Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Gröndalsvägen 33
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 2 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 58 kvm
SS 21054:2009 [Tomtareal] => [Avgift] => 3 441 kr/mån Inkl. v/a, bredband & kabel-TV. )

Gröndalsvägen 33

LJUS JUGENDTVÅA MED KAKELUGN OCH BALKONG I SÖDERLÄGE

FOTO: ÖSTLING TEXT: BECK REMNES STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Gröndalsvägen 33
Område
Gröndal
Våning
2 av 4, hiss finns
Rum
2 rum
Area
58 kvm
SS 21054:2009
Avgift
3 441 kr/mån Inkl. v/a, bredband & kabel-TV.

Driftskostnader

El
6 100 kr/år
Försäkring
2 286 kr/år
Total driftskostnad
8 386 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

• Ormbergets klippbad
• Gröndals blommor
• Vintervikens trädgårdscafé
• Rävuddens skogsområde med Mälaren som utsikt
• Gröndals bryggpromenad runt Ekensberg

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: BENGT HÄRLIN

Huset på Gröndalsvägen 33, Ratten 3, är ett jugendhus i fem våningar. Originalritningarna till huset finns inte kvar och därför finns ingen uppgift om vem som ritat det, men byggåret är satt till 1913. En genomgripande ombyggnad och modernisering av huset, som då hade låg standard, genomfördes år 1972 av Familjebostäder som var nybliven ägare och anlitade arkitekt Bengt Härlin för uppdraget. Lägenheterna fick då nya kök, badrum, centralvärme och fönster. Kakelugnarna i vardagsrummen behölls i möjligaste mån, och kan njutas av än idag.

Föreningen Brf Rattmuffen består av fastigheterna på Gröndalsvägen 33, 37 och 39. Gemensam tvättstuga finns i huset, liksom cykel- och barnvagnsrum. Föreningen erbjuder även möjlighet att hyra ytterligare förrådsutrymme. På den fina innergården har de boende möjlighet att odla i pallkrage, och det finns utemöbler och grill. Gården ansluter till Sannadalsparken där det till exempel finns boulebana och lekplats.

FÖRENINGEN

Brf Rattmuffen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheterna Ratten 1, Ratten 3, samt Ratten 13. Föreningen består av 64 lägenheter varav 60 st bostadsrätter samt 4 st hyresrätter. Föreningen har dessutom 12 st lokaler upplåtna med hyresrätt. Adresserna i föreningen är Gröndalsvägen 33, 37 samt 39. Husen uppfördes 1913 och föreningen bildades 2007.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen tog över fastigheten 2009.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Förvaltning i Östersund AB. Den tekniska förvaltningen sköts av Habitek Förvaltning AB.

Renovering

2019, trapphusrenovering, säkerhetsdörrar, installation av fiber. 2017, stambyte i badrum och kök. 2015, renovering av portar samt hiss i nr 33. 2012, fönsterbyte, balkonger samt kakelugnarna i fastigheterna renoverades. 2011 byggdes en helt ny tvättstuga. Obligatorisk ventilationskontroll har genomförts.

Kommande renoveringar

Man planerade tidigare en fasadrenovering, men denna behöver inte göras på “minst 10 år” efter att föreningen låtit utföra en statusbesiktning i år. Enligt underhållsplanen skall denna renovering längre fram finansieras av befintliga medel.

Ekonomi

Föreningens skulder uppgår i dagsläget till ca 18 milj kr vilket ger en belåning på ca 6 657 kr/kvm. Föreningen har under 2018 upplåtit en tidigare hyresrätt med bostadsrätt. Under 2019 uppläts ytterligare en bostadsrätt som tidigare varit grovsoprum. Föreningen har ca 4 mkr i kassan och amorterar ca 750 000 kr/år på sina lån. Den senaste hyresrätten uppläts till bostadsrätt 2021. Efter det finns 4 stycken hyresrätter kvar i föreningen.

Avgift

Föreningen har nyligen tagit beslutet att höga avgiften med 5% från 1 maj 2022, första höjningen 2016.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning skall godkännas av styrelsen. På föreningens hemsida finns blankett och information kring detta.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen anlitar städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Städdagar

Föreningen har en städdag på våren och en på hösten, med efterföljande fika.

Tvättstuga

Tvättstuga i anslutning till Gröndalsvägen 33. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp samt mangel.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en mycket trevlig innergård med planteringar och en trädgårdsgrupp som alla får gå med i. Det finns även möjlighet till grillning samt gott om plats för cykelparkering/Barnvagnsförråd i port 33.

Förråd:

Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Månadsavgift, Bredband och Kabel-TV

I månadsavgiften ingår värme, V/A, kabel-TV bas via Sappa och 200 mbit/s fiber-bredband via Stockholms stadsnät.

Delat ägande

Delat ägande godkänns med minsta andel 10%.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Vid överlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet.

Juridisk person

Juridisk person godkännes ej.

Kontroll

Ovanstående grundas på officiell info från föreningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gröndal är som en småstad i storstaden. Ordentligt mysigt med vatten runt om, speciellt härligt att kunna gå ner och ta ett morgondopp i badrock och tofflor. Här är det lätt att trivas, rogivande kvarter samtidigt nära Södermalm och city. På bara fem minuters cykeltur når du Hornstulls centrum - eller Vintervikens skogsområde beroende på humör! Tvärbana och bussar går annars med tät trafik. Caféer, restauranger och småbutiker finns det gott om, och inne på anrika Lundbergs konditori springer du troligtvis in i en och annan granne när det vankas fika. Närområdet är också barnvänligt med lekparker och förskolor.