Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Andel i bostadsförening
  [Adress] => Lundagatan 37
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 1 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 58 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 3 426 kr/mån Inkl kabel-tv, värme och vatten. Obl tillägg för bredband om 169kr/mån tillkommer )

Lundagatan 37

LJUS OCH VACKER SEKELSKIFTESLÄGENHET MED SÖDERVÄND BALKONG

TEXT:MURÉN FOTO:OZOLAPPA STYLING:VANKEPPEL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Andel i bostadsförening
Adress
Lundagatan 37
Område
Södermalm
Våning
1 av 4, ej hiss
Rum
2 rum
Area
58 kvm
Föreningens information.
Avgift
3 426 kr/mån Inkl kabel-tv, värme och vatten. Obl tillägg för bredband om 169kr/mån tillkommer

Driftskostnader

El
4 200 kr/år
Försäkring
2 573 kr/år
Övrigt
1 800 kr/år
Total driftskostnad
8 573 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser gas

planskiss

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1902-1904 A. Gasslander

Gatubyggnaden till Bjälken 8 bildar tillsammans med intilliggande hus i kvarteret en rad av tidstypiska fasader mot Lundagatan. Byggnaden uppfördes under åren 1902–1903 och ritades av A Gasslander, som dock inte är något känt namn som husritare. Bjälken 8 består av ett gathus i fem våningar och en gårdsflygel i fyra våningar och varje byggnadsdel har ett eget trapphus. Fasaden är ovan en grå bottenvåning putsad i en mörkgul kulör, och fönsterbågarna är målade i rött. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att den är särskilt värdefull utifrån historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

BF Lundagård u.p.a

Föreningen

Bostadsföreningen Lundagård u p a (org. 702001-3236) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Bjälken 8 år 1908. Föreningen består av ett gathus med adress Lundagatan 37 och omfattar 20 lägenheter med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningens totala skuld är enligt årsredovisningen för 2021 3,45Mkr. Lånen ligger på låga 3436 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Renoveringar, i urval

2019 renovering av entrén, 2018 täthetskontroll av gasledningar, 2016 fönster och ytterdörrar, målning av tak, 2013 fiber installerades, 2004 renovering av tvättstuga, 1990 byte av elstigare.

Planerade renoveringar

Underhåll av tvättstugan, de närmaste åren planerar föreningen en renovering av innergården, en projektgrupp är tillsatt och offerter tas in för innergården. Man beräknar renovera innergården 2022.

Avgift

I samband med överlåtelsen tar föreningen ut en överlåtelseavgift om 1190 kr av köparen samt en pantsättkningsavgift om 476kr ifall köparen belånar lägenheten (andelen).

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare och torkskåp, gemensam innergård, vindsutrymme där varje lägenhetsinnehavare disponerar förråd (denna andel disponerar 2st förråd). Cykelförråd inomhus på innergården.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras med minsta ägarandel om 10%.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC

Försäkring:

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Övrigt

Kommunen har planer på att eventuellt bygga bostäder på Lundagatan. För mer information se på kommunens hemsida alternativt kontakta kommunen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i augusti 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På Lundagatan bor du mitt emellan två knutpunkter på Söder, Hornstull och Mariatorget. Här har man i och med det nära till ett stort utbud av restauranger, caféer och barer, men bor också i en lugn oas med mycket grönska omkring, precis intill Skinnarviksberget som är Stockholms innerstads högsta berg med sina 53 meter över havet. Området bjuder på fantastiska panoramavyer över staden och vattnet från promenadstråk och picknickplatser. Dessutom bor du i en fin kulturmiljö bland malmgårdar, stadsvillor och kullerstenar. I grannkvarteret ligger Yttersta Tvärgränd med bevarade bostadshus från 1700- och 1800-talen. Närheten till bad och joggingturer på Långholmen är också ett stort plus liksom bra kommunikationer.