Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ormbergsvägen 9
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 1 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2,5 rum och kök
  [Area] => 57 kvm
Förvaltarens information
1 r o k enligt lägenhetsförteckning [Tomtareal] => [Avgift] => 3 601 kr/mån Inkl; värme, v/a, hushållsel, bredband 500/100, kabel-tv )

Ormbergsvägen 9

FRANSK BALKONG OCH MÅNGA FÖNSTER – LJUS OCH SOCIAL 2,5:A VID MÄLARENS STRAND

FOTO: SPINELL STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ormbergsvägen 9
Område
Gröndal
Våning
1 av 4, hiss finns
Rum
2,5 rum och kök
Area
57 kvm
Förvaltarens information
1 r o k enligt lägenhetsförteckning
Avgift
3 601 kr/mån Inkl; värme, v/a, hushållsel, bredband 500/100, kabel-tv

Driftskostnader

Försäkring
2 326 kr/år
Total driftskostnad
2 326 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Badbryggorna
Café Cul de Sac vid båtklubben
Lundbergs konditori
Vinterviken
Bostadsrättsföreningens kajaker

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: BACKSTRÖM & REINIUS 1947

På fastigheten Akterspegeln 24 står en före detta industribyggnad som uppfördes för LM Ericsson under åren 1945–1948. Den ritades av arkitekterna Sven Backström och Leif Reinius som är duon bakom ett stort antal byggnader i Gröndal, bland annat de berömda stjärnhusen i samma kvarter. I början av 2000-talet byggdes Akterspegeln 24:s verkstäder och kontor om till bostäder, totalt 87 lägenheter i olika storlekar och utföranden. Dessa bildar nu tillsammans Brf Utkiken i Gröndal.

FÖRENINGEN

Brf Utkiken i Gröndal

Allmänt om föreningen

Föreningen Brf Utkiken i Gröndal är en äkta förening som förvärvade fastigheten Akterspegeln 24 år 2005. Föreningen består av ett flerbostadshus med 87 bostadsrätter samt en övernattningslägenhet. Marken innehas med äganderätt.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB Förvaltning. Den tekniska förvaltningen sköts av AB Rubin fastighetsförvaltning.

Urval renoveringar

2020 OVK genomförd och godkänd, besiktning av samtliga hissar, renovering av återvinningsrum, inköp av nya trädgårdsmöbler och plantering av nya blommor och plantor, 2019 stamspolning samt nya tvättmaskiner, 2017 ytlig renovering av trapphusen, 2016 målning av soprumsgolv, 2004 var det stora ombyggnadsåret då lägenheterna byggdes, då skedde bland annat rör & elstambyte, omputsning av fasad och byte av ventilation.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 8 355 kr/kvm boyta, den totala låneskulden uppgår till ca 56 mkr. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Elavtal

Föreningen har ett gemensamt avtal för all el samt inkl. varje lägenhets hushållsel. Föreningen tillämpar ett system med sk schablondebitering. På varje månadsavi debiteras ett uppskattat belopp för el. En gång om året stäms sedan den faktiska elförbrukningen av mot det ackumulerade belopp som betalats in och varje hushåll får antingen en extra faktura eller pengar tillbaka.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Som medlem i föreningen behöver man teckna ett bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring.

Städning och städdagar

Trappstädning sker på entreprenad, gemensamma städdagar förekommer 2 gånger / år, vår och höst.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två större tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel samt ett torkskåp. En avgift tas ut för användandet av tvättstugan, 30 kr/pass.

Parkering

Föreningen har 7 parkeringsplatser utomhus (415 kr/mån), 41 garageplatser (1 050 kr/mån) och 9 mc-platser (415 kr/mån) för uthyrning till medlemmarna. Det är i dagsläget kö till samtliga parkeringsplatser.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två kajaker som medlemmarna kan hyra. Det finns fyra barnvagnsrum, ett i varje port, och två cykelrum (i port 5 och port 9) med ställ i två våningar så många cyklar ryms. Föreningen har ett lägenhet för övernattning att hyra för 300 kr/dygn. Soprum för hushållssopor finns i varje port samt källsortering på nr 9 samt 7. Föreningen har även en gemensam gård med planteringar och utemöbler.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Bredband och kabel-tv

Föreningen är ansluten till fiber och har avtal med Bahnhof, 500/100 mbit/s ingår i avgiften. Ett trådbundet nätverk är installerat i varje lägenhet med uttag i samtliga rum utom våtrum. Com hem är leverantör av kabel-tv, det analoga grundutbudet ingår i avgiften.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument 2021-08-24 samt senaste årsredovisning och föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. För mer information se föreningens hemsida www.brfutkiken.se

OMRÅDET

I Gröndal bor du i småstadsmiljö med storstaden nära inpå. Här blandas hus från olika stilepoker i en härlig mix. Punschverandor och knotiga äppelträd möter funkis och modern tegelarkitektur. Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen, spårväg och det anrika konditoriet Lundbergs där du kan köpa frukostbröd och klassiska bakverk. Badklippor, bryggor och promenadvägar längs vattnet gör att du enkelt kan utnyttja den härliga närheten till Mälaren. Färgfabriken med utställningar, events och bra restaurang ligger nära liksom Vinterviken med trädgårdscafé och restaurang samt fina motionsstråk, utegym och padelbanor. Hornstull/Södermalm och Liljeholmens galleria finns också på promenadavstånd