Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Kvarnbacksvägen 81
  [Område] => Bromma - Riksby
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 73 kvm
förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 802 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband )

Kvarnbacksvägen 81

GENOMGÅENDE 3,5:A MED BALKONG & RIKLIGT MED ORIGINALDETALJER FRÅN 1940-TALET

TEXT: HENRIK FOTO: SPINNELL STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kvarnbacksvägen 81
Område
Bromma - Riksby
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
73 kvm
förvaltarens information
Avgift
3 802 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband

Driftskostnader

El
3 205 kr/år
Försäkring
2 174 kr/år
Total driftskostnad
5 379 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Judarskogen
Judarskogens naturreservat.
Strandpromenaden
Från Nockeby till Ängbybadet med de vackra funkisvillorna.
Lillsjön
Precis i närheten, utegym finns.
Torghandeln
Uppskattade torghandlare vid Brommaplan.
Koloniområdena
Fina koloniområden runt Lillsjön.

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ernst Grönwall 1944

Under 1940-talet uppfördes en mängd fina hus i Stockholms förorter, ofta med hög kvalitet på både utförande och material. Smalhusen i kvarteret Norrby Båtsmanstorp är utmärkta exempel på tidens byggande, med sina välbevarade putsade fasader, originalportar, fönster samt trivsamma, välplanerade lägenheter med vackra snickerier. Byggnaderna uppfördes för AB Svenska Bostäders räkning under åren 1944-1946 och ritades av arkitekt Ernst Grönwall. Ernst är känd för att ritat t.ex. Biograf Victoria, Maximteatern och flertalet fastigheter både i innerstaden och i när- och ytterförort.

FÖRENINGEN

Brf Norrby (702001-5447)

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Norrby (org. nr 702001-5447) innehar med tomträtt 13 st fastigheter. Husen uppfördes 1944-46 och är belägna i Bromma. Föreningen består av 287 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Dessutom finns 18 st lokaler.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades i samband med att husen byggdes.

Mark

Föreningen innehar fastigheterna genom tomträttsavtal med Stockholms stad. Avtalet förnyas 2024.

Förvaltare

Föreningen har ett samarbetsavtal med två andra föreningar, för att hålla nere kostnader vid upphandlingar m.m.

Renoveringar

Under föreningens tid har fastigheten genomgått både stora och små renoveringar, husen är i gott skick idag. I urval kan nämnas. 1985 – stambyte kök (köksvatten 2006). 1991 – byte av elstammar i lägenheterna. 1995 – stambyte badrum. 2011 – bredband drogs in. 2014 – byte av portar, installering av portkod. 2017 – installation av bergvärmepumpar. 2018 – fasad- och takrenovering påbörjades med en takt om ett till två hus per år. 2019 – energideklaration m.m.

Kommande renoveringar:

Man renoverar fasad och tak löpande, fram till 2024 jobbar man med fastigheterna längs Galonvägen och Synålsvägen. Under 2020 angavs byte av köksstammar i kök 1-3 (Kvarnbacksv. 87-75). Under de följande 4 åren kommer övriga hus att åtgärdas med byte av avloppsstammar inkl. OVK.

Ekonomi

Föreningens (2019) långfristiga skulder uppgår till cirka 31 mkr och årliga intäkter uppgår till drygt 11,6 mkr. Skuldkvoten per kvm bostadsyta uppgår till cirka 1.900 kr/kvm. Föreningen har cirka 1,3 mkr i omsättningstillgångar.

Avgifter

Inga planerade avgiftsändringar.

Städning och städdagar

Trappstädning utförs av en anlitad städfirma så detta behöver inte de boende ombesörja. Gemensamma städdagar förekommer.

Tvättstuga

I separat byggnad vid Synålsvägen 24. Fyra bokningsbara maskiner och fyra drop-in-maskiner. Varje tvättmaskin har en tillhörande torktumlare. Dessa är uppdelade i fyra enheter. Det finns tre stora torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam föreningslokal som medlemmarna kan hyra t.ex. för privata tillställningar. Kan även hyras för övernattning för 500 kr per dygn. Lokalen finns på adressen Synålsvägen 24. Bastu och gym med extra duschrum finns även på Synålsvägen 24. Cykelrum i källaren i varje hus med förvaring av cyklar, barnvagnar och rullatorer. Bredvid huset finns flera stora gräsmattor med uteplatser som tillhör föreningen, en fotbollsplan, en perfekt pulkabacke och bredvid den en lekplats med plaskdamm. Allt nås utan att behöva korsa några vägar - perfekt för barn.

Parkering/garage

Föreningen innehar 107 st egna bilplatser (300-400 kr/mån). Kö tillämpas. Med ett boendeparkeringstillstånd från kommunen kan du parkera på omgivande gator. 300 kronor per månad eller 20 kronor per dygn.

Bredband och TV

Brf Norrby har gruppavtal med Stockholms Stadsnät AB. Alla hushåll är anslutna (1000/1000) utan kostnad för den enskilde medlemmen.

Kontroll

Ovanstående grundas på officiell information från föreningen i maj 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET

Riksby i Bromma har en rik historia. Stadsdelen bildades 1926 och några år senare tillkom ett kolonistugeområde. Framåt 1939 bestämde man att området skulle bebyggas med fler bostadshus. Riksby gränsar till Ulvsunda och Bromma flyplats. För industriområdet och flygfältet finns stora utvecklingsplaner. Som boende på Kvarnbacksvägen har du nära till de två tunnelbanestationerna Abrahamsberg och Brommaplan med respektive närservice. Bra cykelvägar finns även till Sundbyberg och Solna och längs med Drottningholmsvägen. Lillsjön ligger en kort promenad bort och vid den här sidan av sjön ligger det berömda koloniområdet Iris med stugor samt odlingslotter en bit längre bort. Kolonistugorna kantar vägen till Abrahamsberg. På andra sidan Lillsjön finns Ulvsunda slott. Vid Brommaplan ligger två av stans bästa torghandlare för frukt och grönt. God service i centrum med två stora matbutiker och flera restauranger. Det är även cykelavstånd till Nockebys strandpromenad, Ängbybadet, Kärsöns naturreservat med Drottningsholms slott. Bra skolor och förskolor i området. Tvärs över Kvarnbacksvägen ligger Internationella Engelska skolan Bromma. Närmaste kommunala skolan är Abrahamsbergsskolan och invid Brommaplan finns också det privata alternativet Kristofferskolan som är stans största Waldorffskola i idyllisk miljö.