Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Fastlagsvägen 34
  [Område] => Aspudden/Kransen
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 65 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 301 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv )

Fastlagsvägen 34

ORIGINELL GAVELTREA HÖGST UPP I HUSET MED BALKONG

TEXT: HENRIK FOTO: SPINNELL STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Fastlagsvägen 34
Område
Aspudden/Kransen
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
65 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 301 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv

Driftskostnader

El
4 400 kr/år
Försäkring
3 024 kr/år
Total driftskostnad
7 424 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vintervikens trädgårdscafé
Öppet nästan året runt, ekologisk mat i grönskande oas.
Söderbergs bageri
Populärt bageri vid Telefonplan.
Aspuddsparken
Omtyckt park i Aspudden med djur och parklek.
Uddvillan
Idylliskt café vid Klubbensborg, Mälarhöjden.
Fabelbar/Kniv & Kavel
Street food & fine dining. Bageri & restaurang.

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Archibald Frid 1948

Huset på Fastlagsvägen 32-34, Skrivstället 1, uppfördes 1948 efter ritningar av Archibald Frid. Han ritade många byggnader i innerstaden och även förorter som Midsommarkransen, Årsta och Fruängen. Ett av hans första uppdrag, som han ritade tillsammans med Carl Åkerblad, var det stora funkiskomplexet på Kungsholmen mellan Kungsklippan och Kaplansbacken. Skrivstället 1 är ett smalhus, vilket var den dominerande byggnadstypen i förorterna för denna tid, så även i Midsommarkransen. Genom att bygga smala hus blev även de mindre lägenheterna ljusa med fönster i husets båda riktningar, vilket gynnade fler. Byggnaden är uppförd med tre bostadsvåningar och källarvåning med garageportar vid gaveln. Vissa attribut har renoverats eller bytts genom åren men huset har fortfarande en mycket vacker entré med ursprunglig dörr, skärmtak och tegelomfattning. Fönster är också ursprungliga med öppen mittpost i trä. Föreningens fastighet är via Stadsmuseet inventerad och innehar den första av tre nivåers kulturklassificering.

FÖRENINGEN

HSB:s BRF Skrivstället 28-34 i Stockholm

Antal lägenheter och lokaler

HSB:s Brf Skrivstället 28-34 (org. nr 716419-6334) innehar fastigheten Skrivstället 1. Föreningens bostadshus är beläget i Hägersten och byggdes 1949. Föreningen upplåter 24 st lägenheter med bostadsrätt samt 3 st lokaler med hyresrätt. Värmesystem (fjärrvärme).

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt.

Renoveringar

Ett urval av renoveringar. 2001, stammar (VA) samt elstigar, el i lgh bytt till 3-fas, takrenovering. 2002, fjärrvärme. 2006, trapphus. 2007, fönsterrenovering. 2008, tilläggsisolering vind. 2009, entréer. 2011, gårdsmiljö. 2013, stamspolning. 2017, fönstermålning. 2018, ventilation, entrédörrar m.m. 2020, fönstermålning norrsida och gavlar, stamspolning. 2021, takplåtar över entréer målas, byte av entréportar. Fler möbler till utemiljön.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan. Stadgeenlig besiktning av fastigheten genomfördes oktober 2020.

Ekonomi

Föreningens lån uppgår till ca 3,6 mkr vilket motsvarar ca 2,300 kr/kvm i belåning. Årliga intäkter uppgår till ca 1,5 mkr. Som omsättningstillgångar finns ca 3,2 mkr.

Avgifter

Inga uppgifter om planerade ändringar.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Med styrelseansvarsförsäkring.

Tvättstuga

Tvättar gör man vid port 32. I tvättstugan finns 2 st tvättmaskiner, en torktumlare samt torkrum och mangelrum.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en mycket fin gård invid skogsparti, med fina ytor för barn och vuxna. Tack vare en trädgårdsgrupp är det välskött runtom huset. Cykelrum kombinerat med barnvagnsrum finns.

Parkering

Ett fåtal garageplatser finns i föreningen, kö tillämpas. Datumparkering på omgivande gator (taxa 4).

Bredband och TV

Föreningen är ansluten till tv via Com Hem och bredband via Com Hem samt Bredbandsbolaget (fiber).

Kontroll

Ovanstående grundas på insamling av information från föreningen i juni 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Från denna adress med sitt lummiga kvarter finns närhet till många spännande upplevelser och områden. Midsommarkransens karaktäristiska småstadskänsla med sina smalhus och små butiker, caféer och restauranger runt knuten är härligt att ta del av. Endast en bit bort i samma kvarter ligger exempelvis Uppenbarelsekyrkan, värd ett besök för sin uppseendeväckande arkitektur. I området hittar du också Telefonplan, med en rad populära restauranger och med en mer urban stadskärna. Här finns all kreativ verksamhet som Konstfack genererar med utställningar och marknader vid olika delar av året. Promenadstråk finns bland annat i det angränsande Aspudden, där Vinterviken exempelvis bjuder på natursköna miljöer. Vill du ha gröna områden på närmre håll är Svandammsparken inte långt borta. I samma riktning finns Midsommarkransens tunnelbana men närmsta station till denna adress är Aspudden, åtta minuters promenad bort. Du cyklar till Hornstull på en kvart och passerar då även Liljeholmen med det utbud som gallerian bjuder där.