vinterviken. Med cykel tar turen till Hornstull endast 10 minuter, men det går också att jogga eller promenera längs med Årstaviken antingen till Hammarby Sjöstad eller förbi Tantolunden till Skanstull. Längs Vinterviksstråket hittas trädgårdscafé och restaurang som erbjuder utmärkt mat. Här finns det utegym, padel- och tennisbanor samt kajaker att hyra hos Söderkajak. Runt sjön Trekanten går ytterligare mysiga promenadstråk. I lilla Gröndal centrum handlar ni mat på Coop, köper nybakat bröd och fika på Lundbergs konditori och hittar även apotek, bibliotek, småaffärer och matställen. Lite längre bort ligger Liljeholmens galleria med fler matbutiker, affärer och serveringsställen. Kommunalt går tvärbanan dels mot Globen, Gullmarsplan och Sickla samt dels mot Alvik, Bromma och Solna. Det går även att promenera över till Aspuddens eller Liljeholmens tunnelbanestationer, samtidigt trafikerar buss 133 området och från Ekensberg går SL:s pendlarbåt över till City.

Föreningen disponerar ett 30-tal parkeringsplatser utomhus som det går att hyra, för tillfället kö. Men det går också bra att parkera på gatorna runt omkring. Föreningen tar gott hand om sina medlemmar med gemensamma rum och en vacker utemiljö. Här finns ett gym för medlemmarna där det går att använda både fria vikter och maskiner, nyss investerades det i en del nytt dessutom. En gästlägenhet med pentry samt ett relaxrum med bastu går att boka när det passar, det finns också både pysselrum och arbetsrum. Utemiljön har fått extra mycket kärlek de senaste åren med flera olika planteringar, uteplatser för grillning och umgänge i mysiga omgivningar.