Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tellusborgsvägen 11
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 54 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 3 075 kr/mån Inkl. Värme, V/A. )

Tellusborgsvägen 11

NYRENOVERAD 40-TALSDRÖM I MIDSOMMARKRANSEN MED BALKONG I SYDVÄST

FOTO: OZOLLAPA STYLING: LINDHOLM TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tellusborgsvägen 11
Område
Midsommarkransen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
54 kvm
Föreningens information.
Avgift
3 075 kr/mån Inkl. Värme, V/A.

Driftskostnader

El
3 800 kr/år
Försäkring
2 660 kr/år
Total driftskostnad
6 460 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Gunnel och Rut
Svandammsparken
Scandwich
Vinterviken
Söderbergs bageri

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: NILS STERNER 1947

Fastigheten Nässlan 12 uppkom år 1947 och stod inflyttningsklart året därpå. Josef Svensson var byggmästare för projektet och ritningarna är signerade arkitekt Nils Sterner. Nils Sterner fick sin utbildning till arkitekt vid Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm under åren 1925 till 1929 och vid Konsthögskolan mellan 1931 och 1933. Han var anställd hos flera mycket framstående arkitekter innan han år 1945 blev chefsarkitekt vid Stockholms fastighetskontor. I boken “Levande stad” från 1959 formulerade Sterner sina tankar kring ytterstadens stadsbild och miljö. Han var anhängare av småskalig bebyggelse i Stockholms nya ytterområden. Han förespråkade en måttlig bebyggelse med flerfamiljshus i två, någon gång tre våningar omgivna av enfamiljshus och radhus. Det, menade han, skulle skapa en hälsosam, vänlig miljö som skulle främja familjesammanhållningen. Idag ägs fastigheten på Tellusborgsvägen 11 av BRF Nässlan, en förening med god grannsämja med tillgång till en lummig gård och gemensam grillplats. Barnvagnsförråd finns i källaren, och sopnedkast för brännbart hittas direkt i trapphuset. Två parkeringsplatser hör också till huset och kö till dessa tillämpas.

FÖRENINGEN

Brf Nässlan

Antal lägenheter och lokaler

Brf Nässlan är en äkta bostadsrättsförening och registrerades år 2008. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus på adresserna Tellusborgsvägen 11-13. Föreningen har 12 lägenheter upplåtna med bostadsrätt om totalt 725 kvm boyta. De har även två parkeringsplatser till uthyrning för medlemmarna.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Förvaltning i Östersund AB.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. I försäkringen ingår styrelseförsäkring samt bostadsrättstillägg för lägenheterna.

Urval renoveringar

Stambyte, 2007/08. Tvättstugerenovering, 2011. OVK, 2018. Fasadrenovering, 2018. Renovering av trapphus, renovering innergård, spolning av stammar, 2019. Ny energideklaration, 2021.

Kommande renoveringar

Renovering av styrelserum planeras under 2021/22.

Ekonomi

Föreningen har stabil ekonomi och amorterar på sina lån årligen. De långfristiga skulderna är ca 2 mkr vilket ger en belåning på 2 439kr/kvm boyta. Det finns dessutom ca 630 tkr i kassa & bank (årsredovisning 2020).

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren. Det finns en stor lummig insynsskyddad gård med planteringar, en mysig altan omgiven av buskar samt stora umgängesytor.

Parkering

Det finns två parkeringsplatser som är uthyrda, kö tillämpas. Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme & V/A ingår i avgiften. Huset är anlutet till ComHem för både bredband och kabel-tv. Medlem tecknar själv abonnemang.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse, stadgar samt senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är känt för sin småstadskänsla och idylliska miljö trots det nära läget till Liljeholmen, Södermalm och city. Förutom mataffärer, caféer och bageri finns här både vintagebutiker och kvartersbiografen Tellus med film, föredrag och konserter! Naturnära med vackra promenadstråk och bad vid Örnsbergs klippor och mysiga Vinterviken. Ett bra läge i pittoreska kvarter, nära det gamla ”skvallertorget” och Midsommarkransens tunnelbana.