Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Garverigränd 7
  [Område] => Nacka - Järla sjö
  [Våning] => 3 av 7, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 64 + 7 kvm
Enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 3 515 kr/mån Inkl; värme, v/a, kabel-tv, bredband )

Garverigränd 7

STRANDLINJEN SOM NÄRMSTA GRANNE - TVÅRUMMARE MED INDUSTRIKARAKTÄR & LOFT

FOTO: LAYE STYLING: RYDMAN TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Garverigränd 7
Område
Nacka - Järla sjö
Våning
3 av 7, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
64 + 7 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
3 515 kr/mån Inkl; värme, v/a, kabel-tv, bredband

Driftskostnader

El
6 000 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
8 400 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: 1898/2013

År 1888 byggdes en fabrikslokal vid Järlasjöns strand för Joh. Wideqvist Läder- och Remfabriksaktiebolag. Här tillverkades i huvudsak drivremmar för industrin. År 1905 gick företaget upp i AB Stockholms Förenade Läder- och Remfabriker, men kallades allmänt för Järla Läderfabrik, ett namn som också bevarats på fasaden trots att verksamhetens upphörde i mitten av 1920-talet. Därefter flyttade Winborgs ättiksfabrik in i lokalerna för att bli kvar till omkring år 1950. Nästa hyresgäst blev de Lavals Ångturbin och efter det har flera mindre företag huserat här. Idag har dock fabrikslokalerna byggts om till moderna och ljusa bostäder av Oscar Properties.

FÖRENINGEN

Brf Läderfabriken

Föreningen

Brf Läderfabriken (org. 769623-7267) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Sicklaön 145:14 år 2013. Föreningen består av ett flerbostadshus beläget på Garverigränd 7 och omfattar 56 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 8 000 kr per kvm boarea. 1 juli 2021 höjs avgiften med 10%. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift:

En överlåtelseavgift om 1 190 kr betalas av köparen.

Renoveringar, i urval

Hela byggnaden genomgick en totalrenovering och stod klar för inflyttning år 2013.

Planerade renoveringar

Det finns inga beslutade renoveringar framöver.

Bredband och kabel-tv

Bredband, 1000 Mbit/s och tv via Ownit ingår i avgiften

Gemensamma utrymmen

Biorum, hundspa, fullt utrustat gym med anslutande lekrum för barn, källarförråd.

Parkering/ garage

Föreningen har 2 parkeringsgarage med totalt 19 stycken p-platser varav 9 med laddstolpar för uthyrning till föreningens medlemmar, en p-plats kostar mellan 875-1275 kr/ månad beroende på storlek. Tilldelning av garageplatser sker i turordning utifrån två kölistor som sköts av föreningens ekonomiska förvaltare; Viredo. Fr om 1 april 2021 finns även möjlighet att ställa sig i kö till garageplatser som förvaltas av Brf Turbinhallen.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i mars 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I Järlasjö finns många, numera renoverade, fabrikslokaler från förra sekelskiftet då företag som AGA och de Lavals Ångturbin verkade här. År 1998 började planeringen av det nya området som vi ser idag, med stadsbyggnadsidéer från småstadsmiljöer så som Trosa, Norrtälje och Arboga i fokus där småskalighet i nybyggnation kom att kombineras med renoverad industribebyggelse. Här blandas bostäder, arbetsplatser och service, allt med närhet till Järlasjön där det också finns en strandpromenad och bryggor. Omgivningarna ger massor av möjligheter till motion och friluftsliv med närhet till bland annat Hellasgården och hela Nackareservatet. Ett större utbud av butiker, restauranger och service finns i närliggande Sickla köpkvarter och Nacka Forum, båda inom tio minuters gångavstånd. I Sickla finns också biograf! Hit kommer du med Saltsjöbanan, och nya tunnelbanelinjen mot Nacka kommer att ha en station i Järla.