Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tavastgatan 31
  [Område] => Södermalm - Mariaberget
  [Våning] => 2 av 3, hiss finns
  [Rum] => 3,5 rum
  [Area] => 91 kvm
Enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 2 668 kr/mån Inkl värme, VA, balkongavgift och bredband )

Tavastgatan 31

LJUS, STOR TREA PÅ MARIABERGET – BALKONG I VÄST MED VY MOT LUMMIGA BAKGÅRDAR

FOTO: OZOLLAPA TEXT: BECK-REMNES STYLING: YNGFALK

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Alexander Lövgren
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tavastgatan 31
Område
Södermalm - Mariaberget
Våning
2 av 3, hiss finns
Rum
3,5 rum
Area
91 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
2 668 kr/mån Inkl värme, VA, balkongavgift och bredband

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Café Mariaberget
mysigt lite bohemiskt café med hemlagad mat och smarriga bakverk nära Montelius väg.
Ivar Lo park
bra lekplats med fina små hus, liten fotbollsplan och fin utsikt över Riddarfjärden.
Petrus bageri
fantastiskt bröd!
Långholmen
natur och bad. Friluftsteater.
Montelius väg

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1931 Hugo Westergren

Huset på Tavastgatan 31 är uppfört år 1931 och har fastighetsbeteckningen Viggen 18. Huset ritandes av Hugo Westergren. Han utbildade sig via Byggnadsyrkesskolan vid Tekniska skolan i Stockholm ”Bysan” och Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, innan han startade egen verksamhet i Stockholm. Han blev så småningom chef för tekniska avdelningen Stockholm och hade ett aktivt medlemskap i Svenska Arkitekters Riksförbund. Fastigheten Viggen 18 är ett flerbostadshus i fyra plan samt ett vindsplan med lägenhetsförråd och en källare/suterrängvåning med gemensamma utrymmen så som tvättstuga och cykelrum. Sopnedkast hittas på varje våningsplan. Föreningen har även en uthyrd lokal (252 kvm) i källarplan, med entré från Timmermansgatan 10. Nedanför lägenheten väntar en grönskande innergård, med tre sittgrupper och gemensam grill. Det finns också små balkonger på varje våningsplan från trapphuset ut mot gården som bidrar till en mysig, inhägnad atmosfär.

FÖRENINGEN

Brf Tavastgatan 31

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Viggen 18. Förening består av 36 lägenheter, varav 34 är bostadsrätter och 2 är hyresrätter. Föreningen har även 1 lokal med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1931 av arkitekt Hugo Westergren.

År föreningen övertog fastigheten

2009-05-29.

Mark:

Föreningen äger sin egen mark.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av NABO group AB.

Garage och parkering

Det finns inget garage eller parkeringsplatser som hör till fastigheten.

Renovering

Genomgripande upprustning med bl.a. stambyte utfördes 1975 och fasadrenovering till del 1995.

Efter föreningens övertagande av fastigheten har nedan underhållsåtgärder utförts;

2010 byggdes en ny tvättstuga i källaren. Den är utrustad med två tvättmaskiner, en stor och en liten, torkskåp och torktumlare samt mangel.

2011 byttes befintliga 2-glas fönsterbågar till lägenheterna till nya 3-glas energifönster. Vilket gav en bättre komfort i lägenheterna med lägre ljud från gatumiljön och ett bättre inomhus- klimat avseende värme.

2012 monterades ny värmekabel på tak och i stuprör.

2015 lades ett helt nytt plåttak, stuprör, m.m. samt med alla tillhörande taksäkerhets- anordningar.

2018 drogs fiber in i alla lägenheter. Nya isolerade 3-glaspartier monterades till lokal. Fasad på nedre våning mot gator och gård lagades och avfärgades.

2019 utfördes ny el-installation till alla lägenheter med att dra fram nya stigarledningar, från 1-fas till 3-fas, och byte till en ny modern gruppcentral vilket möjliggör att lägenheten kan förses med ny 3-fas spis, kylar/frysar, el-värmeslingor i badrum etc.

2019 utfördes även relining (etapp 1) av alla avloppsledningar, från alla lägenheter ner till källarvåning.

2020 utfördes resterande relining (etapp 2) av avloppsledningar i källarvåningen och i mark. 2018-2020 lades flertalet golv med ny klinkers i källarvåningen samt i hiss.

Ekonomi:

Lån per kvm/boa är ca 1816 kr. Föreningen har även 2st lägenheter med hyresrätt vilket man kan se som en dold tillgång. Storleken på hyresrätterna är 2 rum och kök, på 60 kvm resp 64 kvm. Föreningen har även en lokal (252 kvm) belägen i källarplan med entré från Timmermansgatan 10. Den hyrs ut i dagsläget till en Yogastudio, Silence AB. Ett utrymme på vinden samt plats för antenner på taket hyrs ut till Telia Sverige AB.

Förråd:

Vindsförråd.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gemensam innergård med flera sittgrupper. En ”gårdsgrupp” av boende i huset sköter om innergården och dess grönska för närvarande.

Bredband och tv

Föreningen har dragit in fiberkabel till varje lägenhet, med möjlighet till bredband, TV och telefoni. För bredband har föreningen tecknat ett gruppavtal med Viasat med 1000/1000Mb/s där kostnaden för detta tas ut på avgiftsavin. Möjlighet ges också att välja tjänsteleverantör för TV- utbud från ca 20 st olika företag. Detta görs genom IP-Only:s hemsida, som är föreningens fiberleverantör.

Det finns sedan tidigare även anslutning till ComHem genom koaxialkabel där några få kanaler ingår. Övrigt utbud av tjänster från dem bekostas av den boende. Comhems utbud och installation kommer att gälla fram till 1 juni 2023, vilket därefter ev. upphör helt att fungera.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Delat ägande

Föreningen godkänner f.n. samägande mellan förälder/barn av bostadsrätt där minsta andel är 10 %.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i idylliska kvarter på Mariaberget där historiska hus och kullerstensgator är din vardag. Vyerna från berget över vattnet och staden är oslagbara, hit vallfärdar inbitna stockholmare likväl som turister för att få sig en överblick av staden. På Mariaberget infinner sig lugnet och stadsbruset filtreras undan. Mysiga, rofyllda kvarter samtidigt som närheten till vimlet ligger och lurar när andan faller på. Ett mysigt närområde som bjuder på många bra restauranger, caféer och barer.