Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bäckvägen 68A, högst upp
  [Område] => Hägerstensåsen/Telefonplan
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 36 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 600 kr/mån inkl. värme och vatten )

Bäckvägen 68A

LJUS OCH MYSIG GAVELLÄGENHET HÖGST UPP I HUSET

STYLING: RYDMAN FOTO: SPINNELL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bäckvägen 68A, högst upp
Område
Hägerstensåsen/Telefonplan
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
1 rum
Area
36 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 600 kr/mån inkl. värme och vatten

Driftskostnader

El
3 360 kr/år
Försäkring
3 218 kr/år
Total driftskostnad
6 578 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

BADKLIPPORNA
i Örnsberg och Vinterviken
A.B. CAFÉ & SÖDERBERGS BAGERI
vid Telefonplan
RESTAURANG LANDET
vid Telefonplan
FABELBAR OCH KNIV & KABEL
i Aspudden
SCANDWICH OCH SVENSKA HAMBURGERKÖKET
i Midsommarkransen

Arkitekturen

Arkitekt: Georg Lindberg 1943

Arkitekt Georg Lindberg ritade huset på Bäckvägen 68–70, Reservoarpennan 1. Det uppfördes 1942–1946 och är ett smalhus i tre våningar med vitputsad fasad. Georg Lindberg (1889–1979) bedrev egen arkitektverksamhet i Stockholm, Sölvesborg och Kristianstad, var vikarierande stadsarkitekt i Örebro och Eskilstuna och även anställd vid länsarkitektkontoret i Stockholm och vid Byggnadsstyrelsen. ?Han praktiserade vid åtskilliga arkitektkontor och företog studieresor i både Tyskland och Italien. Han har även ritat grannhuset Reservoarpennan 2.

Föreningen BRF Reservoarpennan 1 bildades 1982 och består idag av 18 lägenheter på adresserna Bäckvägen 68A, 68B och 70. Utanför husen finns stor gemensam uteplats och gräsmatta med plats för grill och utemöbler. Extra mysigt är det att sitta vid bordet som placerats intill en liten syrenlund. Utöver detta finns också odlingspallar och cykelställ, och parkeringsplatser finns tillgängliga mot avgift.

FÖRENINGEN

Brf Reservoarpennan 1

Antal lägenheter och lokaler

Brf Reservoarpennan 1 en äkta förening och registrerades 1982. Föreningen består av ett flerbostadshus på fastigheten Reservoarpennan 1. Föreningen består av 18 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Det finns även en hyreslokal i föreningen. Den totalt boytan är 648 kvm och lokalen är 36 kvm.

Mark

Föreningen har ett tomträttsavtal med Stockholms stad som omförhandlas 2022.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF Skadeförsäkring. Styrelsen är där igenom även ansvarsförsäkrad och det ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Urval renoveringar

Elstambyte, 1997. Rörstambyte, 2002. Fösterrenovering, 2004. Installation säkerhetsdörrar, 2008. Stamspolning, 2017. Fiber indraget, 2016. OVK och underhåll tvättstuga, 2020.

Kommande renoveringar

Under hösten 2021 planerar de fasadrenovering och dränering. Inga andra stora renoveringar planerade i nuläget.

Ekonomi

Föreningen har stabil ekonomi och en låg belåning sedan långt tillbaka. De har långfristiga skulder på ca 600 tkr vilket ger en mycket låg belåning på ca 2 300kr/kvm boyta. I och med kommande renovering och inflation kommer avgifterna höjas med 200kr från och med 1/1-2022. Det finna inga andra avgiftsändringar beslutade.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam trädgård utanför huset med sittplatser, grill och odlingsmöjligheter. I källaren finns en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Det finns två parkeringsplatser i föreningen som är upptagna i nuläget, kösystem tillämpas. Det finns även cykelrum i huset.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme & V/A ingår i avgiften. Fibernät finns indraget till lägenheterna och levereras av Stockholms Stads-nät. Medlem tecknar själv abonnemang för bredband och kabel-tv.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet. Föreningen godkänner andrahandsuthyrning samt enligt stadgarna.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns med en minsta ägarandel om 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse, stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor man mitt i triangeln Midsommarkransen – Aspudden – Telefonplan och kan i och med det ta del av alla de restauranger, caféer, små butiker, parker och annat som finns i dessa områden. Närheten till vattnet och badklipporna i Örnsberg är ett stort plus, liksom mysiga Vinterviken med trädgårdar och café. Kommunikationsmässigt ligger bostaden mitt emellan Aspuddens och Telefonplans tunnelbanestationer (5 min promenad), så man kan åka båda röda linjerna, och buss 147 som går till Liljeholmen stannar precis utanför huset.